Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Η ΙΕΡΑΠΑΤΡΑ  ΛΥΝΕΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ  ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ

 

Κατά τους μήνες αιχμής της τρέχουσας τουριστικής περιόδου,  λόγω της μεγάλης κατανάλωσης και λόγω των πολλών σπασιμάτων που προκαλούσε ο εργολάβος ο οποίος  εκτελούσε το έργο της εγκατάστασης των οπτικών ινών  της cosmote και    λόγω των προβλημάτων των κεντρικών αγωγών μεταφοράς νερού ύδρευσης προς το κεντρικό υδραγωγείο της Ιεράπετρας , υπήρξαν μέρες που πολλές περιοχές  του Δήμου Ιεράπετρας έμειναν χωρίς νερό, με τα παράπονα των δημοτών να είναι πολλά και μεγάλα.

Το έργο που εκτιμάται ότι θα λύσει σε μεγάλο βαθμό αυτά τα προβλήματα,  όταν ολοκληρωθούν όλες του οι φάσεις, είναι το έργο που ήδη  έχει ξεκινήσει και αφορά την εγκατάσταση του νέου κεντρικού  εξωτερικού αγωγού μεταφοράς νερού ύδρευσης  εξαιρετικής ποιότητας, από την περιοχή της Σαρακίνας των Μύθων, η πρώτη φάση του οποίου προβλέπεται ότι θα φτάσει μέχρι τη θέση Σωπάτες της Νεας Ανατολής με μήκος αγωγού  γύρω στα 7 χιλιόμετρα.

Το σημείο όπου εκτελούνται οι εργασίες του μεγάλου αυτού έργου της Ύδρευσης επισκέφθηκε ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο  ύδρευσης άρδευσης και αποχέτευσης κ. Πέτρο Μαστοράκη, τον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων  κ. Μανώλη Γεωργαλάκη, το μελετητή του έργου κ. Μιχάλη Παρασκευόπουλο και τον εκπρόσωπο του εργολάβου του έργου κ Αλέξανδρο Βελεγράκη.

Πρόκειται για την πρώτη φάση του έργου  της αντικατάστασης τμήματος εξωτερικού υδραγωγείου Δήμου Ιεράπετρας από  τις πηγές της Σαρακίνας, συνολικού προϋπολογισμού 3.720.000 € η οποία αφορά την αντικατάσταση του πιο προβληματικού τμήματος του αγωγού από το Μύρτο ως και την περιοχή Σωπάτες της Νέας Ανατολής.

Ο κ Καλαντζάκης  παρακολούθησε την πορεία του έργου και ενημερώθηκε από τον κ. Παρασκευόπουλο για τις λεπτομέρειες της μελέτης της δεύτερης φάσης του έργου η οποία έχει ολοκληρωθεί και περιλαμβάνει την αντικατάσταση του αγωγού από την περιοχή της Σαρακίνας έως και το Μύρτο. «Μετά από μία μεγάλη σειρά προσπάθειών κατορθώσαμε πλέον να παρακολουθούμε την υλοποίηση του μεγαλύτερου έργου ύδρευσης του Δήμου Ιεράπετρας.

Το έργο αυτό εξασφαλίζει για πρώτη φορά τη μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων νερού ύδρευσης και λύνει οριστικά το πρόβλημα της υδροδότησης της Ιεράπετρας.

Στόχος μας είναι με την ολοκλήρωση του έργου να καταλήγουν 1000 κυβικά νερού κάθε ώρα από τις πηγές της Σαρακίνας στο υδραγωγείο του Περιστερά, ποσότητα που υπερκαλύπτει τις απαιτούμενες ανάγκες και λύνει μια για πάντα τα χρόνια προβλήματα ύδρευσης που ταλανίζουν την πόλη της Ιεράπετρας και τους οικισμούς

Η πρώτη φάση του έργου εξελίσσεται και ολοκληρώνεται και εμείς ήδη διεκδικούμε την ένταξη και τη χρηματοδότηση της δεύτερης φάσης, προϋπολογισμού 3.584.000€, στο νέο πρόγραμμα «Αντώνιος Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών», δήλωσε ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ Θεοδόσης Καλαντζάκης.

Από την περασμένη πενταετία, η Δημοτική Αρχή της Ιεράπετρας, είχε δρομολογήσει έργα που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της ύδρευσης με στόχο την επάρκεια νερού καλής ποιότητας.

Έγινε αντικατάσταση προβληματικών τμημάτων του παλιού εσωτερικού δικτύου ύδρευσης.

Αντικατάσταση τμήματος εξωτερικού υδραγωγείου Δήμου Ιεράπετρας από τις πηγές και τις γεωτρήσεις της Σαρακήνας, προϋπολογισμού 3.720.000€

Εγκατάσταση συστήματος παρακολούθησης τηλε-ελέγχου και τηλεχειρισμού για την ανίχνευση των διαρροών του υπάρχοντος εξωτερικού και εσωτερικού δικτύου υδροδότησης της Ιεράπετρας, συνολικού προϋπολογισμού 868.000€

Γενικό σχέδιο ύδρευσης δήμου Ιεράπετρας (masterplan), συνολικού προϋπολογισμού 74.083,42€

Κατασκευή δικτύων ύδρευσης για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας, συνολικού προϋπολογισμού 148.000€

Κατασκευή δεξαμενής ύδρευσης 200 κυβικών στην Τ.Κ. Ορεινού στη θέση Χοντροβολάκοι

Ανόρυξη δύο νέων γεωτρήσεων στις Τ.Κ. Καβουσίου και Ανατολής.

Αναβάθμιση χώρου δεξαμενών στην περιοχή Περιστερά (Προμήθεια και τοποθέτηση νέου συστήματος αυτόματης χλωρίωσης σε δεξαμενές ύδρευσης κ.α.)

Νέο αντλιοστάσιο και επέκταση δικτύου ύδρευσης στο Κεντρί (Προμήθεια και εγκατάσταση σύγχρονου αντλητικού συγκροτήματος, τοποθέτηση αγωγού ύδρευσης μήκους 2 χιλιομέτρων, εκσκαφές και ασφαλτικές εργασίες.)

Κατασκευή δεξαμενής ύδρευσης στο Σελάκανο της Τ.Κ. Χριστού.

Κατασκευή δικτύου μεταφοράς νερού μήκους 900 μέτρων στη δεξαμενή ύδρευσης της Τ.Κ. Μύρτου.

Κατασκευή δικτύου μεταφοράς νερού 4 χιλιομέτρων από τον οικισμό Κεντρί μέχρι το κεντρικό υδραγωγείο για την κάλυψη έκτακτων αναγκών της πόλης της Ιεράπετρας.

Κατασκευή νέων δικτύων ύδρευσης 15,38 χιλιομέτρων (πόλη της Ιεράπετρας, Βαϊνιά, Κάτω Χωριό, Κουτσουνάρι, περιοχή Καλλιθέας, Άξιον Εστί, Σταυροχώρι και αλλού)

Κατασκευή νέων δικτύων ύδρευσης Τ.Κ. Σταυροχωρίου στον Κουτσουρά

Κατασκευή νέων δικτύων ύδρευσης Τ.Κ. Αγίου Ιωάννη

Tοποθέτηση νέων αγωγών ύδρευσης μήκους 4 χιλιομέτρων για τη μεταφορά νερού από την περιοχή «Καϋμένη» του οικισμού Κεντρί σε ασύνδετη δεξαμενή 300 κυβικών .   Κατασκευή νέου αντλιοστασίου και εγκατάσταση νέου αντλητικού συγκροτήματος.

Περίφραξη χώρου κεντρικού υδραγωγείου Ιεράπετρας για τη δημιουργία των απαιτούμενων συνθηκών ασφάλειας

Εκσυγχρονισμός και επισκευή της μονάδας επεξεργασίας νερού στο κεντρικό υδραγωγείο Ιεράπετρας

Τσιμεντόστρωση δεξαμενής στην Τ.Κ. Μακρυλιάς

Μελέτη ενίσχυσης υδραγωγείου Σαρακίνας

Μελέτη αντικατάστασης αγωγού μεταφοράς νερού πηγών Σαρακίνας – β’ φάση (Δυτικό υδραγωγείο της πόλης)

ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ

Κατασκευή μίας νέας δεξαμενής άρδευσης 1.000m3 και δικτύων άρδευσης στην Τ.Κ. Μαλών, συνολικού προϋπολογισμού 330.000€

Κατασκευή νέας δεξαμενής άρδευσης1.300m3 στον οικισμό Κουτσουράς της Τ.Κ. Σταυροχωρίου στη Δ.Ε Μακρύ Γιαλού, 200.000€

Κατασκευή νέας δεξαμενής άρδευσης 1000 m3στην Τ.Κ. Σχινοκαψάλων στη θέση Ρουσσές, 160.000€

Κατασκευή δύο νέων δεξαμενών 200 m3 και 500 m3στην Τ.Κ. Χριστού, 160.000€

Κατασκευή δύο νέων δεξαμενών 200 m3 και 300 m3 στην Τ.Κ. Μύθων, 120.000€

Κατασκευή μίας νέας δεξαμενής άρδευσης 500 m3στην Τ.Κ. Μεταξοχωρίου, 120.000€

Κατασκευή νέας δεξαμενής 300 m3 στην Τ.Κ. Μεσελέρων, 100.000€

Κατασκευή δύο νέων δεξαμενών 100 m3και 100 m3στην Τ.Κ. Ανατολής, 70.000€

Κατασκευή νέας δεξαμενής άρδευσης 500 m3 στη Ρίζα

Υλοποίηση έργου άρδευσης στην Τ.Κ. Ανατολής στον οικισμό Μπαμπακιάς Λάκκος (νέο αντλητικό συγκρότημα, νέες δεξαμενές, καταθλιπτικό αγωγό μήκους 2.000 μέτρων που μεταφέρει νερό άρδευσης σε νέα μεταλλική δεξαμενή σε υψόμετρο 281 μέτρων στη θέση Μπαμπακιάς Λάκκος και δίκτυο διανομής νερού άρδευσης συνολικού μήκους 1.600 μέτρων.)

Αδειοδότηση και τοποθέτηση τεσσάρων νέων δεξαμενών άρδευσης (στον οικισμό Φέρμα, στην Τ.Κ. Άγιου Ιωάννη, στην Τ.Κ. Μουρνιών και στην Τ.Κ. Ανατολής)

Αντικατάσταση τμημάτων αρδευτικού δικτύου Δήμου Ιεράπετρας, 35.000€

Κατασκευή νέων δικτύων άρδευσης 22,3 χιλιομέτρων (Τ.Κ. Κάτω Χωριού, Μεσελέρων, Μαλών, Μουρνιών, Μύθων, Αγίου Ιωάννη, Σταυροχωρίου και αλλού)

Μελέτη του έργου «Βελτίωση αρδευτικών υποδομών Τ.Κ. Αγίου Στεφάνου, Ορεινού και περιοχής Σελακάνου», 390.671,68€

και  η μελέτη τριτοβάθμιας επεξεργασίας βιολογικού καθαρισμού Ιεράπετρας για άρδευση.

ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

67 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ. ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟ Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ

admin

Δεμένα θα μείνουν στα λιμάνια της Κρήτης τα πλοία

admin

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

admin

Leave a Comment