Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

 

Οι παρενέργειες που έχουν προκαλέσει οι ανοικτές πληγές από τα μέτρα αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ανησυχούν ιδιαίτερα τους ξενοδόχους της Νοτιοανατολικής Κρήτης καθώς και τους ξενοδοχοϋπαλλήλους που  κυρίως έρχονται σε άμεση επαφή με τους επισκέπτες και τους τουρίστες οι οποίοι έρχονται από κάθε γωνιά του κόσμου.

Αντίθετα ούτε οι εργαζόμενοι ούτε οι ξενοδόχοι , δείχνουν να ανησυχούν για τον Ελληνικό Τουρισμό ακόμα και σε περίπτωση που δημιουργηθεί κάποιο θερμό επεισόδιο με τους Τούρκους γείτονες μας.

«Δεν ανησυχούμε  ιδιαίτερα,  ως  Ένωση Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Νοτιοανατολικής Κρήτης , για την  ένταση που έχει δημιουργηθεί με τους Τούρκους γείτονες μας, ακόμα και αν μας δημιουργήσουν κάποιο θερμό επεισόδιο, όπως φαίνεται ότι επιδιώκουν.

Πέρυσι η Τουρκία ήταν σε πραγματικά εμπόλεμη κατάσταση με τα ανοικτά μέτωπα πολέμου στη Συρία, και παρόλα αυτά ο Τουρισμός της ανέκαμψε και κατέγραψε αύξηση ρεκόρ στις αφίξεις» μας εξηγεί ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Νοτιοανατολικής Κρήτης κ Γιώργος Βαρδάκης.

«Ιδιαίτερα όμως ανησυχούμε για τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει  η εξάπλωση του κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο. Όταν αναστέλλονται οι μετακινήσεις όταν ακυρώνονται  καρναβάλια, συνέδρια και Τουριστικές Εκθέσεις όπως η ΙΤΒ του Βερολίνου, είναι αυτονόητο ότι ανησυχούμε πάρα πολύ για την επικείμενη τουριστική περίοδο, που ευτυχώς είναι ακόμη λίγο μακριά για εμάς.

Ελπίζουμε ότι θα λήξει γρήγορα το θέμα του κορωνοϊού, διαφορετικά αν χειροτερέψουν τα πράγματα, τότε το καλοκαίρι που έρχεται θα μιλάμε για πρωτόγνωρες και απρόβλεπτες καταστάσεις με απίστευτες οικονομικές συνέπειες. Επειδή ωστόσο ο τουρισμός είναι δυναμικός και ζωντανός  , ξέρουμε ότι όσο εύκολα μπορεί να  επηρεαστεί και να μειωθεί, τόσο εύκολα και γρήγορα  μπορεί να ανακάμψει και να αναπληρώσει το χαμένο έδαφος», προσθέτει ο  κ Γιώργος Βαρδάκης.

Έντονη είναι η ανησυχία για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονωϊού και στις τάξεις των ξενοδοχοϋπαλλήλων , που ετοιμάζονται περιμένοντας να ανοίξουν τα πρώτα ξενοδοχεία από τα μέσα Απριλίου.

«Κάνουμε πολλές συζητήσεις με τους συναδέλφους μας για το θέμα του κορωνοϊού και αυτές τις μέρες θα αποτελέσει  βασικό θέμα στη συνεδρίαση που θα κάνουμε σαν Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων   στο ξενοδοχείο «Sun Wing» Μακρύ Γιαλού. Εκεί που πήγαμε να ησυχάσουμε απο τον  σάλο που προκάλεσε η χρεοκοπία της Thomas Cook, έρχεται ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά και στην δική μας υγεία να μας φορτώσει άγχος.

Πάντως σε ότι αφορά τα εργασιακά μας, γνωρίζουμε ότι στο ιδιοκτησιακό θέμα έγιναν κάποιες  αλλαγές και από φέτος θα έχουμε και τη συμμετοχή των Νορβηγών στο διοικητικό σχήμα. Αυτό μας προσφέρει μια εργασιακή ασφάλεια και ελπίζουμε ότι γρήγορα θα επιλυθούν τα προβλήματα της εξάπλωσης του κορωνοϊού για να μπορέσουμε να ανοίξουμε όπως έχει προγραμματιστεί στις 16 Απριλίου με 90% πληρότητα», μας είπε ο πρόεδρος του  Συλλόγου Εργαζομένων στο ξενοδοχείο «Sun Wing» Μακρύ Γιαλού Νίκος Καρχιμάκης.

ΑΝΟΙΞΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Το «Sun Wing» βραβεύτηκε προχθές  για την 36χρονη προσφορά του στην τουριστική ανάπτυξη του Λασιθιώτικου Νότου.

Στην τιμητική αυτή εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ.  Στ. Αρναουτάκης, οι Δήμαρχοι Σητείας και Ιεράπετρας κ.κ. Γ. Ζερβάκης και  Θ. Καλαντζάκης, ο Αντιπ/ρχης Λασιθίου κ.  Γ. Γουλιδακης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σητείας κ. Γ.  Κακουράκης, εκπρόσωποι του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λασιθίου , Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί Σύμβουλοι εκπρόσωποι της Εκκλησίας, του σωματείου ξενοδ/λων Ν. Λασιθίου και των εργαζομένων .

Τιμήθηκε η προσφορά του ξενοδοχείου “Sunwing Makrigialos Beach”, για την επι 36 χρόνια συνεχή λειτουργία του ,και για το γεγονός ότι από το ξενοδοχείο αυτό ξεκίνησε ο τουρισμός και η ανάπτυξη του Μακρυ Γιαλού, προς όφελος των εργαζομένων, των επισκεπτών και της οικονομίας της περιοχής.

Η εκδήλωση έγινε παρουσία του κ. Piers Brandley (Γενικού Δ/ντή της ιδιοκτήτριας εταιρίας),του κ. Peter Grandel (Γενικού Δ/ντή της διαχειρίστριας εταιρίας),της κ. Θεμιδος Κριαρά(γενική Δ/ντρια Ελλάδας της Νordic Travel Leisure group),της Δ/ντριας του ξενοδοχείου κ. Ανέζας Φουρλάνου, στελεχών της επιχείρησης και των εργαζομένων. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λασιθίου , μετά την κοπή της Βασιλόπιτας του σωματείου των εργαζομένων του ξενοδοχείου, τίμησε με αναμνηστικά διπλώματα  συνδικαλιστές του σωματείου, οι οποίοι συνταξιοδοτήθηκαν το τελευταίο διάστημα.

ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

Τροχαίο ατύχημα με υλικές ζημιές σημειώθηκε πριν λίγο στη διασταύρωση της Περιφερειακής οδού προς Μακρυλια.

admin

ΣΕ ΝΕΟ ΧΩΡΟ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΟ Κ.Α.Π.Η. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

admin

Σφοδρή σύγκρουση στην Ιεράπετρα – Εκσφενδονίστηκαν από την μηχανή!

admin

Leave a Comment