Image default
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έτοιμοι οι παραγωγοί λαϊκών αγορών για την απεργία της Τετάρτης

Σε πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση κατεβαίνουν την ερχόμενη Τετάρτη (7/4) οι επαγγελματίες στις λαϊκές αγορές ως πρώτη αντίδραση ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο σύμφωνα με τους ίδιους θα οδηγήσει τον κλάδο τους σε μαρασμό.

Σ’ ότι αφορά την Θεσσαλονίκη, ήδη οι ομοσπονδίες καλούν τους πωλητές των λαϊκών αγορών σε μαζική συμμετοχή στο σημείο όπου διεξάγεται η λαϊκή της Τούμπας, καθώς στις 7.00 το πρωί θα στηθούν μεν οι πάγκοι των πωλητών (παραγωγών – επαγγελματιών) αλλά θα είναι κενοί από προϊόντα, θα τοποθετηθούν μαύρες σημαίες, θα διανεμηθούν δωρεάν προϊόντα στους καταναλωτές και θα πραγματοποιηθεί καθιστική διαμαρτυρία “σε ένδειξη αντίδρασης στην πρόταση νόμου που βάζει ταφόπλακα στον κλάδο”.

Το GRTimes, βρέθηκε σήμερα στη λαϊκή αγορά της οδού Χαλκιδικής στην Ανάληψη Θεσσαλονίκης και κατέγραψε απόψεις παραγωγών και επαγγελματιών αναφορικά με την κινητοποίηση της ερχόμενης Τετάρτης.

“Ειδικότερα στη Βόρεια Ελλάδα, τα σωματεία είναι ενωμένα. Και οι παραγωγοί και οι μικροπωλητές. Θα κινητοποιηθούμε, ώστε να φτάσει στην κυβέρνηση το δίκαιο αίτημά μας, να μη διαλυθούν τα πάντα. Να μην καταργηθεί ο θεσμός της λαϊκής και να γίνουν πράξη τα αιτήματα των Σωματείων μας. Η λαϊκή δεν στηρίζει μόνο τον καταναλωτή. Καταρχάς στα σημεία που στήνεται, δεν υπάρχει εγκληματικότητα. Δηλαδή, την ώρα που ερχόμαστε εδώ τα χαράματα, οι παραβατικοί φεύγουν” τονίζει χαρακτηριστικά στο GRTimes, ο παραγωγός – μικροπωλητής, Ευγένιος Τζημογιάννης.

Ένα δεύτερο γεγονός είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν αντέχουν οικονομικά ώστε να εξασφαλίσουν τα τρόφιμά τους και αν δεν υπάρχουμε εμείς να τους βοηθήσουμε θα πάνε κάπου για να κλέψουν. Αν έρθει κάποιος και ζητήσει ένα κιλό ρύζι ή πατάτες επειδή δεν έχει, εννοείται ότι θα του δώσουμε. Η λαϊκή αγορά, κρατάει από τα αρχαία χρόνια και τώρα δεν μας ακούει πλέον κανείς. Εννοείται ότι την Τετάρτη θα είμαστε στην Τούμπα” καταλήγει ο κ. Τζημογιάννης.

“Θα συμμετέχουμε μαζικά στην κινητοποίηση της ερχόμενης Τετάρτης, διότι τα συμφέροντά μας θίγονται άμεσα” τονίζει από την πλευρά του στο GRTimes, ο Μιχάλης Βεργιανέλος, παραγωγός από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, ενώ ο Γιώργος Καγιαλής από την πλευρά του σημειώνει: “Όλοι οι πωλητές λαϊκών αγορών και ειδικότερα οι παραγωγοί, είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά και ξεκινάμε με την πρώτη απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης, με όλους τους πάγκους στρωμένους, αλλά χωρίς προϊόντα. Τα προϊόντα μας θα τα διαθέσουμε δωρεάν σε όλους τους κατοίκους της περιοχής. Είμαστε πανέτοιμοι να έρθουμε αντιμέτωποι με το “καθεστώς” που θέλει να μας στερήσει τη δουλειά και το ψωμί μας με την πώληση του κλάδου μας στα μονοπώλια. Έχουμε καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει. Είναι οι υπογραφές των μνημονίων και είμαστε ενάντια σε αυτό. Και θα το αποδείξουμε αυτό καθώς επίσης και το πόσο ενωμένοι είμαστε”.

“Θα συμμετέχουμε μαζικά στην κινητοποίηση που θα γίνει την Τετάρτη. Δεν θέλουμε να κλείσουν οι λαϊκές αγορές και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ακουστούν οι φωνές μας” σημείωσε ο Στέργιος Μπίκος, παραγωγός και πωλητής στις λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης.

Να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της αγοράς, εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών και των Σωματείων, μοίρασαν σε παραγωγούς και πωλητές φυλλάδιο για τους λόγους της απεργιακής κινητοποίησης της Τετάρτης, ενώ δεκάδες ήταν αυτοί που τοποθέτησαν την μαύρη σημαία στους πάγκους τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στο νομοσχέδιο.

Related posts

Κορωνοϊός: Κλείνει το Πανεπιστήμιο Κρήτης λόγω κρούσματος στην … Πάτρα

admin

Στους λογαριασμούς των δικαιούχων η Εξισωτική – Το απόγευμα της Παρασκευής 21/12 διαθέσιμα τα ποσά στα ATM

admin

Συνάντηση των Ενεργών Πολιτών με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης

admin

Leave a Comment