Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Στη φυλακή οι μαθητές, πήγαν να βιάσoυν 14χρονη: «Μου τα είπε όλα η κόρη μου», λέει η μητέρα της

Δύο από τους πέντε μαθητές, ο 16χρονος Ρομά και ένας 15χρονος Έλληνας, που προσπάθησαν να βιάσουν μία 14χρονη μαθήτρια, σε σχολείο στην Κόρινθο, κρίθηκαν προφυλακιστέοι, ενώ οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Άγνωστο σε ποιες φυλακές θα οδηγηθούν οι δύο από τους πέντε μαθητές
Ειδικότερα, την απόφαση να προφυλακιστούν πήραν ανακρίτρια και εισαγγελέας, μετά τις απολογίες που έλαβαν από τους συλληφθέντες, χωρίς ακόμα να έχει γίνει γνωστό σε ποιο σωφρονιστικό κατάστημα θα κρατηθούν.

Όπως ανέφερε η ΕΡΤ, οι υπόλοιποι τρεις μαθητές αφέθηκαν ελεύθεροι, με τον περιοριστικό όρο να εμφανίζονται στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξει και αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος.

Η απολογία των πέντε μαθητών ξεκίνησε την Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι, διεκόπη περίπου στη 1 τα ξημερώματα και συνεχίστηκε χθες, Παρασκευή, το πρωί, με την απόφαση για προφυλάκιση δύο εκ των κατηγορουμένων.

Όπως κατέθεσε στους αστυνομικούς η 14χρονη μαθήτρια, όπως αποκάλυψε το protothema.gr, η επίθεση σημειώθηκε γύρω στις 11 το πρωί της Τετάρτης (14/12) και ενώ είχε ήδη χτυπήσει το κουδούνι λήξης του διαλείμματος και οι μαθητές επέστρεφαν στις τάξεις.

Τότε ένας από τους μαθητές την πλησίασε και της είπε να πάνε λίγο πιο πέρα από την αίθουσα δίπλα στις τουαλέτες, δήθεν για να της μιλήσει για μία φίλη της. Το κοριτσάκι, ανυποψίαστο τον ακολούθησε και τότε ο δράστης, της όρμησε, της έκανε κεφαλοκλείδωμα και άρχισε να τη θωπεύει στο στήθος και τα γεννητικά της όργανα.

Η 14χρονη αντέδρασε, του έριξε μια κλωτσιά και τότε εμφανίστηκαν μπροστά της οι άλλοι τέσσερις κατηγορούμενοι. Όλοι μαζί, πέφτουν πάνω της, τη στριμώχνουν σε μια εσοχή και αρχίζουν να την αγγίζουν άγαρμπα στο στήθος και τα γεννητικά της όργανα.

Ο ένας από τους δράστες, δίνει εντολή στον 16χρονο Ρομά να βάλει τα χέρια του μέσα από τη φόρμα της μαθήτριας στα γεννητικά της όργανα, την ώρα που οι υπόλοιποι προσπαθούσαν να της κατεβάσουν το αθλητικό παντελόνι.

Το κορίτσι, με όσες δυνάμεις της είχαν απομείνει, πάλεψε και κατάφερε να ξεγλιστρήσει από τα νύχια τους. Ένας από αυτούς τη χτύπησε στα οπίσθια, λέγοντας της «να είσαι καλό κορίτσι».

Οι ανήλικοι, ηλικίας από 13 έως 16 ετών (σ.σ: πρόκειται για δύο 15χρονους, έναν 16χρονο Ρομά, έναν 13χρονο και ένα 14χρονο παιδί με καταγωγή από την Αλβανία), που ακινητοποίησαν και επιχείρησαν να βιάσουν τη μαθήτρια της Α’ Γυμνασίου, συνελήφθησαν μετά την καταγγελία της μητέρας της 14χρονης, με την κατηγορία της απόπειρας βιασμού, ενώ συνελήφθησαν και οι γονείς τους, οι οποίοι διώκονται για παραμέληση εποπτείας.

Εξάλλου, η μητέρα της προτρέπει τους γονείς να ακούν προσεκτικά τα παιδιά τους και τονίζει ότι η παρενόχληση δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως αστείο.

Όπως σημείωσε στην ΕΡΤ «το μόνο που θέλω να πω είναι ένα μήνυμα προς τους γονείς να ακούνε τα παιδιά τους και να πιστεύουν τα παιδιά τους. Δεν είναι όλα πλάκα. Και τα παιδιά να μιλάνε. Το δικό μου το παιδί αυτό έκανε ακριβώς. Να μην επιτρέπουν σε κανέναν να τα παρενοχλεί με οποιονδήποτε τρόπο».

Από την πλετρά του, ο δικηγόρος της οικογένειας της 14χρονης, Ανδρέας Βαγγόπουλος τόνισε ότι «έχουμε δηλώσει παράσταση για την υποστήριξη της κατηγορίας έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για μία βαρύτατη πράξη αυτή της απόπειρας ομαδικού βιασμού», ενώ η δικηγόρος του ενός από τους κατηγορούμενους, Φρύνη Πανούση δήλωσε «οι κατηγορούμενοι όλοι από την αρχή, αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Η καταγγελία και αυτά που μέχρι τώρα γνωρίζουμε περιέχουν ασάφειες ή κενά».

Το κορίτσι εξετάστηκε από ιατροδικαστή, αλλά και από ειδικούς ψυχολόγους και αναμένεται και η εξέταση και από παιδοψυχίατρο.

maestro24

Related posts

«Έγκριση χρηματοδότησης Σχεδίου Μαθησιακής Κινητικότητας Εκπαιδευομένων και,Προσωπικού ΚΑ1, Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, Erasmus+ 2021»

admin

Σε ακινησία παραμένει η κινητή μονάδα υγείας (ασθενοφόρο) παρά τις υποσχέσεις της δημοτικής αρχής

admin

Κούρ Νίγκα

admin

Leave a Comment