Image default
ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΙΑΤΑ

Παραδοσιακά Σουτζουκάκια

Συστατικά

  • Για τα σουτζουκάκια
  • 500 γρ. ανάμικτο κιμά χοιρινό και κοτόπουλο
  • 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ κουταλάκι κύμινο τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τη σάλτσα:
  • 2 φλ. ντοματοχυμό
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο (πολτοποιημένη)
  • ½ κουταλάκι κύμινο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι

Βήματα

  •  Βήμα 1

    Για τα σουτζουκάκια: Ζυμώνετε τον κιμά με όλα τα υλικά για αρκετή ώρα, ώστε να αναμιχθούν ομοιόμορφα. Πλάθετε μικρές στρογγυλές μπαλίτσες, τις απλώνετε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 25 λεπτά.

  •  Βήμα 2

    Για τη σάλτσα: Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάζετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε το χυμό ντομάτας, το κύμινο, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνετε τη φωτιά και ψήνετε για 10 λεπτά.

  •  Βήμα 3

    Ρίχνετε στη σάλτσα τα σουτζουκάκια, ανακατεύετε προσεκτικά και σερβίρετε.TIP: Μπορείτε να σερβίρετε τα σουτζουκάκια με ρύζι ή με ζυμαρικά.

Related posts

Τηγανητός μπακαλιάρος με αλεύρι ή με κουρκούτι

admin

Κουνέλι στιφάδο

admin

Τσίζκεϊκ με φέτα και γαρίδες

admin

Leave a Comment