Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΕΙΠΕ ΤΟ ΝΑΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ ΓΙΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ 10% ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ!

Σε τηλεφωνική επαφή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρου Αραχωβίτη, με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Σητείας κ Γιώργο Τσιφετάκη και τον πρόεδρο της μεγαλύτερης Οργάνωσης Παραγωγών κηπευτικών ˊΆνατολήˊˊ Ιεράπετρας κ Φώντα Δουλούμη, τους ανακοίνωσε ότι, έκανε δεκτά τα δυο πρώτα απο τα αιτήματα που του έθεσαν στην συνάντηση που είχαν μσζί του,  την περασμένη εβδομάδα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας.
ˊˊΜας ανακοίνωσε ο κ Σταύρος Αραχωβίτης,  το απόγευμα της Κυριακής,  ότι μελέτησε τα αιτήματα μας και έκανε δεκτό πρώτα από όλα,  το δίκαιο αίτημα που καταθέτουμε εδώ και πολλά χρόνια, της υπαγωγής των πρώιμων κηπευτικών στις συνδεδεμένες ενισχύσεις, όπως έχει ενταχθεί η βιομηχανική ντομάτα απο πολύ  παλιά.
Έτσι λοιπόν απο φέτος,  για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο , όσες καλλιέργειες κηπευτικών δηλωθούν στο ΟΣΔΕ,  θα πάρουν στρεμματικές συνδεδεμένες ενισχύσεις που κυμαίνονται ανάλογα το προιόν. Ανά στρέμμα ντομάτας θα δοθούν 800 ευρώ. Στο αγγούρι 750 και στα πιπέρια τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια 700 ευρώ ανά στρέμμα. Για τις διπλές καλλιέργειες οι παραγωγοί θα πάρουν διπλές ενισχύσειςˊˊμας είπε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σητείας κ Γιώργος Τσιφετάκης, προσθέτοντας ότι θα γίνουν και άλλες ανακοινώσεις θετικές για τους αγρότες του Ν Λασιθίου τις επόμενες μέρες.
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης  κ Σταύρος Αραχωβίτης στο μεταξύ, τηλεφώνησε και στον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού ˊΆνατολήˊˊ κ Φώντα Δουλούμη, για να τον ενημερώσει σχετικά με τα αιτήμστα που του έδωσε στην πρόσφατη συνάντηση τους, με γραπτό υπόμνημα .
ˊˊΜε ενημέρωσε ότι έκανε δεκτό εν αρχή, το  πρώτο απο τα αιτήματα μας που αφορά στην αβάσταχτη φορολόγηση μας. Δέχτηκε ότι είναι η βασική αιτία που οι αγρότες στρέφονται αναγκαστικά στη διακίνηση των κηπευτικών χωρίς παραστατικά για να εμφανίζουν μικρότερους τζίρους και πήρε τη διαβεβαίωση του υπουργού Οικονομικών,  ότι η φορολόγηση μας θα πέσει στο 10% των καθαρών εσόδων για το 2019. Είμαστε εν μέρει ευχαριστημένοι για την εξέλιξη αυτή, αλλά περιμένουμε την ικανοποˊθηση και των υπόλοιπων αιτημάτων μαςˊˊ, δήλωσε ο ορόεδρος του Α.Σ. ˊΆνατολήˊˊ κ Φώντας Δουλούμης.
Καλό μήνα!

Related posts

Παγκρήτιο Αγροτικό Συλλαλητήριο για εργάτες γης, κόστος παραγωγής, στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου στις 8 Σεπτεμβρίου

admin

Πρόγραμμα Ομιλών Πλακιωτάκη

admin

Εξαγωγές Νωπών Οπωροκηπευτικών 23.10.2020

admin

Leave a Comment