Image default
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Ενωμένη Ιεράπετρα»: Οι πρώτοι υποψήφιοι με την Ελένη Βλάσση

Η Ελένη Βλάσση, υποψήφια Δήμαρχος Ιεράπετρας παρουσιάζει τους 15 πρώτους υποψηφίους με το συνδυασμό της

Η υποψήφια Δήμαρχος Ιεράπετρα, Ελένη Βλάσση, και επικεφαλής του συνδυασμού «Ενωμένη Ιεράπετρα», παρουσιάζει τους 15 πρώτους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους, με το συνδυασμό της.

Αναλυτικά οι υποψήφιοι, μέσα από τα δικά τους λόγια:

  1. Σοφία Ξυριστάκη

(του Εμμανουήλ και της Κρυσταλλένιας)

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ιεράπετρα. Από το 2012 είμαι ιατρός Κυτταρολόγος και διατηρώ δικό μου εξωτερικό ιατρείο στην Ιεράπετρα.

Είμαι παντρεμένη και έχω αποκτήσει έναν γιο, 2 ετών.  Η δουλειά μου με έχει μάθει να εξετάζω όλους και όλα κάτω από το μικροσκόπιο και στην Ελένη έχω δει τόλμη, αστείρευτη δύναμη και διάθεση να προσφέρει το καλύτερο για την πόλη μας, την Ιεράπετρα.

Αποφάσισα να συμπορευτώ με το συνδυασμό της Ελένης Βλάσση, γιατί η Ελένη αγωνίζεται εδώ και πολλά χρόνια συν τοις άλλοις και στον τομέα της υγείας. Είναι τιμή μου να συμμετέχω στην παράταξη της. Μότο μου: «Η ισχύς εν τη ενώσει». Γιατί ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, πέρα και έξω από κόμματα, μπορούμε να πετύχουμε τα καλύτερα για τον Δήμο μας.

  1. Εμμανουήλ Κατροτζανής

(του Γεωργίου και της Ναυσικάς)

Εγώ και η οικογένεια μου είμαστε Γεραπετρίτες.

Ζω και εργάζομαι στην Ιεράπετρα, ως αρχιτέκτονας μηχανικός, ελεύθερος επαγγελματίας, ασχολούμενος με μελέτες και κατασκευές ιδιωτικών έργων. Είμαι παντρεμένος με τη Μαρία Χαλέπη, οικονομολόγο με την οποία αποκτήσαμε δύο παιδιά. Η εργασιακή μου προσφορά είναι γνωστή με σημαντικά έργα στο Δήμο Ιεράπετρας όχι μόνο ως αρχιτέκτονας αλλά και ως καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Ά και Β΄ Λύκειο Ιεράπετρας καθώς και στο Ι.Ε.Κ. Ιεράπετρας.

Η κοινωνική μου προσφορά ήταν ποικιλότροπη. Ως τεχνικός σύμβουλος άμισθος, στην Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας με ειδικότητα στη ναοδομία από το 1984 έως 2007 και ως μελετητής και επιβλέπων μηχανικός έργων .

Διετέλεσα Πρόεδρος του Αγροτικού //συνεταιρισμού επί τριετία και στέλεχος του συμβουλίου. Συμμετέχω στις επιτροπές του Δήμου Ιεράπετρας, ως εκπρόσωπος του τεχνικού επιμελητηρίου για τα επικίνδυνα έργα καθώς και στις επιτροπές αυθαιρέτων κατασκευών στο Νομό Λασιθίου.

Συντάσσομαι με το συνδυασμό της Ελένης Βλάσση, γιατί θεωρώ ότι είναι το κατάλληλο πρόσωπο σαν αρχηγός του συνδυασμού μας προκειμένου η Ιεράπετρα να αποκτήσει τη θέση που της αξίζει.

  1. Βαρβάρα Μερεσεντόγλου

(του Δημητρίου και της Σοφίας)

Γεννήθηκα το 1964 στην Καβάλα. Είμαι απόφοιτη του τμήματος Νοσηλευτικής  του Τ.Ε.Ι. Αθηνών. Οι μεταπτυχιακές μου σπουδές πραγματοποιήθηκαν  αρχικά  με την εξειδίκευση στην Αιμοδοσία  και την Παθολογική Νοσηλευτική Ειδικότητα.  Συνεχίστηκαν στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στη διαχείριση ανθρώπινού δυναμικού και  ολοκληρώθηκαν  στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο της Ιταλίας στη Ρώμη στο αντικείμενο της Διοίκησης  Μονάδων Υγείας.

Εντάχθηκα εργασιακά στο Νοσηλευτικό λειτούργημα  το 1985  στο  Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής και μετέπειτα στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου σε  θέσεις ευθύνης των τομέων και τμημάτων της νοσηλευτικής υπηρεσίας των νοσοκομείων που υπηρέτησα.  Συνεχίζοντας την επαγγελματική μου δραστηριότητα, με τις κρίσεις για επιλογή  Προϊσταμένων Διευθύνσεων της  7ης  ΥΠΕ Κρήτης  που έγιναν  πρωταρχικά  το 2008  και  σ’ επανάληψη το 2012, επιλέχτηκα  και τις δύο φορές για να υπηρετήσω ως  και σήμερα  στην θέση της Διευθύντριας της Νοσηλευτικής υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου – Κ.Υ. Ιεράπετρας. 

Από την θέση αυτή, μετά από προτροπή μου και τις αντίστοιχες μελέτες σκοπιμότητας που κατέθεσα,  δημιουργήθηκαν,  το ζωτικής σημασίας για ένα νοσοκομείο τμήμα Αιμοδοσίας, και επίσης σημαντικό τμήμα διατροφής – δικαιολογίας. Και τα δύο τόσο προς εξυπηρέτηση των ασθενών όσο και των πολιτών της περιοχής.   Τον τελευταίο χρόνο συντονίζω τις δράσεις της 7ης ΥΠΕ  που απευθύνονται στις σχολικές μονάδες της περιοχής και αφορούν θέματα αγωγής υγείας στα παιδιά. Στην προσπάθειά μου να μεταλαμπαδεύσω τις γνώσεις μου  στις νεότερες γενιές νοσηλευτών ξεκίνησα την διδακτική μου δραστηριότητα το 1992  ως το 1996  στη σχολή των  Βοηθών Νοσηλευτών του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου. 

Σε συνέχεια από  το 2010 έως και σήμερα διατελώ εργαστηριακός συνεργάτης στο τμήμα Νοσηλευτικής  του  Τ.Ε.Ι. Ηρακλείου.  Επίσης από το 2011 έως και σήμερα διδάσκω στα  Δημόσια  Ι. Ε. Κ. του νομού Λασιθίου σε θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα.  Κατά το σχολικό έτος 2013-2014 άσκησα διδασκαλία στο ΕΠΑΛ Αγίου Νικολάου στο τμήμα Νοσηλευτικής. Το έτος 2015 ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Οροπεδίου Λασιθίου στο μάθημα  «Αγωγή Υγείας – Πρώτες Βοήθειες».

Η προσπάθειά μου αυτή επεκτάθηκε στον ιδιωτικό τομέα όπου με την έλευση του Ιδιωτικού Ι.Ε.Κ. ΑΚΜΗ  στην Κρήτη τα έτη 2015 έως το 2017 μου εμπιστευτήκαν την  διδασκαλία  των βασικών θεωρητικών και εργαστηριακών μαθήματων του τμήματος νοσηλευτικής. 

Συντάσσομαι με το συνδυασμό της Ελένης Βλάσση, επειδή πιστεύω ότι η συνεργασία της, συνδυαζόμενη με τη πολύχρονη εμπειρία και τις  επικαιροποιημένες γνώσεις μου στον τομέα της υγείας, μπορούν να διευρύνουν τις δραστηριότητες του οργανισμού που  υπηρετώ  σε άλλους τομείς, έχοντας αποτέλεσμα την προαγωγή του επίπεδου υγείας τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών της περιοχής

  1. Λεωνίδας Κουδουμογιαννάκης

(του Γεωργίου και της Αγγελικής)

Καβουσανός, που γεννήθηκα στην Ιεράπετρα το 1960. Σπούδασα οικονομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πληροφορική στο ΕΛΚΕΠΑ και Διοίκηση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στο ΕΚΠΑ. Βραβεύτηκα από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία. Ως φοιτητής και σπουδαστής αγωνίστηκα για μια σύγχρονη παιδεία στην Ελλάδα. Συμμετείχα για πολλά χρόνια σε θεσμικά όργανα του χωριού μου (Πολιτιστικός Σύλλογος, Αγροτικός Συνεταιρισμός, Τοπική Κοινότητα, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, Εκκλησιαστικό Συμβούλιο). Υπήρξα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΣ Ιεράπετρας. Αγωνίστηκα για το νοσοκομείο Ιεράπετρας ως μέλος της Επιτροπής Κοινωνικών Φορέων που συντόνιζε τον αγώνα για την βιωσιμότητα του νοσοκομείου της ΝΑ Κρήτης. 

Εργάζομαι ως Λογιστής στην εταιρεία ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΔΙΑΚΑΚΗΣ Α.Ε. Δίδαξα οικονομικά μαθήματα ως καθηγητής στα ΙΕΚ Ιεράπετρας, Αγίου Νικολάου και Σητείας.  Ως δημοσιογράφος υ πήρξα υπεύθυνος έκδοσης της εφημερίδας ΕΛΑΙΑΝΘΙΑ και ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΡΗΤΗ. Τα είκοσι τελευταία χρόνια δημοσιογραφώ σε πολλά ΜΜΕ της Κρήτης.

Είμαι ενεργό μέλος του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας ως  συγγραφέας κειμένων των σεναρίων και συνεργάτης της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του Φεστιβάλ κας Ελένης Βλάσση. Συνεργάστηκε με το σκηνοθέτη Αλέξανδρο Μαχαιρά στο ντοκιμαντέρ «Όρος Θρυπτής» με την συγγραφή των κειμένων. Συμμετέχω στο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας από το 2018, στην επιτροπή αξιολόγησης κειμένων με ιστορικά, κοινωνικά, θρησκευτικά και λαογραφικά στοιχεία και στις παρουσιάσεις του Οδηγού Μαγειρικής σε πόλεις της Κρήτης.  Συμμετείχα στα συνέδριο «Προοπτικές βιώσιμης ανάπτυξης του ορεινού όγκου Θρυπτής» τον Μάιο του 2014, με θέμα «Ιερό Άλσος Καβουσίου» και στο Συμπόσιο του Κέντρου Ερευνών του Μουσείου Κρητικής Εθνολογίας με θέμα: «Διατροφικές Συνήθειες και Πρακτικές στην Κρήτη διαχρονικά».Φωτογραφίες μου συμπεριλαμβάνονται σε πολλά βιβλία τοπικής ιστορίας και λαογραφίας. Είμαι μέλος της Ελληνικής Λέσχης Φωτογραφίας με συμμετοχή στο «Φωτογραφικό Ταξίδι».

Έχω συμμετάσχει ως ομιλητής σε ημερίδες και εσπερίδες με λαογραφικά θέματα. Το συγγραφικό μου έργο «Καβούσι, Περιήγηση στη Φύση και τον Πολιτισμό», «Προβιομηχανικές Τεχνικές Παραγωγής Ελαιολάδου», «Μοναστηριακά Ελαιοτριβεία της Κρήτης» παραμένουν ανέκδοτα. Στην εφημερία ΕΛΑΙΑΝΘΙΑ δημοσίευσα πλούσιο λαογραφικό υλικό στις μόνιμες στήλες «Κουβέντες του καφενείου» και «Καβουσανών Μαντινιάδες». Δοκίμια μου έχουν δημοσιευτεί σε συλλογικές εκδόσεις.

Στηρίζω την υποψηφιότητα της Ελένης Βλάσση για το Δήμο Ιεράπετρας, διότι αναγνωρίζω την προσωπικότητα της, το έργο της και τη δυναμικότητα της, ώστε ο Δήμος μας να γίνει πρότυπο ανάπτυξης, να αξιοποιηθούν οι πλουτοπαραγωγικές δυνάμεις του και να αναδειχθεί ο τεράστιος πολιτισμός του.

  1. Τυράκη Καλλιόπη

(του Πετρή και της Μαρίας)

Γεννήθηκα στην Ιεράπετρα το 1970. Αποφοίτησα από το 1ο λύκειο Ιεράπετρας το 1988.

Είμαι απόφοιτος της ιταλικής φιλολογίας του πανεπιστημίου της Perugia. Σπούδασα δημοσιογραφία στο πανεπιστήμιο του Urbino.

Εργάστηκα στην Ιεράπετρα και στη Σητεία από το 1992 έως το 2005, ως ιδιοκτήτρια κέντρων ξένων γλωσσών και ως καθηγήτρια αγγλικής και ιταλικής γλώσσας.

Διετέλεσα αντιπρόεδρος του συλλόγου Palso νομού Λασιθίου για 6 χρόνια.

Ήμουν υπεύθυνη εξεταστικών κέντρων και εξετάστρια ιταλικής γλώσσας σε πανελλήνιες εξετάσεις.

Δίδαξα στο δημόσιο ΙΕΚ Ιεράπετρας για 2 χρόνια, στο τμήμα Οικολογικής και Βιολογικής Γεωργίας.

Από τα μαθητικά μου χρόνια, η ενασχόληση μου με το μεγάλο μου πάθος, τη μουσική και το τραγούδι, ήταν η αιτία να ασχοληθώ με τα κοινά και να είμαι από τους πρωτεργάτες των πολιτιστικών δρώμενων  “Κύρβεια”, επί δημαρχίας του Μ. Μυγιάκη. Για πολλά χρόνια συμμετείχα στην επιτροπή Κυρβείων.

Από τα 11 έως και τα 18 μου χρόνια, ασχολήθηκα με τον αθλητισμό, με προπονητή τον Ν. Ασπραδάκη, στον αθλητικό σύλλογο “Λυβικό”, κατακτώντας πολλές διακρίσεις σε παγκρήτιους, αλλά και σε πανελλήνιους αγώνες στίβου.

Παρακολούθησα μαθήματα μονωδίας και αρμονίου στο ωδείο της Ιεράπετρας, με τον Γ. Ψαρουδάκη και τον Γ. Μαργετουσάκη αντίστοιχα.

Από το 1983 ήμουν μέλος της Χορωδίας του δήμου Ιεράπετρας, συμμετέχοντας σε πολλά χορωδιακά φεστιβάλ.

Με το σύζυγό μου Δημήτρη Πολένα, με τον οποίο έχουμε αποκτήσει δύο παιδιά, συμμετείχα για πολλά χρόνια σε μουσικές και πολιτιστικές δραστηριότητες του δήμου Ιεράπετρας και Σητείας και της ευρύτερης περιοχής.

Από το 2005 εργάζομαι ως τραγουδίστρια και συνεργάζομαι με το Γ. Μαρκόπουλο.

Σπούδασα φωνητική με τη Μ. Ιασωνίδου και τη Σ. Βόσσου.

Το 2006 κυκλοφόρησε η πρώτη μου δισκογραφική δουλειά, με τίτλο “Υπέρβαση”. Έκτοτε έχω συνεργαστεί με το Γ. Χατζηνάσιο, το Γ. Νικολάου, τον Α. Μιτζέλο, την Π. Ξενάκη και πολλούς άλλους καλλιτέχνες. Το 2016 με το Θάνο Μπιλάλη, δημιουργήσαμε την έντεχνο – ροκ μπάντα “Karmica” και κάναμε την πρώτη μας κοινή δισκογραφία με τίτλο “Κοντά σου”. Από το 2015 έως και σήμερα εργάζομαι στο ραδιόφωνο ως δημοσιογράφος και μουσικός παραγωγός.

Έχοντας ασχοληθεί από τη νεαρή μου ηλικία με τα πολιτιστικά  και έχοντας αποκτήσει τη μεγαλύτερη εμπειρία μου τα τελευταία χρόνια της κρίσης, θεωρώ χρέος μου να προσφέρω στον τόπο μου τις γνώσεις μου και να βοηθήσω αυτή την πόλη να αναδειχτεί.

Αποφάσισα να συμπορευτώ με την Ελένη Βλάσση, γιατί το έργο της και η πορεία της στον πολιτισμό της Ιεράπετρας είναι καθοριστικά.

Είναι ένας άνθρωπος με γνώσεις, μόρφωση, εμπειρία, πάθος και κυρίως  αποφασιστικότητα. Λειτουργεί συλλογικά και ξέρει να μοιράζει αρμοδιότητες και να καθιστά υπεύθυνους και αποτελεσματικούς τους συνεργάτες της.

Και επειδή πολιτισμός σημαίνει οργάνωση, όραμα, αγάπη, γνώση, διοίκηση τη θεωρώ καταλληλότερη να αναλάβει τα ηνία του τόπου μας, ο οποίος διαθέτει όλα τα προσόντα για να γίνει Πόλη – Πρότυπο.

  1. Μανώλης Μιχαλάκης

(του Στυλιανού και της Μαρίας)

Γεννήθηκα το 1955 στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Φοίτησα στο δημοτικό σχολείο Μαλλών και Μύθων. Τελείωσα το εξατάξιο Οικονομικό Γυμνάσιο της Ιεράπετρας.  Φοίτησα στην Ιδιωτική Σχολή λογιστών «ΠΕΤΡΑ» στην Αθήνα. Είμαι παντρεμένος με την Ελένη Αντ.Βασαρμίδου. Έχουμε δυο παιδιά και πρόσφατα απέκτησα ένα εγγονό.  Κατάγομαι από αγροτική οικογένεια. Από μικρός ασχολούμαι με την καλλιέργεια οπωροκηπευτικών σε θερμοκήπια και βιώνω καθημερινά τα χρόνια προβλήματα μας, τα οποία αυξάνονται καθημερινά και τείνουν προς την εξαφάνιση των αγροτών της περιοχής μας. Εδώ και 30 χρόνια διαθέτω τα προϊόντα που παράγω στις λαϊκές αγορές της Αθήνας και βιώνω καθημερινά τα χρόνια και άλυτα προβλήματα της εμπορίας των υπερνόστιμων προϊόντων που παράγει η περιοχή μας. Το 2015-2017 διετέλεσα πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών παραγωγών Πωλητών Λαϊκών αγορών Αττικής και το 2017-2018, διετέλεσα πρόεδρος του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας, όπου και προσέφερα τις υπηρεσίες μου.

Ανταποκρίνομαι θετικά στο κάλεσμα της κας. Ελένης Βλάσση συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο της, διότι από συνεργασίες του παρελθόντος για αγροτικά θέματα, θεωρώ ότι είναι η πιο ικανή και καταξιωμένη για να αναλάβει τα ηνία του Δήμου μας, σε αυτές τις δύσκολες ημέρες.

  1. Ζαμπετάκη Άννα

(του Ιωάννη και της Θεραπείας Βλάσση)

Γεννήθηκα το 1987 και μεγάλωσα στην Ιεράπετρα.  Ολοκλήρωσα τον κύκλο σπουδών της Α/ βαθμιας και Β/ βαθμιας εκπαίδευσης στην Ιεράπετρα και στην συνέχεια φοίτησα στο Πανεπιστήμιο του Μπάρι Ιταλίας. Εργάστηκα για 2 χρόνια ως ξενοδοχοϋπάλληλος. Γνωρίζω άπταιστα την Ιταλική Γλώσσα. Εδώ και πέντε χρόνια εργάζομαι ως τουριστικός συνοδός σε ένα τουριστικό γραφείο.

Συντάσσομαι  με το συνδυασμό της Ελένης Βλάσση, γιατί πιστεύω πως μπορεί να αναδείξει την πόλη μας και να δώσει λύσεις σε προβλήματα της καθημερινότητας που μας ταλανίζουν τόσα χρόνια, προωθώντας την τουριστική ανάπτυξη της Ιεράπετρας.

  1. Ιωάννης Ψυλλάκης

(του Γεωργίου και της Αικατερίνης)

Γεννήθηκα το 1965 στη Γερμανία και μεγάλωσα στην Ιεράπετρα.

Τελείωσα το Εσπερινό ΕΠΑΛ Ιεράπετρας, το τμήμα Γεωπονίας, τεχνολογίας και επεξεργασίας τροφίμων.

Εργάζομαι ως δασοφύλακας και ως γνωστόν είμαι στο καλλιτεχνικό στερέωμα ως τραγουδοποιός στα πολιτιστικά δρώμενα τα τελευταία 30 χρόνια. Είμαι παντρεμένος και έχω αποκτήσει 2 παιδιά. Η σύζυγος μου, Ειρήνη Ραπτάκη είναι νηπιαγωγός στη Νέα Ανατολή Ιεράπετρας.

Διατελώ Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Ιεράπετρας και τα τελευταία 35 χρόνια ενεργό μέλος της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ιεράπετρας.

Συντάσσομαι με το συνδυασμό της Ελένης Βλάσση « ΕΝΩΜΕΝΗ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ», για το καλό του τόπου. Αγωνίζομαι και θα συνεχίζω να αγωνίζομαι για μια Ιεράπετρα που θα είναι στο κέντρο των εξελίξεων, με τον πολίτη να έχει δικαίωμα λόγου. Γιατί όλοι θέλουμε να πάμε αυτόν τον τόπο μπροστά και ενωμένοι μπορούμε. Μπορούμε να αλλάξουμε το παρόν και να χτίσουμε το μέλλον.

  1. Αικατερίνη Παπαδάκη

(του Χαριδήμου και της Γεωργίας)

Γεννήθηκα το 1965 στην Ιεράπετρα. Φοίτησα σε σχολεία στην Ιεράπετρα, αργότερα σπούδασα μουσική και στη σχολή οικιακής οικονομίας. Είμαι παντρεμένη στην Παχειά Άμμο εδώ και 30 χρόνια με το Γιάννη Λαπιδάκη, φανοποιό στο επάγγελμα και έχουμε αποκτήσει 2 κόρες, εκ των οποίων η μια είναι παντρεμένη και έχω αποκτήσει ένα εγγονό.

Υπήρξα μέλος των Εθελοντών Σαμαριτών Ιεράπετρας και τα τελευταία χρόνια ανήκω στην εθελοντική ομάδα αιμοδοσίας της Παχειάς Άμμου σε ρόλο γραμματέα.

Τα τελευταία 13 χρόνια είμαι ιδρυτικό μέλος στο Σύλλογο Γυναικών Παχείας Άμμου «Νηρηίδες» και στο παρών διάστημα ως πρόεδρος του Συλλόγου.

Από τα μαθητικά μου χρόνια θυμάμαι τον εαυτό μου να θέλει να προσφέρει ότι μπορεί είτε μέσω συλλόγων είτε σε προσωπικό επίπεδο.

Τα τελευταία 10 χρόνια διατηρώ κατάστημα υποδημάτων στο κέντρο της πόλης. Τα ενδιαφέροντα μου είναι η μαγειρική και ζαχαροπλαστική. Συμμετείχα το 2018 στο 6ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας έχοντας πάρει το 2ο βράβειο και φέτος συμμετέχω ενεργά στο 7ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας γιατί η παράδοση και η κρητική μας κουζίνα είναι το πρώτιστο.

Αποφάσισα να συμπορευτώ με την Ελένη Βλάσση, η οποία είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος, με αρχές, ήθος και αξίες, η οποία αγαπάει τον τόπο μας και προσπαθεί να τον πάει όσο πιο ψηλά γίνεται. Έτσι λοιπόν και εγώ επειδή έχω όνειρα και βλέψεις για τον τόπο μου, θέλω μαζί να προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. 

  1. Φωτιάδης Γεώργιος

(του Μιχαήλ και της Ελένης)

Κατάγομαι από το Ορεινό Ιεράπετρας και γεννήθηκα στη Γερμανία.

Μετακόμισα στην Ελλάδα σε ηλικία 12 ετών. Μετά το σχολείο μετακόμισα στο Λονδίνο για να παρακολουθήσω στο κολλέγιο τον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων και δημοσίων σχέσεων. Στη συνέχεια ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στις Η.Π.Α. στην Αεροναυπηγική Ακαδημία του Τέξας αποκτώντας την άδεια του εμπορικού χειριστή αεροσκαφών (CPL IFR). Εργάστηκα ως πιλότος σε αεροπορική εταιρεία αεροταξί στη Νέα Υόρκη.

Επέστρεψα στην Ελλάδα για να εργαστώ ως πιλότος στον εθνικό αερομεταφορέα, αλλά δυστυχώς λόγω ένα σοβαρό τροχαίο μου περιόρισε την άδεια πιλότου για ένα έτος, γεγονός το οποίο με οδήγησε στον επιχειρηματικό κόσμο. Ως συνιδιοκτήτης μιας διεθνούς εταιρείας εξαγωγής για μια περίοδο 15 ετών που βρισκόταν στις Κάτω Χώρες και ως ενεργό μέλος του δημοτικού συμβουλίου, μέσω των επιχειρηματικών μου δραστηριοτήτων, κατάφερα να οικοδομήσω σημαντικές εμπειρίες και σημαντικά κεφάλαια. Ολοκληρώνοντας τις επιχειρηματικές μου δραστηριότητες στο εξωτερικό, επέστρεψα στην πατρίδα μου την Ιεράπετρα, επενδύοντας στην τοπική κοινωνία.

Αφού έφερα το πρώτο νόμιμο υδροπλάνο στην Ιεράπετρα για περιηγητικές πτήσεις και αεροφωτογραφίες, άνοιξα διάφορες επιχειρήσεις στην πόλη, όπως ένα κατάστημα παιδικών ενδυμάτων, μια εμπορεία αυτοκινήτων, ένα εστιατόριο και μια εταιρεία εισαγωγής. Μέσα από όλα αυτά επένδυσα τα κεφάλαια μου στην αγορά δυο πλοίων για την νήσο «ΧΡΥΣΗ», από τα οποία το ένα ήταν το μεγαλύτερο πλοίο που λειτούργησε ποτέ στην Ιεράπετρα.

Το 2014 συμμετείχα για πρώτη φορά στις τοπικές εκλογές με το συνδυασμό της Ελένης Βλάσση «ΕΝΩΜΕΝΗ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ» , δηλώσαμε τα σχέδιά μας για τη θετική ανάπτυξη της Ιεράπετρας και παρόλο που δεν εκλεχτήκαμε, εμείς πραγματοποιήσαμε τα σχέδιά μας για την Ιεράπετρα.

Όλοι γνωρίζουν τα επιτεύγματα της Ελένης Βλάσση μέσα από το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας, ενώ ο κ. Μπουρλάκης και εγώ συμμετείχαμε στην προσπάθεια δημιουργίας Κλινικής Αιμοκάθαρσης στην Ιεράπετρα και προαγάγαμε την πόλη μας ως κορυφαίο προορισμό για τον ιατρικό τουρισμό, μέσα από ιατρικές – τουριστικές εκθέσεις σε όλο τον κόσμο.

Μιλάω άπταιστα τα Γερμανικά, Αγγλικά και Ολλανδικά και τα τελευταία χρόνια εξασκούμε και στα ρωσικά.

Έχω τον απαραίτητο χρόνο, τη γνώση και απεριόριστη όρεξη να δημιουργήσω και να υπηρετήσω τα συμφέροντα και την ανάπτυξη της πόλης μας.

Πιστεύοντας στις ικανότητες της Ελένης Βλάσση, συμμετέχω στο συνδυασμό «ΕΝΩΜΕΝΗ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ».

  1. Μαρία Παπαγιαννάκη

(του Εμμανουήλ και της Ειρήνης)

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα με καταγωγή από Ιεράπετρα.

Σπούδασα στο Εθνικό Ωδείο με καθηγήτριες τις Ρίτα Βούρτση στο πιάνο και την μεσόφωνο Λέλα Στάμος–Κολάση στη μονωδία. Έκανα μεταπτυχιακές σπουδές μονωδίας (όπερα, ληντ και ορατόριο) στο Μουσικό Πανεπιστήμιο Μπούχμαν Μέτα του Τελ Αβίβ, με καθηγήτρια την υψίφωνο Ταμάρ Ραχούμ.

Παρακολούθησα σεμινάρια μετεκπαίδευσης όπερας και μελοδραματικής τέχνης με τη μονωδό της Όπερας της Βιέννης Χίλντε Ζάντεκ στο Λοκάρνο της Ελβετίας και με την Έλενα Καρούζο στη Βιέννη. Επίσης μετεκπαιδεύτηκα στο ρεπερτόριο όπερας με τους Κρίστα Μαρία Τσήζε (Όπερα της Λειψίας) και το μουσικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου του Μάνχαϊμ, Πήτερ Ζόμμερ.

Εμφανίστηκα σε πολλά γερμανικά λυρικά θέατρα όπως το Δημοτικό Θέατρο του Ντάρμσταντ, το Εθνικό Θέατρο του Μάνχαϊμ, το Θέατρο της Έρφουρτ, το Κρατικό Θέατρο της Καρλσρούης, το Κρατικό Θέατρο της Γκέρα και η Όπερα της Φρανκφούρτης, καθώς επίσης στο Φεστιβάλ «Πουτσίνι» στο Τόρρε ντελ Λάγο και στο Θέατρο του Κάλιαρι (Σαρδηνία). Σπούδασα διεύθυνση χορωδίας κοντά στους Πέτερ Ζόμμερ και Γκούσταφ Κουν (τότε αρχιμουσικό στην όπερα του Παρισιού). Διετέλεσα διευθύντρια χορωδιών και ορχηστρικών συνόλων στη Γερμάνια και την Αμερική, σε Ντάνσταντ, Ίλγκεν, Πλανσταντ-Ζβέντσιγκεν, Φραγκφούρτη, Μάνχαϊμ, Σίφερσταντ, Μαϊάμι κ.α.

Διδάσκω κλασικό και σύγχρονο τραγούδι στο Σύγχρονο Ωδείο Κρήτης, όπου παράλληλα διευθύνω τις χορωδίες (παιδική και νεανική) και τα οργανικά σύνολα. Με την ΕΛΣ συνεργάστηκα δύο φορές, ερμήνευσα το ρόλο της Διδούς [Διδώ και Αινείας/Dido and Aeneas] στο πλαίσιο παράστασης που υλοποιήθηκε ως συνεργασία της Ορχήστρας Ωδείων (Εθνικό και Ελληνικό Ωδείο) με την ΕΛΣ (1994/95), και το ρόλο της Φεντόρας Ρωμαντσώφ [Φεντόρα/Fedora] (1998/99).

Διετέλεσα Καλλιτεχνική διευθύντρια της Δημοτικής χορωδίας και Φιλαρμονικής της Ιεράπετρας κατά την περίοδο 2015 – 2018.

Συντάσσομαι με το συνδυασμό της Ελένης Βλάσση, γιατί όπως και η ίδια έτσι και εγώ έρχομαι από το χώρο της τέχνης και ενδιαφέρομαι για την κουλτούρα της πόλης μου. Παρακολουθώ τη δράση της Ελένης Βλάσση και θεωρώ ότι η ίδια είναι μια εκ βάθους καλλιτεχνική φύση, δίνοντας βαρύτητα στην πνευματική ευμάρεια του τόπου μας. Έχοντας πολλές προσωπικές γνώσεις στον τομέα αυτό, ευελπιστώ στην κοινωνική – πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας. Επιθυμώ την επανάκαμψη μου στον τόπο μου με σκοπό να συνεισφέρω στην πολιτιστική του ανάταση.

  1. Γεωργία Τσαγκαράκη

(του Νικόλαου και της Μαρίας Τσαγκαράκη)

Γεννήθηκα στο Καβούσι και μεγάλωσα στην Ιεράπετρα. Είμαι απόφοιτος της Σχολής Εργοδηγών και Δομικών Έργων.

Από το 1980 έως το 2005 εργάστηκα στην Ολυμπιακή Αεροπορία ως συνοδός εδάφους/αεροσυνοδός.

Παντρεύτηκα τον οφθαλμίατρο Νίκο Πατεράκη και έχουμε αποκτήσει ένα γιο, το Μανώλη Πατεράκη, ο οποίος είναι κοινωνιολόγος με μεταπτυχιακό στο Περιβάλλον και Υγεία της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνώ.

Γνωρίζω την αγγλική και αραβική γλώσσα.

Συντάσσομαι με το συνδυασμό της Ελένης Βλάσση «ΕΝΩΜΕΝΗ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ», διότι έχουμε καταφέρει πολλές επιτυχίες στον πολιτισμό μέσω του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας και πιστεύω στις ικανότητες της.

Μαζί ΕΝΩΜΕΝΟΙ, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά στην τουριστική ανάπτυξη του Δήμου μας και ιδιαίτερα στον αρχαιολογικό τομέα του Δήμου Ιεράπετρας, όπως και στο Καβούσι που είναι το χωριό μου.

  1. Αντώνιος Καψωριτάκης

(του Εμμανουήλ και της Στυλιανής)

Γεννήθηκα το 1961 στο Καβούσι Ιεράπετρας. Είμαι απόφοιτος ηλεκτρολόγος, μηχανολόγος, μηχανικός.

Διετέλεσα υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και σε τμήμα υποδοχής μεγάλων ξενοδοχειακών συγκροτημάτων στον Άγιο Νικόλαο.

Από το 1985 μέχρι σήμερα ασχολούμαι με τον τουριστικό τομέα σε ξενοδοχειακά θέματα.

Συντάσσομαι με το συνδυασμό της Ελένης Βλάσση, γιατί θεωρώ ότι πρέπει να δώσουμε νέα πνοή στην ανάπτυξη του αγροτικού – τουριστικού τομέα και αγροτουριστικού προϊόντος.

  1. Ιωάννης Ζερβάκης

(του Γεωργίου και της Ελισάβετ)

Γεννήθηκα το 1965 και κατάγομαι από του Μύθους Ιεράπετρας. Σπούδασα στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Μαθηματικά.

Ασχολούμαι εδώ και 20 χρόνια με ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στον τουριστικό τομέα και εξειδίκευση στην Κρητική Διατροφή.

Συντάσσομαι με το συνδυασμό της Ελένης Βλάσση «ΕΝΩΜΕΝΗ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ», γιατί πιστεύω ότι με τη δικιά μου εμπειρία και γνώσεις στον τομέα του τουρισμού και της διατροφής, θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε τις περισσότερες μορφές τουρισμού τόσο στο Δήμο Ιεράπετρας όσο και στα γύρω χωριά. Πιστεύω ότι είναι η μόνη που μπορεί να αναδείξει τον πολιτισμό, τον τουρισμό, το εμπόριο και την κουλτούρα που είναι η ψυχή του τόπου μας.

  1. Μαρία Μαυρικάκη

(του Ιωάννη και της Ελένης)

Γεννήθηκα το 1989 και μεγάλωσα στην Ιεράπετρα.

Αποφοίτησα από το Β΄ Γενικό Λύκειο Ιεράπετρας και στη συνέχεια φοίτησα στην ιδιωτική σχολή Belle Hellene στον τομέα περιποίησης άκρων και ονυχοπλαστικής καθώς και στο ΙΕΚ MORFI ΚΕΠΑΝΣΗ στον τομέα του μακιγιάζ. Αυτή τη στιγμή διατηρώ την δικιά μου επιχείρηση στο κέντρο της πόλης και στον παρελθόν είχα εργαστεί σε διάφορα καταστήματα της πόλης.

Αποδέχτηκα με χαρά την πρόταση της Ελένης Βλάσση να συμμετέχω στο συνδυασμό της στις φετινές εκλογές, έχοντας ένα όραμα και πλάνο σωστά δομημένο για την ανάπτυξη του τόπου μας και κυρίως του τουρισμού στο Δήμο μας. Γνωρίζω την επιτυχημένη προσφορά της στον τουρισμό και πολιτισμό και αυτό φαίνεται από τις πράξεις της.

Ως νέα επιχειρηματίας γνωρίζοντας τις ανάγκες της περιοχής μας, είμαι υπέρ της άποψης να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε να παραμείνουν οι νέοι στην πόλης μας και είμαι πρόθυμη να εργαστώ για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Related posts

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΛΙΒΥΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΧΑΛΙΦΑ ΧΑΦΤΑΡ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

admin

Επιτροπή Πολιτών Ιεράπετρας-Εξελίξεις ΚΑΣ-Συγκέντρωση 3/6, 19:00 Δημαρχείο Ιεράπετρας, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 5/6, 18:30 Μουσείο Ιεράπετρας

admin

Από την Κρήτη στα κολαστήρια του θανάτου…

admin

Leave a Comment