Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Εισηγούνται μόνο Άγιο Νικόλαο στο «κόκκινο» – Στο «κίτρινο» το υπόλοιπο Λασίθι

Τα μέτρα που θα ισχύουν σε κάθε επίπεδο επιτήρησης

Θετικές είναι οι εισηγήσεις από την επιτροπή των επιδημιολόγων για άρση του αυστηρού lockdown στο Νομό Λασιθίου με εξαίρεση τον Δήμο Αγίου Νικολάου, όπου τα κρούσματα εξακολουθούν να προβληματίζουν.

Αν κάτι τέτοιο αποφασιστεί στην συνέχεια από την κυβέρνηση, τότε ο Νομός Λασιθίου θα μπει στο επίπεδο Α’- επιτήρησης που απεικονίζεται με «κίτρινο» χρώμα, ενώ στο επίπεδο Β’ – αυξημένου κινδύνου ή αλλιώς «κόκκινο» θα παραμείνει αποκλειστικά ο Δήμος Αγίου Νικολάου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιτροπή των επιδημιολόγων έχουν τεθεί σήμερα όλα τα δεδομένα για την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, με το επιβαρυμένο ιικό φορτίο να ανιχνεύεται κυρίως στον Δήμο Αγίου Νικολάου, με αφορμή και την διασπορά στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Την ίδια ώρα η επιδημιολογική εικόνα στο υπόλοιπο Λασίθι, φαίνεται καλή, στοιχείο που ενισχύει την άποψη αρκετών επιδημιολόγων για άρση του αυστηρού lockdown σε Ιεράπετρα, Σητεία και Οροπέδιο Λασιθίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιτροπή θα τεθεί και το θέμα των αυξημένων κρουσμάτων στον Δήμο Μυλοποτάμου Ρεθύμνου και ήδη προωθείται μάλλον για την ερχόμενη Δευτέρα η διαδικασία των rapid test μέσω drive through στην περιοχή του Περάματος για να εξεταστεί η πιθανή δυναμική της διασποράς στην περιοχή.

Και στα δύο επίπεδα ισχύουν οριζόντια μέτρα για όλη την επικράτεια, που αποτελούν τη βάση της προσπάθειάς μας.

Τα μέτρα αυτά είναι τα εξής:

 – Χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

– 24ωρος περιορισμός κυκλοφορίας με χρήση SMS στο 13033 μόνο για έξι (6) λόγους.

– Εργασία με το ελάχιστο δυνατό προσωπικό (εκ περιτροπής, τηλεργασία) σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

– Τηλε-εκπαίδευση σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

– Ανοιχτά τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά σχολεία και όλα τα σχολεία Ειδικής Αγωγής σε όλες τις βαθμίδες.

– Λειτουργία Ανώτατων Δικαστηρίων και Ειδικών Δικαστηρίων.

– Λειτουργία Super League 1 & 2 και Basketball League.

Στο επίπεδο Α’ ισχύουν τα εξής, πλέον των οριζόντιων μέτρων:

1ο. Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

2ο. Η δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δηλαδή τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, λειτουργούν δια ζώσης.

3ο. Στους χώρους λατρείας, επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών με την παρουσία έως 25 ατόμων, όριο που αυξάνεται στα 50 άτομα στην περίπτωση μητροπολιτικών ναών. Και με τις αποστάσεις που προβλέπονται ήδη.

4ο. Το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια, τα κουρεία, τα κέντρα αισθητικής, καθώς και οι υπηρεσίες διαιτολογίας, υπηρεσίες διαιτολογικών μονάδων με εξαίρεση την άσκηση, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και τα ΚΤΕΟ και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ (πλην των ΟΠΑΠ Play) λειτουργούν. Για τη μετάβαση, απαιτείται αποστολή SMS με τον κωδικό 2 ή αντίστοιχη έντυπη βεβαίωση. Ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα που έχει αποστείλει στο 13033 προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής του και έγκρισης της μετακίνησης. Ο καταναλωτής δύναται να πραγματοποιεί κάθε εμπορική του συναλλαγή εντός 2 ωρών από την ώρα αποστολής και έγκρισης του μηνύματός του. Επίσης, εντός των καταστημάτων επιτρέπεται 1 άτομα ανά 25τ.μ.

Σε αυτό το επίπεδο Β’ – αυξημένου κινδύνου, θα ισχύουν τα εξής μέτρα:

1- Η απαγόρευση κυκλοφορίας στις περιοχές αυτές ισχύει από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί, πλην της Αττικής που λόγω μητροπολιτικότητας, αυξημένου πληθυσμού και του δικτύου μαζικών μεταφορών, η απαγόρευση ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

2- Λειτουργούν δια ζώσης μόνο τα Γυμνάσια (τα Λύκεια λειτουργούν με τηλε-εκπαίδευση)

3- Στους χώρους λατρείας, επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα κατά την τέλεση λειτουργιών.

4- Η λειτουργία καταστημάτων γίνεται με την μέθοδο click away και ειδικά τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, καθώς και τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης και τα βιβλιοπωλεία λειτουργούν με τη διαδικασία του προκαθορισμένου ραντεβού (click in a shop).

Related posts

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ  ΕΝΑ ΒΡΑΒΕΙΟ  ΚΑΙ  ΜΕΓΑΛΕΣ  ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

admin

ΑΝΑΣΤΑΤΟΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΣΤΟ ΑΓΡΟΤΟΔΙΚΕΙΟ 10 ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΟΥΣ

admin

Κάηκε το πλαινό ενός θερμοκηπίου που είχε απέξω φυτικά υπολείμματα.

admin

Leave a Comment