Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Οι πρωτιές στην Ιεράπετρα – Επιβραβεύτηκαν οι κόποι μίας δύσκολης χρονιάς!

Χαμόγελα, αλλά και προβληματισμός για τα αποτελέσματα των Πανελληνίων στην Ιεράπετρα

Λιγότερα ήταν φέτος τα χαμόγελα στην Ιεράπετρα, για τα 180 παιδιά που πήραν μέρος στις Πανελλήνιες εξετάσεις αλλά και πολύ μεγάλος ο προβληματισμός για τη μεγάλη δυσκολία των θεμάτων που πίεσαν πάρα πολύ ψυχολογικά τα ίδια τα παιδιά τους γονείς και τους καθηγητές τους.

Παρά τη δυσκολία των θεμάτων όμως βρέθηκαν και λίγοι μαθητές που τα κατάφεραν να συγκεντρώσουν υψηλές βαθμολογίες πάνω από 18000 μόρια και πολύ περισσότεροι που συγκέντρωσαν από 15000 έως 17000 μόρια.

Οι διευθυντές του 1ου και του 2ου Λυκείου Ιεράπετρας Σοφία Κονταξάκη και Θοδωρής Μανουσάκης, εκτιμούν ότι και φέτος πάνω από το 80% των παιδιών που διαγωνίστηκαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις θα εισαχθούν στις πανεπιστημιακές σχολές της πρώτης η της δεύτερης τους επιλογής.

Προσπαθήσαμε να βρούμε και να παρουσιάσουμε κάποια από τα παιδιά που έγραψαν καλά και που επιθυμούσαν να μοιραστούν μαζί μας τη χαρά τους η τα παράπονά τους για τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής.

 

Ο πρώτος των πρώτων ήταν ο Γιώργος Ζαχαριαδάκης (18850 μόρια)

«Έδωσα για δεύτερη φορά πανελλήνιες και τα κατάφερα να συγκεντρώσω 18850 μόρια προκειμένου να περάσω στην Ιατρική Ηρακλείου η Θεσσαλονίκης που είχα βάλει στόχο. Δεν ήθελα να σπουδάσω στο τμήμα Βιολογίας που πέρασα πέρυσι και αποφάσισα να προσπαθήσω ξανά φέτος. Τα κατάφερα παρότι ήταν πολύ πιο δύσκολα τα θέματα φέτος. Ευχαριστώ τους γονείς μου και όλους τους καθηγητές μου για τη στήριξη τους στην προσπάθεια μου».

 

Λαμπράκη Δήμητρα (18601 Μόρια)

«Ήξερα ότι έχω πάει καλά στις εξετάσεις και σήμερα το επιβεβαίωσα. Διάβασα με πρόγραμμα, ήμουν πάντα συγκεντρωμένη και δεν έκανα ξενύχτια. Στόχος μου είναι η Ιατρική Ηρακλείου. Ήταν το όνειρο μου από μικρή. Να ασχοληθώ με την Ιατρική επιστήμη. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς στους γονείς, τους φροντιστές και τους καθηγητές μου, για τη μεγάλη τους στήριξη».

 

Κόκκαλης Γιάννης (17400 μόρια)

«Δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος με τα μόρια που συγκέντρωσα. Τα θέματα ήταν πολύ δύσκολα έως εξοντωτικά για εμάς τους υποψηφίους. Θα ξαναδώσω του χρόνου γιατί έχω βάλει υψηλότερους στόχους».

 

Πετασάκης Νίκος (16263 μόρια)

«Διάβασα χωρίς υπερβολικές στερήσεις και ξενύχτια, συστηματικά και με πρόγραμμα. Στόχος μου είναι η Ελληνική Αστυνομία και ελπίζω ότι θα τα καταφέρω αν πέσουν λίγο οι βάσεις. Ευχαριστώ για όλα τους καθηγητές, τους φροντιστές και την οικογένεια μου».

 

Χαμηλάκης Μιχάλης (14498 μόρια)

«Είχα βάλει στόχο το Φυσικό και το διάβασμα μου ήταν προσαρμοσμένο πάνω σε αυτόν τον στόχο, αλλά με ενδιαφέρει και το Μαθηματικό. Διάβαζα όσο έπρεπε, χωρίς υπερβολές και στερήσεις. Θέλω να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου, τους φροντιστές μου και την οικογένεια μου για τη στήριξη τους».

 

Χαιρετάκης Παναγιώτης (18643 μόρια)

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα καθώς πέτυχα την καλύτερη επίδοση του Λυκείου μου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ήταν αυτοσκοπός η πρωτιά. Παρά τη μεγάλη δυσκολία των θεμάτων τα κατάφερα μια χαρά αφού πέτυχα να γράψω 20 στη Φυσική. Έκανα συστηματικό διάβασμα χωρίς υπερβολές και στόχος μου είναι η Ιατρική Ηρακλείου. Ευχαριστώ το Θεό που με βοήθησε, τους καθηγητές μου, τους φροντιστές μου και τους γονείς μου».

 

Χρυσού Γεωργία (14404 μόρια)

«Στόχος μου είναι το τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών στο Ηράκλειο και πιστεύω ότι θα τον πετύχω με τα μόρια που συγκέντρωσα. Με αυτογνωσία, με πείσμα αλλά χωρίς εγωισμό, μπορούμε όλοι να τα καταφέρουμε διορθώνοντας τα λάθη μας. Ευχαριστώ από καρδιάς τους καθηγητές του σχολείου μου, τους φροντιστές και την οικογένεια μου».

 

Κοντοπόδης Γεώργιος (15580 μόρια)

«Περίμενα ότι θα πήγαινα λίγο καλύτερα αν ήταν τα θέματα πιο βατά. Στόχος μου είναι να περάσω είτε στις Οικονομικές σχολές είτε στις σχολές της Επιστήμης των Υπολογιστών. Διάβαζα με μέτρο και χωρίς υπερβολές, αλλά δεν άφηνα πίσω μου κενά. Ευχαριστώ όλους τους καθηγητές μου, τους φροντιστές μου και τους γονείς μου που ήταν συνεχώς δίπλα μου».

 

Μυλωνάκης Παναγιώτης (16090 μόρια)

«Δεν είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα αποτελέσματα, αλλά με τα μόρια που συγκέντρωσα μπορώ να εισαχθώ στη Φιλοσοφική σχολή του ΑΠΘ. Ευχαριστώ όλους τους καθηγητές του σχολείου μου, τους φροντιστές μου, την οικογένεια μου αλλά και τους φίλους που μου στάθηκαν σε όλη αυτή τη δύσκολη περίοδο των εξετάσεων».

 

Φραγκούλης Κωνσταντίνος (16909 μόρια)

«Περίμενα κάτι περισσότερο από αυτό που πέτυχα. Έστω κι έτσι όμως, θα τα καταφέρω να περάσω στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ. Διάβαζα μεθοδικά και με πρόγραμμα κάνοντας συχνές επαναλήψεις. Ευχαριστώ από καρδιάς τους καθηγητές μου, τους γονείς μου και τους φροντιστές μου, που ήταν συνεχώς δίπλα μου».

 

Κοντοπόδης Ευάγγελος (15112 μόρια)

«Οι πανελλήνιες εξετάσεις ήταν για εμένα η δυσκολότερη και πιο ψυχοφθόρα διαδικασία που έχω πάρει μέρος ποτέ ως μαθητής. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω να περάσω στη σχολή της πρώτης επιλογής μου. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου, τους καθηγητές μου και τους φροντιστές μου για τη στήριξη τους κατά τη διάρκεια αυτού του δύσκολου αγώνα»

 

Αρχων Εύα (17769 μόρια)

«Δεν πέτυχα τον πρώτο μου στόχο, αλλά είμαι ευχαριστημένη από τα μόρια που συγκέντρωσα. Ευχαριστώ πάρα πολύ την οικογένεια μου και τους καθηγητές μου, που με στήριξαν στις πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά και σε όλα τα προηγούμενα χρόνια της μελέτης μου».

 

Τυράκης Πέτρος (17561 μόρια)

Η φετινή χρονιά ήταν πολύ κουραστική, με μεγάλη πίεση, ψυχολογική κυρίως. Το διάβασμα ήταν αρκετό, φρόντιζα όμως να έχω σωστό πρόγραμμα ώστε να μπορώ να αφιερώσω χρόνο στον εαυτό μου και στους φίλους μου. Ο ελεύθερος χρόνος ήταν σίγουρα περιορισμένος, αλλά με τους στόχους τους οποίους είχα θέσει έπρεπε να το υποστώ. Όσον αφορά τα θέματα, ήταν αρκετά απαιτητικά και ευνοούσαν όσους έχουν εμβαθύνει στην ύλη της φυσικής και της χημείας. Τα θέματα της βιολογίας και της έκθεσης θα τα χαρακτήριζα ως βατά. Παρόλα αυτά, θεωρώ πως λόγω της δυσκολίας των θεμάτων, θα έπρεπε να υπάρξει πιο επιεικής βαθμολόγηση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές και τους γονείς μου που προσέφεραν την αναγκαία στήριξη καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς και εύχομαι ο δικός μου κόπος, καθώς και ο κόπος των συμμαθητών μου να έχει αντίκρισμα.

 

Σφακιανάκη Μαρία (17856 μόρια)

«Είμαι ευχαριστημένη από την επίδοση μου, αλλά περίμενα λίγο παραπάνω. Τα θέματα ήταν πολύ απαιτητικά, αλλά πιστεύω ότι τελικά θα καταφέρω να περάσω στην Οδοντιατρική σχολή του ΑΠΘ που είναι το όνειρο μου. Το διάβασμα ήταν συστηματικό και δεν άφηνα πίσω μου κενά. Ευχαριστώ τους καθηγητές μου την οικογένεια μου τους φροντιστές μου, που με στήριξαν σε αυτό το δύσκολο αγώνα.

Related posts

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΣΤΗ ΓΡΑ ΛΥΓΙΑ

admin

Το σπαρακτικό αντίο της συζύγου του άτυχου Χρήστου – Βίντεο ντοκουμέντο από την επιχείρηση διάσωσης

admin

46 χρόνια μετά την εξέγερση του πολυτεχνείου ενάντια στην αμερικανοκίνητη χούντα.

admin

Leave a Comment