Image default
ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΙΑΤΑ

Τσίζκεϊκ με φέτα και γαρίδες

Συστατικά

  • 200 γρ. κράκερ,
  • 200 γρ. φέτα, λιωμένη με πιρούνι,
  • 400 γρ. τυρί κρέμα (Cream Cheese), ξεπαγωμένο,
  • 100 γρ. (6 ½ κοφτές κουταλιές) ξεπαγωμένο βούτυρο,
  • 100 ml 6 ½ κουταλιές) κρέμα γάλακτος,
  • 3 κουταλιές ελαφρύ λάδι + επιπλέον για την φόρμα,
  • 1 φακελάκι (10 γρ.) ζελατίνα σε σκόνη,
  • ½ λεμόνι, τον χυμό,
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο άνηθο,
  • 3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό,
  • 3 κουταλιές ψιλοκομμένο σχοινόπρασο,
  • 200 γρ. βρασμένες ροζ ξεφλουδισμένες γαρίδες, ψιλοκομμένες ( 1 ½ φλ. περίπου) + επιπλέον ολόκληρες ξεφλουδισμένες για γαρνίρισμα,
  • Αλάτι, πιπέρι, ντοματίνια για γαρνίρισμα.

Βήματα

  •  Βήμα 1

    Λαδώνετε μια φόρμα με ελατήριο και ντύνετε το εσωτερικό της με πλαστική μεμβράνη, αφήνοντας την να εξέχει στα πλευρά. Αλέθετε στο πολυμίξερ τα κράκερ με το μαλακό βούτυρο, με διακεκομμένες κινήσεις του μοτέρ μέχρι να υγραθούν καλά και πιέζετε το μίγμα να καλύψει ομοιόμορφα τον πάτο της φόρμας. Την βάζετε στο ψυγείο.

  •  Βήμα 2

    Ραντίζετε τη ζελατίνα με 3 κουταλιές νερό και την αφήνετε 10 λεπτά να μουλιάσει.Χτυπάτε στο πολυμίξερ το τυρί κρέμα με τη φέτα, το λάδι και το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και το αδειάζετε σε ένα μπολ.

  •  Βήμα 3

    Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπρικάκι, την αποσύρετε από τη φωτιά και διαλύετε μέσα τη μουλιασμένη ζελατίνα. Αφήνετε να κρυώσει λίγο και την ανακατεύετε στο μίγμα των τυριών, μαζί με το μαϊντανό, τον άνηθο, το σχοινόπρασο και τις ψιλοκομμένες γαρίδες. Αδειάζετε το μίγμα στην φόρμα, την σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και κρατάτε το τσίζκεϊκ στο ψυγείο για μίνιμουμ 6 ώρες- καλύτερα ένα βραδύ. Όταν θα το σερβίρετε, το ξεφορμάρετε σε πιατέλα και το γαρνίρετε με τις επιπλέον γαρίδες, ντοματίνια σε τέταρτα, μαϊντανό ή άνηθο και σχοινόπρασο.

     

     

Related posts

Κεφτεδάκια ούζου γεμιστά (Μυτιλήνης)

admin

Κουνέλι στιφάδο

admin

Ντολμαδάκια

admin

Leave a Comment