Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΠΡΟΣ :Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τα  Συμβούλια Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου  Γενικού Λυκείου,  του   2ου Γενικού Λυκείου  και του ΕΠΑ.Λ. Ιεράπετρας,  με την παρούσα ανακοίνωση,  θέλουν  να εκφράσουν την έντονη ανησυχία τους, καθώς και την αντίθεσή τους στο άνοιγμα των λυκείων της περιοχής μας  την προσεχή  Δευτέρα  12  Απριλίου 2021, δύο  εβδομάδες πριν το κλείσιμο των σχολείων για τις εορτές του Πάσχα.

Η έξαρση της  πανδημίας του κορωνοϊού (COVID -19) στην χώρα μας και ειδικά στην περιοχή μας, έχει ευλόγως δημιουργήσει ένα κλίμα έντονης ανησυχίας και ανασφάλειας στους γονείς και  τους μαθητές που καλούνται να προσαρμοσθούν και να λειτουργήσουν σε καταστάσεις αβεβαιότητας και έντονης ψυχολογικής πίεσης. Το αρνητικό αυτό κλίμα εντείνεται ακόμη περισσότερο για τους μαθητές της Γ’ λυκείου που έχουν επιπροσθέτως να διαχειριστούν την προετοιμασία τους για τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Θεωρούμε ότι το άνοιγμα των Λυκείων  μετά τις εορτές του Πάσχα, θα ήταν μια απόφαση εποικοδομητική που θα αποφόρτιζε την κατάσταση αλλά θα έδινε και το περιθώριο για την ορθότερη αξιολόγηση της εξέλιξης της πανδημίας καθώς και της αποτελεσματικότητας των self tests.

Απευθυνόμενοι  στους γονείς, που μοιραζόμαστε τις ίδιες ανησυχίες και  προβληματισμούς καθώς και στους μαθητές – παιδιά μας, που αγαπάμε και  σεβόμαστε, θα θέλαμε να επιμείνουμε στην αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων πρόληψης & υγιεινής που προτείνουν οι αρμόδιες Αρχές.

Επίσης η  ομαλή συνεργασία και  συνεννόηση με τον Σύλλογο των Καθηγητών, που λειτουργούν κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες αλλά και πρωτόγνωρες συνθήκες, αποτελεί μονόδρομο για την ομαλή συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα.

Παρακαλούμε όπως εξετάσετε το δίκαιο αίτημα μας.

                                                                                                       Με εκτίμηση

Τα  Δ.Σ.  των Λυκείων Ιεράπετρας

Related posts

ΣΤΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΟΧΕΥΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

admin

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΤΟΕΒ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ.

admin

Εξαγωγές Νωπών Οπωροκηπευτικών 23.10.2020

admin

Leave a Comment