Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Το Τρίμηνο Μνημόσυνο του Γέροντος Αναστασίου Χατζάκη στο Ιερό Ησυχαστήριο Αναστάσεως Κυρίου και Άξιόν Εστι Ιεράπετρας.

Το Σάββατο 7 Μαΐου 2022 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος ιερούργησε στο Ιερό Ησυχαστήριο Αναστάσεως Κυρίου και Άξιόν Εστι Ιεράπετρας και τέλεσε το τρίμηνο Μνημόσυνο του μακαριστού Γέροντος Αναστασίου Χατζάκη, ιδρυτού και κτήτορος του Ησυχαστηρίου.

Πριν την απόλυση ο Σεβ. σημείωσε ότι εφέτος ο αοίδιμος Γέροντας Αναστάσιος άκουσε στους ουρανούς το ηδύμολπο Χριστός Ανέστη, που τόσο αγαπούσε, λάτρευε και βίωνε κάθε στιγμή. Ο Αναστάς Κύριος τον κάλεσε κοντά του για να συνεορτάζει εφεξής μαζί του στην ατελεύτητη Βασιλεία των Ουρανών. Όλοι μας σήμερα προσευχόμαστε τον Αρχιποίμενα Κύριο, όπως τον κατέστησε Λειτουργό στο επίγειο Θυσιαστήριο, έτσι να τον καταστήσει και στο Επουράνιο. Ας έχουμε όλοι, η Γερόντισσα Χριστονύμφη και η Αδελφότητα αυτής της Μονής, οι παρόντες, μικροί και μεγάλοι, την αγία του ευχή και αν θέλουμε να τιμούμε πραγματικά την μνήμη του, ας εφαρμόζουμε όσα μας δίδαξε και μας άφησε ως πολύτιμη παρακαταθήκη και κληρονομιά.

Στη Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Φιλόθεος Δοργιάκης, ο Εφημέριος Μεσελέρων Αιδεσ. Οικονόμος Γεώργιος Μανθαιάκης, ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς, ενώ συμπροσευχόμενος παρέστη ο συνταξ. πρωτ. Μιχαήλ Ξυδιανός.

Στο τέλος ο Σεβ. τέλεσε Τρισάγιο επί του τάφου Γέροντος, στο προαύλειο της Μονής.
 

Related posts

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ

admin

Eκτακτα μέτρα στήριξης

admin

Κυβερνητικές παρεμβάσεις για την στήριξη του αγροτικού τομέα

admin

Leave a Comment