Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Θέμα:  Εξαγωγές  Νωπών Οπωροκηπευτικών 22.5.2020 

 

Συνεχίσθηκαν οι εξαγωγές ακτινιδίων και μέχρι 22/5 ανέρχονται σε 168.941 τόνους έναντι 134.253 που ήταν πέρισυ Kαταγράφεται για άλλη μια εβδομάδα ρεκόρ όλων των εποχών έχοντας υπερβεί το ρεκόρ  της περιόδου 2017/2018 των 154 χιλ τόνων τόσο σε όγκο αλλά και αξία  Ουσιαστικά πρέπει να θεωρηθεί ως περαιωθείσα η εξαγωγική τους περίοδος καθ ότι τα υφιστάμενα αποθέματα είναι λίγα και θα συνεχισθεί με ελάχιστες ποσότητες η ικανοποίηση ανειλημμένων υποχρεώσεων  .Ήδη καταναλώνονται τα πρώτα φορτία νέας εσοδείας ακτινιδίων από Ν.Ζηλανδία

Συνεχίσθηκαν οι εξαγωγές πορτοκαλιών,  λεμονιών, αγγουριών και μήλων με αυξημένους για την εποχή ρυθμούς και αυξημένα ποσοστά έναντι αντίστοιχης περσινής εμπορικής περιόδου

Η εξαγωγή μανταρινιών εξελίσσεται με  ελάχιστους ρυθμούς (13,4%) ανερχόμενη μέχρι 22/5 σε 116.348 τόνους έναντι 102.623 πέρσυ

Παρατηρήθηκε συνέχιση  της ζήτησης την ανασκοπούμενη εβδομάδα με πρόβλεψη ότι  και τις επόμενες 2-3 εβδομάδες θα είναι υψηλή

Η εξαγωγή τοματών παρουσίασε βελτίωση της ροής εξαγωγής τους και αυτή την εβδομάδα +12% έναντι πέρσυ ενώ και οι φράουλες παρουσιάζουν μικρή μείωση εξαγωγών τους έναντι  πέρσυ

Συνεχίσθηκαν οι εξαγωγές κερασιών με εκτίμηση ότι είναι μειωμένες κατά  -29% ανερχόμενες σε 600-650  τόνους, βερυκόκκων αυξημένες κατά +10% σε 360-400 τόνους , καρπουζιών αλματωδώς αυξημένες +100% στους 15.000-15.500  τόνους με εντεινόμενους ρυθμούς  και με τις τιμές στον παραγωγό  + 20% έναντι των αντιστοίχων τιμών πέρσυ των καρπουζιών αφορά αυτά ανοικτής καλλιέργειας που εφέτος είμαστε πρώιμοι κατά 10-12 μέρες

 

 

Με Φ Χ                                                           

                                                                                          

georges_3δημ

 

Περιοχή συνημμένων

Related posts

Υπό έλεγχο η φωτιά στο κόμβο του Κόκκινου Πύργου!

admin

Σεισμός κοντά στην Κρήτη – Βόρεια της Σητείας το επίκεντρο

admin

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ – ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

admin

Leave a Comment