Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΑΣ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ

Φίλοι Ατόμων Τρίτης Ηλικίας Ιεράπετρας
Ιεράπετρα 30/12/2019
Ανοικτή επιστολή απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου
Ας μην αφήσουμε την ελπίδα να σβήσει.
Προς:
1. Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας
2. Δήμαρχο Ιεράπετρας
3. Περιφερειάρχη Κρήτης
4. Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου
5. Αντιδημάρχους Δήμου Ιεράπετρας
6. Περιφερειακούς Συμβούλους περιοχής Ιεράπετρας
7. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας
8. Αρχηγούς Δημοτικών Παρατάξεων Δήμου Ιεράπετρας
9. Πρόεδρο ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α
10. Εντεταλμένο Σύμβουλο εθελοντισμού Δήμου Ιεράπετρας
11. Πρόεδρο Ερυθρού Σταυρού-Περιφ. Τμήματος Ιεράπετρας
12. Πρόεδρο Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας
13. Πρόεδρο Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Ο ΕΛΕΗΜΩΝ»
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Τοπικά ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά
Κατ’ αρχάς να ευχηθούμε ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και Ευτυχισμένος ο Νέος Χρόνος.
Με αυτήν την ανοικτή επιστολή θέλουμε να εκφράσουμε κάποιες σκέψεις σε σχέση με την πορεία του Συλλόγου και τις κινήσεις που θεωρούμε ότι πρέπει να γίνουν, για να ξεπεραστεί η σημερινή κρίσιμη κατάσταση που αν δεν αντιμετωπιστεί θα οδηγήσει στο άμεσο κλείσιμο των δομών φιλοξενίας που διαχειρίζεται σήμερα ο Σύλλογος και την απόλυση 24 εργαζομένων.
Κομβικό σημείο της προσπάθειας αυτής θα αποτελέσει η Γενική Συνέλευση που έχει οριστεί για τις 10 Ιανουαρίου 2020.
Στη  συνέλευση αυτή θα παρουσιάσουμε για άλλη μια φορά με κάθε λεπτομέρεια και θα απαντήσουμε σε σχετικές ερωτήσεις, αν υπάρξουν, τους λόγους που μας οδήγησαν στη σημερινή δύσκολη κατάσταση.
Να τονίσουμε εδώ ότι δεν υπάρχει θέμα κακής οικονομικής διαχείρισης, όπως θα φανεί και από την έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής που θα παρουσιαστεί στη Γενική Συνέλευση.
Αν θα θέλαμε όμως να φανούμε χρήσιμοι και όλοι μαζί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, για να ξεπεραστούν τα σημερινά προβλήματα, ο προβληματισμός μας πρέπει να επικεντρωθεί στην απάντηση της ερώτησης: Και τώρα τι κάνουμε;
Η πρώτη προσέγγιση στην απάντηση αυτής της ερώτησης περνάει από τη Γενική Συνέλευση της 10ης Ιανουαρίου. Θεωρείται δεδομένη η απόφασή μας ότι μετά τον απολογισμό του Συλλόγου θα υποβάλλουμε την παραίτηση μας και στην ίδια συνέλευση θα ακολουθήσουν αρχαιρεσίες για ανάδειξη νέου Δ.Σ.
Άρα η συνέλευση αυτή πρέπει να είναι μαζική και με παλιά μέλη και με νέα μέλη, που μπορούν να εγγραφούν μέχρι την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης.
Πρέπει να έχει εκδηλωθεί το ενδιαφέρον και να έχουν κατατεθεί οι υποψηφιότητες για τα όργανα του Σωματείου, για να αναδειχθεί ένα νέο Δ.Σ. που με άμεσες κινήσεις θα δρομολογήσει το ξεπέρασμα της κρίσης.
Να τονίσουμε ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει ενδιαφέρον και δεν κατατεθούν υποψηφιότητες αναγκαστικά μπαίνουμε σε μια νομική διαδικασία με ορισμό προσωρινού συμβουλίου από το Ειρηνοδικείο, με κίνδυνο αυτή η πορεία όχι μόνο να μην οδηγήσει πουθενά, αλλά να αποτελέσει και το πρώτο στάδιο της τελικής πράξης διάλυσης του Συλλόγου με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Για να αποφύγουμε όλα τα παραπάνω σας καλούμε και προσωπικά, αλλά και με το κύρος των Θεσμών που εκπροσωπείτε, να εξασκήσετε την επιρροή σας και στον κύκλο των συνεργατών σας, για να υπάρξουν οι υποψηφιότητες αυτές, ώστε να οδηγηθούμε στην ανάδειξη ενός νέου Δ.Σ. που θα δρομολογήσει τις επόμενες κινήσεις του Συλλόγου.
Κλείνοντας θεωρούμε ότι υπάρχουν περιθώρια ανάκαμψης αν όλοι μαζί σκύψουμε πάνω από το πρόβλημα και δρομολογήσουμε άμεσες διορθωτικές κινήσεις με δεδομένο βέβαια και ένα κίνημα βοήθειας και συμπαράστασης από τους θεσμικούς φορείς αλλά και κάθε συμπολίτη μας ξεχωριστά.
Ας μην αφήσουμε την ελπίδα να σβήσει.
Η Ιεράπετρα έχει χάσει πολλά, δεν αντέχει άλλες απώλειες.
Από το Δ.Σ.

Related posts

Κατά 4 εκατομμύρια αυξημένος ο Προϋπολογισμός του Δήμου Ιεράπετρας

admin

Προβλήματα διάθεσης των Οπωροκηπευτικών Προϊόντων στην Ε.Ε.

admin

«Πάγωμα δόσεων και τόκων δανείων και ρυθμίσεων στο Δημόσιο και τον ΕΦΚΑ».

admin

Leave a Comment