Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Απάντηση της Αντιδημάρχου για δημοσίευμα σχετικά με τις Γαλαζιες Σημαιες στο Δήμο Ιεραπετρας

Απαντώντας σε τοποθέτηση σχετικά με τις Γαλάζιες Σημαίες στον Δήμο Ιεράπετρας, χρήζει να επισημανθεί ότι η τουριστική προβολή ενός τόπου δεν εξαρτάται μόνο από τη συμμετοχή του δήμου σε ένα εθελοντικό πρόγραμμα, όπως είναι οι   γαλάζιες σημαίες, αλλά από τις δράσεις και την ανταπόκριση του σε πολλά προγράμματα που αφορούν σε υποδομές, νοσοκομειακή περίθαλψη, ασφάλεια, εξυπηρέτηση, καθαρό περιβάλλον,φιλοξενία, προβολή κ.α.

Σκόπιμο είναι να υπογραμμιστεί ότι το πρόγραμμα “Γαλάζιες Σημαίες” στο Δήμο Ιεραπετρας τίθεται πλέον σε νέα ολοκληρωμένη βάση. Ο Δήμος έχει ήδη αιτηθεί για την επόμενη χρονιά για έξι παραλίες (μια στο Μακρύ Γιαλό ,μία στην Αγιά Φωτιά , δύο στην Ιεράπετρα , μία στη Γρα Λυγιά και μία στο Μύρτος). Οι εν λόγω παραλίες πρόκειται να εξοπλιστούν βάσει των απαιτήσεων του Προγράμματος, ούτως ώστε να πληρούν τις προϋποθέσεις και να λάβουν τις σχετικές εγκρίσεις ένταξης στο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα “Γαλάζιες Σημαίες”, όπως προανέφερα,  είναι ένα εθελοντικό πρόγραμμα, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν υποβαθμίζουμε και δεν απαξιώνουμε. Ωστόσο, τα τελευταία τρία χρόνια οι απαιτήσεις του προγράμματος έχουν σημαντικά διαφοροποιηθεί, γεγονός που ως Υπηρεσία λαμβάνουμε υπόψη μας και, παρολες τις ελλείψεις σε προσωπικό, προσπαθούμε να διαχειριστούμε, τη στιγμή που τα κριτήρια ειναι αυστηρά και οι έλεγχοι πραγματικοί και το ίδιο αυστηροί.

Ο τουρισμός και το περιβάλλον αποτελούν άλλωστε στόχους της αναπτυξιακής μας πολιτικής και είναι ευρέως γνωστό ότι εκτός από τις ” Γαλάζιες Σημαίες” υπάρχουν αρκετά εθελοντικά προγράμματα που προβάλλουν και στηρίζουν το περιβάλλον και τον Τουρισμό τα οποία τρέχουν στον Δήμο Ιεραπετρας ή και φολοδοξούμε να τρέξουμε στο μέλλον.

Επίσης, για την τουριστική προβολή χρησιμοποιούμε και άλλα σύγχρονα εργαλεία, όπως τον έντυπο και ηλεκτρονικο τουριστικο οδηγο που είναι σε εξέλιξη , τους χάρτες τους οποίους έχουμε ήδη στη διάθεσή μας και τους διανέμουμε σε όλα τα ξενοδοχεία του Δήμου μας, πληροφοριακές πινακίδες που θα τοποθετηθούν τις επόμενες ημέρες σε διάφορα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος όπως στην Κοινότητα Ανατολής για τις ανασκαφές στην περιοχή του Γαιδουροφά και κάποιες διαφημίσεις σε διάφορα τουριστικά έντυπα που θα προτείνει η Επιτροπή Τουρισμού και άλλα.

Κατά συνέπεια, ολα αυτά που αναφέρει στο δημοσίευμά του ο κ. Πανταζής εμφανές είναι ότι δεν έχουν καμία ουσία και καμία σοβαρότητα.

Ποιές ήταν άραγε οι ενέργειες που έκανε όντας Αντιδήμαρχος για να κρατήσει τις 14 γαλάζιες σημαίες που τόσο κόπτεται σήμερα; Τώρα τις θυμήθηκε; Όσο δυνατές κι αν είναι οι κορώνες που εκτοξεύει δεν θα τον βοηθήσουν στον σκοπό του. Φαντάζει πολύ λίγος και για Διοίκηση και για Αυτοδιοίκηση.

 Ο καθένας μας, κ. Πανταζη, που ασχολείται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ή γενικά με την Αυτοδιοίκηση κρίνεται από το έργο του και τη συμπεριφορά του. 

 Πρέπει να ξέρετε λοιπόν ότι ο Δήμαρχος μαζί με τους Αντιδημάρχους, τους Δημοτικούς Συμβούλους και τους Συνεργάτες του συνεχίζουν και θα συνεχίσουν να εργάζονται  καθημερινά για την ανάπτυξη αυτού του ευλογημένου, ποικιλόμορφου αλλά και πανέμορφου τόπου. 

Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος &Καθαριότητας

Μαρία Ρουμελιωτάκη -Σκυβάλου

Related posts

Καλαντζάκης: «Στόχος μας η κατασκευή νέου σύγχρονου κτιρίου που θα στεγάσει τηναρχαιολογική συλλογή του Δήμου της Ιεράπετρας»

admin

Ένα ακόμη τραγικό συμβάν συγκλονίζει την περιοχή της Σητείας.

admin

Tuta: Οι θερμοκηπιάδες ανεβαίνουν Αθήνα για ένταξη στο «Κομφούζιο»

admin

Leave a Comment