Image default
ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΙΑΤΑ

Κεφτεδάκια ούζου γεμιστά (Μυτιλήνης)


Συστατικά

  • 500 γρ. κιμάς (καλύτερα ανάμιχτος, χοιρινός και βοδινός), διπλοπερασμένος στη μηχανή,
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο ή τριμμένο,
  • 1 αβγό,
  • 2 ολόκληρες φέτες χωριάτικο ψωμί,
  • 2 πρέζες κύμινο,
  • 1 κοφτό κουταλάκι ρίγανη,
  • 2 κουταλιές ούζο,
  • 1 κουταλιά ξίδι,
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο,
  • 24 περίπου κυβάκια/ζάρια λαδοτύρι Μυτιλήνης ή κεφαλοτύρι (120 γρ. περίπου),
  • Αλεύρι, λάδι για τηγάνισμα,
  • Αλάτι, πιπέρι.

Βήματα

  •  Βήμα 1

    Αφαιρείτε την κόρα από το ψωμί, το τεμαχίζετε, το μουσκεύετε με χλιαρό νερό και το στύβετε καλά.

  •  Βήμα 2

    Το βάζετε σε μια λεκάνη, προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνετε καλά το μίγμα.

  •  Βήμα 3

    Πλάθετε το μίγμα σε μικρές στρογγυλές πιτούλες (24 περίπου).

  •  Βήμα 4

    Βάζετε στο κέντρο της καθεμιάς από 1 κυβάκι λαδοτύρι ή κεφαλοτύρι και τις κλείνετε σε σφαιρικά κεφτεδάκια.

  •  Βήμα 5

    Τα απλώνετε πάνω σε πιατέλα ή ένα δίσκο και τα κρατάτε σκεπασμένα στο ψυγείο για ½ ώρα.

  •  Βήμα 6

    Ύστερα, τα αλευρώνετε ελαφρά και τα τηγανίζετε σε μπόλικο λάδι.

  •  Βήμα 7

    Τα σερβίρετε, με σαλάτα.

Related posts

Μακαρονάδα «τρικολόρε» με κοτόπουλο και λεβάντα

admin

Ντολμαδάκια

admin

Ταραμοσαλάτα

admin

Leave a Comment