Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ Η  ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ







ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ Η  ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Η κοινωνία της Ιεράπετρας και της τοπικής κοινότητας του Μύρτου, προσπαθεί να ξεπεράσει το πρώτο σοκ, από την είδηση ότι καταστράφηκε ολοσχερώς  από ύποπτη πυρκαγιά η καφετέρια των παιδιών της προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου  Κατερίνας Τσικαλουδάκη.

Παράλληλα όμως αναζητά τρόπους να στηρίξει οικονομικά την οικογένεια της έχοντας ως δεδομένη και αυτονόητη την ηθική συμπαράσταση, που αυτή από μόνη της δεν αρκεί για να ξανά  στηθεί από την αρχή αυτή η επιχείρηση.

Ενώ οι τοπικοί φορείς αναζητούν τρόπους για να εκφράσουν με πράξεις την αλληλεγγύη τους στην οικογένεια της προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας, το τοπικό συμβούλιο του Μύρτου όπου βρίσκεται η επιχείρηση της οικογένειας, συνεδρίασε εκτάκτως  αργά το βράδυ της Τρίτης παρουσία της αντιδημάρχου κ  Μαρίας  Ρουμελιωτάκη, του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  Ιεράπετρας αντιπύραρχου κ Δημήτρη Καλιοτζή, των προέδρων και των μελών του Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας,  του Πολιτιστικού Συλλόγου και του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Μύρτου  καθώς και πλήθους κόσμου, για να συζητήσει το θέμα και να πάρει συγκεκριμένες αποφάσεις που θα επουλώνουν τις πληγές που άφησε πίσω της αυτή η αστική πυρκαγιά, η οποία προκάλεσε μια οικονομική ζημιά στην πληγείσα οικογένεια η οποία μπορεί να φτάνει και στις 200.000 ευρώ.
Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας κ Δημήτρης Καλιοτζής αναφέρθηκε στα υπαρκτά προβλήματα που αντιμετώπισαν οι πυροσβέστες και τα πυροσβεστικά αυτοκίνητα  κατά την  διάρκεια αυτής δύσκολης νυχτερινής επιχείρησης κατάσβεσης του διώροφου κτηρίου που είχε λαμπαδιάσει.
Μίλησε για την αδύνατη προσβασιμότητα των Πυροσβεστικών οχημάτων και τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την πολιτική προστασία και ασφάλεια των πολιτών στο Μύρτο με τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα στις εισόδους και της εξόδους του οικισμού.
Για την έλλειψη πυροσβεστικών κρουνών στην παραλία, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στον ανεφοδιασμό των πυροσβεστικών οχημάτων, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Μετά την εισήγηση του αντιπύραρχου κ Δημήτρη Καλιοτζή, το Τοπικό Συμβούλιο Μύρτου ομόφωνα αποφάσισε:
1.Να τοποθετηθούν μπάρες σε όλους τους κάθετους δρόμους προς την  παραλία από τον  μήνα Μάιο έως και  τον Οκτώβριο και να απαγορευτεί  σε αυτούς η είσοδος και το πάρκινγκ των  αυτοκινήτων.
Θα επιτρέπετε η  είσοδος μόνο για ειδικούς λόγους.
2.  Αποφασίστηκε η δημιουργία νέου δωρεάν κοινοτικού  πάρκινγκ στο χώρο μεταξύ του Βιολογικού καθαρισμού  και του λιμανιού και  η τοποθέτηση μπάρας που να απαγορεύει την είσοδο στον ζώνη λιμένος, από την μεριά του αλιευτικού καταφυγίου.
ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Στο κύριο θέμα της ανάγκης στήριξης  και οικονομικής βοήθειας  προς τους πληγέντες, από την  καταστροφική πυρκαγιά,  αποφασίσθηκε:
«Το άνοιγμα  ειδικού λογαριασμού, εξουσιοδοτώντας  το γραμματέα της Κοινότητας να διερευνήσει τον τρόπο που θα γίνει. Την πραγματοποίηση δύο  μεγάλων εκδηλώσεων στην Ιεράπετρα και στο Μύρτο, τα έσοδα των οποίων να διατεθούν στους πληγέντες.
Συγκινητικό  είναι το ενδιαφέρον πληθώρας καλλιτεχνών για αφιλοκερδή προσφορά και συμμετοχή στις όποιες εκδηλώσεις αποφασιστούν στις επόμενες συνεδριάσεις.
Μετά το πέρας της προανακριτικής διαδικασίας, όλοι μαζί  οι χωριανοί εθελοντικά θα καθαρίσουμε την πληγείσα επιχείρηση.
 Μετά από εισήγηση συγχωριανού μας το τοπικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει από τον Δήμο  Ιεράπετρας την απαλλαγή των πληγέντων από δημοτικά  τέλη για εύλογο χρονικό διάστημα.
Τα μέλη του Δ.Σ. του  Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας  εισηγήθηκαν την εκ μέρους τους εξεύρεσης επί πλέον τρόπου για συλλογή χρημάτων και σε συνεργασία με την Κοινότητα να αποδοθούν  στους πληγέντες», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο πρόεδρος του Μύρτου κ Αλέκος Παντελάκης.

Στο μεταξύ οι αξιωματικοί του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής  Υπηρεσίας σε συνεργασία το Τμήμα Ασφάλειας Ιεράπετρας, έχουν προχωρήσει ταχύτατα την προανακριτική διαδικασία και βρίσκονται σε πάρα πολύ καλό δρόμο, ακολουθώντας συγκεκριμένες κατευθύνσεις και προσπαθώντας να φτάσουν στα ίχνη του εμπρηστή η των εμπρηστών. Ήδη λαμβάνουν μαρτυρικές καταθέσεις και  βλέπουν όλο το υλικό που έχουν συγκεντρώσει , από τα καταγραφικά των συστημάτων παρακολούθησης που υπάρχουν σε κάθε σημείο του χωριού , επικεντρώνοντας την έρευνα τους στην επίμαχη  νύχτα της καταστροφής.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο η φωτιά να εκδηλώθηκε από βραχυκύκλωμα.

 

Related posts

Περιβάλλον και πολιτισμός!. ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΠΙΟ είναι ο πλούτος μας!

admin

Εκπαιδευτικά προγράμματα στη Βικελαία στο πλαίσιο της Δια Βίου Μάθησης

admin

ΔΕΔΔΗΕ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

admin

Leave a Comment