Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Έκτακτο μέτρο Μητσοτάκη: Η πολιτεία θα καλύπτει για 6 μήνες το 10% των αγορών σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων

Ένα νέο μέτρο ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ψήφιση του Προϋπολογισμού. Συγκεκριμένα ανακοίνωσε ότι από τον Φεβρουάριο και για 6 μήνες, η πολιτεία θα καλύπτει το 10% όλων των αγορών των νοικοκυριών σε σούπερ μάρκετ και επιχειρήσεις τροφίμων.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό το μέτρο «θα προστεθεί στα προηγούμενα μέτρα που έχουν ήδη δρομολογηθεί. Ενσωματώνοντας την πρόθεσή μας να στηριχθούν όσο το δυνατόν περισσότερα νοικοκυριά, αποτυπώνοντας παράλληλα την μη διαπραγματεύσιμη κοινωνική δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, πρόκειται για πρωτοβουλία που απάντα πρώτα και πάνω απ’ όλα στην συγκυρία γιατί θωρακίζει το πρώτο σημείο που χτυπά η ακρίβεια. Αυτό της κατανάλωσης στα βασικά αγαθά.

Τέλος το μέτρο δηλώνει την επιλογή της κυβέρνησης να ενισχύσει τον πολίτη επιστρέφοντας σε αυτόν την υπεραπόδοση της οικονομίας αλλά και τα αυξημένα κέρδη κάποιων επιχειρήσεων, διότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί από την έκτακτη φορολόγηση των υπέρ είσοδο των διυλιστηρίων.

Τι περιλαμβάνει το νέο μέτρο

Από τον ερχόμενο Φεβρουάριο και για έξι μήνες η πολιτεία θα καλύπτει το 10% των αγορών κάθε νοικοκυριού στα σουπερμάρκετ και σε όλες τις επιχειρήσεις τροφίμων.

«Μιλάμε για σουπερμάρκετ για φούρνους μιλάμε για κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, ιχθυοπωλεία. Το μηνιαίο όριο αγορών είναι 220 ευρώ για το άτομο, ενώ ποσό που αυξάνεται με επιπλέον 100 ευρώ για κάθε ένα μέλος έως τα 1.000 ευρώ των αγορών».

Η διαδικασία θα είναι εξαιρετικά απλή όπως το Fuell Pass. Μέσα από την ψηφιακή πιστωτική κάρτα θα υπάρχει η επιλογή να εισπράττουν την ενίσχυση από τον τραπεζικό της λογαριασμό στο 80% του ύψους της».

Το μέτρο σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, απλώνεται μέχρι και για εισοδήματα 24.000 € για ένα ζευγάρι, ενώ υπάρχει προσαύξηση 5000 ευρώ για κάθε παιδί.

«Είναι μία πρωτοβουλία που αφορά όχι μόνο τους αδύναμους αλλά πρωτίστως την μεσαία τάξη. Καλύπτουμε μέχρι το 85% των ελληνικών νοικοκυριών. Με μηνιαίες ενισχύσεις που μπορούν να φτάσουν τα 600 ευρώ για μία πολύτεκνη οικογένεια. Το δημοσιονομικό κόστος ανέρχεται στα 650 εκατομμύρια ευρώ και είναι το ποσό που θα εισπράξουμε από τα δύο ελληνικά διυλιστήρια», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Το μέτρο συνοπτικά

  • Από Φεβρουάριο και για 6 μήνες το κράτος θα καλύπτει το 10% των αγορών κάθε νοικοκυριού για τρόφιμα
  • Μηνιαίο όριο αγορών 220 ευρώ και επιπλέον 100 ευρώ για κάθε μέλος, έως 1.000 ευρώ.
  • Το μέτρο αφορά εισοδήματα 24.000 ευρώ ανά ζευγάρι, με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Το μέτρο καλύπτει 85% των νοικοκυριών και ανακουφίζει 8.4 εκατ. πολίτες.

Related posts

Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΕΒΓΑΛΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΙΤΕΣ

admin

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

admin

Ημέρες Αγγουριού Syngenta Τετάρτη 24 & Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024,ώρα: 10.00 – 17.00 

admin

Leave a Comment