Image default
ΑΡΧΙΚΗ

 Ο ΝΙΚΟΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Κατατέθηκε και επίσημα η 8η κατά σειρά υποψηφιότητα για τον δημαρχιακό θώκο της Ιεράπετρας. Πρόκειται για την υποψηφιότητα του περιφερειακού συμβούλου και πρώην προέδρου της ΕΑΣ Ιεράπετρας Νίκου Δασκαλάκη που έρχεται να προστεθεί στη λίστα των 7 υποψηφίων δημάρχωνν που έχουν κάνει νωρίτερα γνωστή την πρόθεση τους να κατέλθουν στις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαϊου.

Είναι οι Θεοδόσης Καλαντζάκης, Αντώνης Πετράς, Αργύρης Πανταζής, Θανάσης Χηνόπουλος, Ελένη Βλάσση, Μαρία Κοτσιφάκη, και Αλέξανδρος Μουζουράκης.

 Στην ανοικτή επιστολή του προς τους Ιεραπετρίτες ο  υποψήφιος δήμαρχος Ιεράπετρας Νίκος Δασκαλάκης , αναφέρεται στο διάστημα που προηγήθηκε και στις συζητήσεις που έκανε με απλούς καθημερινούς ανθρώπους, τονίζοντας ότι, «με απασχολούσε να δω αν οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας είχαν την ίδια αίσθηση, τα ίδια ερωτηματικά, τους ίδιους προβληματισμούς με μένα.
Ήθελα να γνωρίζω αν πιστεύουν όπως και εγώ πόσο αποφασισμένοι είναι οι πολίτες να δουν την πόλη τους αλλιώς.
Σαν πολύτιμο και ζωντανό κομμάτι της ζωής τους και όχι σαν χώρο που τους ανέχεται και τον ανέχονται , παραδομένοι στη λογική του « δεν αλλάζει τίποτα ».
Προσπαθούσα να καταλάβω αν οι υπόλοιποι συμμερίζονται την δική μου πίστη. Πώς με απλά πρακτικά μέτρα μπορούμε να αξιοποιήσουμε περισσότερους πόρους, να εισάγουμε καινοτομίες που θα κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη, να χρησιμοποιούμε προς όφελος της συμμετοχής και της επικοινωνίας τις νέες τεχνολογίες», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Νίκος Δασκαλάκης.

 Έχοντας ασχοληθεί και ως περιφερειακός σύμβουλος , εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο του Σταύρου Αρναουτάκη, για την ανάπτυξη του πρωτογενούς κυρίως τομέα της Ιεράπετρας, ο Νίκος Δασκαλάκης , αναφέρει στην επιστολή του ότι πρέπει,
«να σχεδιάσουμε την ανάπτυξη που οραματιζόμαστε για το μέλλον του τόπου μας. Μια ανάπτυξη δίκαιη που θα απευθύνεται σ όλη την κοινωνία .
Να ιεραρχήσουμε και να απαιτήσουμε τα μεγάλα έργα υποδομών .
Να ξανά δώσουμε ανάσα στα εγκαταλειμμένα χωριά του δήμου μας με την αξιοποίηση της απαράμιλλης ομορφιάς και βιοποικιλότητας του βόρειου ορεινού όγκου της νότιας Δικτης, και των περιοχών Natura , Θριπτής, Σελεκάνου, Χρυσής. Για μια δίκαιη και ισόρροπη ανάπτυξη της πόλης και των χωριών.
Να δώσουμε επιτέλους χώρο στη νέα γενιά μας».

 Ο Νίκος Δασκαλάκης στον επίλογο του και έπειτα από τις συζητήσεις που προηγήθηκαν με μέλη της τοπικής κοινωνίας λέει ότι , «αυτό που εισέπραξα από την επικοινωνία μου με τους ανθρώπους είναι ότι αυτό που μέχρι χθες είχε διαμορφωθεί δεν τους εκφράζει . Μια ανακύκλωση των ίδιων ανθρώπων, των ίδιων πρακτικών και αντιλήψεων.
Από τις απαντήσεις που πήρα όλο αυτόν τον καιρό, την ενθάρρυνση που εισέπραξα από την προθυμία πολλών ανθρώπων να συμμετάσχουν, στην όντως δύσκολη αυτή προσπάθεια, για μια διαφορετική πορεία του δήμου, από τις υπέροχες ιδέες που άκουσα, αισθάνομαι πως πήρα το «χρίσμα» της υποψηφιότητας από εκεί που για μένα κρίνονται όλα, από την κοινωνία, από τους ενεργούς, δημιουργικούς, ανιδιοτελείς, προοδευτικούς ανθρώπους.

Σήμερα νιώθω έτοιμος να προχωρήσω με τη γνώση , την εμπειρία, την αισιοδοξία, με ενθουσιασμό και πείσμα, που γίνεται ακόμα μεγαλύτερο από τις εξελίξεις στα δημοτικά τεκταινόμενα της πόλης μας.
Ξεκινάει για εμένα ένα, όχι πρωτόγνωρο ταξίδι .
Πιστεύω όμως βαθιά μέσα μου , πως με την δική σας βοήθεια η διαδρομή θα είναι συναρπαστική και το μέλλον ελπιδοφόρο.
Ξεκινάμε…», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας του για το Δήμο Ιεράπετρας Νίκος Δασκαλάκης.

Στο μεταξύ από νωρίς τα ξημερώματα της Πρωταπριλιάς μια άλλη ανακοίνωση στα τοπικά μέσα ήρθε να «ταράξει τα νερά» των  επικείμενων δημοτικών εκλογών, καθώς  μια νέα Δημοτική παράταξη με την ονομασία Π.Ο.Λ.Ι.Σ. γινόταν πρώτο θέμα συζήτησης στο Δήμο Ιεράπετρας. Επρόκειτο για μια άρτια οργανωμένη και καλοστημένη Πρωταπριλιάτικη φάρσα που ξεκινούσε από τα κορίτσια του Νέου Πολιτιστικού Συλλόγου Ιεράπετρας και είχε 41 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους , με επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο  τον συνταξιούχο τραπεζιτικό Κωστή Κορνάρο.

Μέχρι να αποκαλυφτεί ότι ήταν μόνο μια καλοστημένη φάρσα , πολλοί έδειξαν την ανησυχία τους και κάποιοι άλλοι την ικανοποίηση τους , για κάτι που ήταν πάρα πολύ καλό… για να είναι αληθινό…

Related posts

Προγραμμα Χριστουγέννων 2018 – Δήμος Ιεράπετρας

admin

ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΙΓΙΟ-ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ FERRY BOAT ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

admin

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

admin

Leave a Comment