Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Αυτά είναι τα οικονομικά μέτρα στήριξης λόγω του κορωνοϊού

Τα μέτρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση και αφορούν όλες τις επιχειρήσεις που πλήττονται λόγω του κορωνοϊού είτε μένουν ανοικτές είτε κλείνουν, άρα και όσες αγροτικές ή μεταποιητικές επιχειρήσεις περιλαμβάνονται σε αυτές, είναι τα εξής:

Τα μέτρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση και αφορούν όλες τις επιχειρήσεις που πλήττονται λόγω του κορωνοϊού είτε μένουν ανοικτές είτε κλείνουν, άρα και όσες αγροτικές ή μεταποιητικές επιχειρήσεις περιλαμβάνονται σε αυτές, είναι τα εξής:

  • Αναστέλλεται η εξόφληση κάθε είδους υποχρεώσεων προς το Δημόσιο .
  • Στις αρχές Απριλίου θα δοθούν 800 ευρώ σε αγρότες και σε ατομικές αγροτικές επιχειρήσεις (όπως και στους άλλους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους), για το διάστημα 15 Μαρτίου έως 30 Απριλίου.
  • Αναστέλλεται επίσης για τέσσερις μήνες η εξόφληση φορολογικών υποχρεώσεων και για τρεις μήνες η πληρωμή εισφορών και δόσεων στα Ταμεία.
  • Δάνεια σε επιχειρήσεις με την μορφή της επιστρεπτέας προκαταβολής θα μοιράσει το κράτος. Το ποσό που θα διατεθεί θα είναι 1 δισ. ευρώ και θα ξεπληρωθεί μελλοντικά με χαμηλό τόκο. Αφορά επιχειρήσεις που δεν έχουν πρόσβαση σε τράπεζες.
  • Επίσης δίνεται επιδότηση επιτοκίου των δανείων τους για διάστημα 3 μηνών, πέρα από το πάγωμα στην εξόφληση μέρους των δόσεων που εξήγγειλαν οι τράπεζες.

Τα μέτρα είναι οριζόντια, καθώς αφορούν όλες τις επιχειρήσεις συγκεκριμένων Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας (ΚΑΔ), είτε αυτές μένουν ανοικτές, είτε λειτουργεί μέρος της δραστηριότητάς τους, είτε κλείνουν με κρατική εντολή, είτε κλείνουν με δική τους πρωτοβουλία. Δεν αφορούν το σύνολο της οικονομίας. Οι ΚΑΔ θα οριστούν από το Υπουργείο Οικονομικών, με βάση τα ημερήσια στοιχεία ηλεκτρονικών συναλλαγών που αυτό διαθέτει, σε συνδυασμό με τις σχετικές αποφάσεις για απαγόρευση λειτουργίας συγκεκριμένων κλάδων που έχουν εκδοθεί.

Παϊσιάδης Σταύρος

Related posts

Για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας.

admin

ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΚΟΡΟΪΔΙΑ

admin

Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ, ΩΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ, ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΚΛΗΣΗ

admin

Leave a Comment