Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΟΥΛΙΔΑΚΗΣ: ΝΑ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΤΟΥΝ ΣΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΚΤΙΡΙΟ ΟΙ ΤΡΟΦΙΜΟΙ ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Μετά  τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που προηγήθηκαν από το  Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φίλων Τρίτης  ηλικίας και των εργαζομένων της δομής  φιλοξενίας ηλικιωμένων της Ιεράπετρας, που έχει μεταστεγαστεί  τα τελευταία χρόνια προσωρινά σε κτίρια που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει ο Νόμος , και έχει αποφασιστεί από τις αρμόδιες Αρχές να κλείσουν η να μεταστεγαστούν σε κατάλληλα κτίρια, ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης , σε ανακοίνωση του,  έδωσε τις δικές του προτάσεις για την επίλυση του προβλήματος.

«Μετά την έντονη κινητικότητα που παρατηρήθηκε την τρέχουσα εβδομάδα, σχετικά με τις παράτυπα λειτουργούσες δομές φιλοξενίας ατόμων τρίτης ηλικίας στην Ιεράπετρα, θα πρέπει να τονιστούν και να  διευκρινιστούν τα παρακάτω προς αποφυγή εσφαλμένων εντυπώσεων και για την πληροφόρηση των πολιτών», αναφέρει η ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου.

 «Θεωρούμε ότι δεν πρέπει να γίνει  αναφορά στα όσα μέχρι σήμερα έχουν προηγηθεί και για τα οποία έχουν αναλωθεί αρκετές ώρες συζητήσεων, τόσο σε συναντήσεις μεταξύ φορέων αλλά και παρουσιάσεων, συνεντεύξεων τόσο στον έντυπο όσο και στον ηλεκτρονικό τύπο.

Εκπεφρασμένη άποψη της Περιφέρειας Κρήτης δια στόματος αλλά και δι’ ενεργειών του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη,  είναι, η ίδρυση και η λειτουργία μονάδων φιλοξενίας ατόμων τρίτης ηλικίας και η στήριξη εκείνων των δομών που ήδη λειτουργούν νόμιμα, άποψη που μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους», αναφέρει ο κ Γιάννης  Γουλιδάκης.

Σε αυτό το πνεύμα , ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, συναντήθηκε στο κτίριο της Π. Ε. Λασιθίου, αρχικά με αντιπροσωπεία των εργαζομένων στις δύο δομές φροντίδας ηλικιωμένων, που παρατύπως λειτουργούν στην Ιεράπετρα, διαχειριζόμενες από το Σωματείο με την επωνυμία «Φίλοι Ατόμων Τρίτης Ηλικίας» και εν συνεχεία με το Διοικητικό Συμβούλιου του εν λόγω Σωματείου.

«Στις εκτενέστατες και πολύωρες συζητήσεις που ακολούθησαν, ανταλλάχτηκαν απόψεις, ακούστηκαν ιδέες, προτάθηκαν λύσεις, που αφορούν όλο το πλέγμα λειτουργίας των εν λόγω δομών, συμπεριλαμβανομένου και του προβλήματος των εργαζομένων σε αυτές», προσθέτει ο κ Γουλιδάκης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, δήλωσε σε όλους τους τόνους, ότι,  «είναι θετικός στην προτεινόμενη λύση περί μεταστέγασης των δομών, από τα εντελώς ακατάλληλα κτήρια που σήμερα στεγάζονται, σε νέο κατάλληλο  κτίριο, μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών του  οικοδομήματος  του κληροδοτήματος Ορφανουδάκη στην περιοχή Λιβάδια Ιεράπετρας και υπό την προϋπόθεση ότι, το κτίριο που θα προταθεί θα ελεγχθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Π.Ε. Λασιθίου, αν και εφόσον πληροί τις προδιαγραφές που εκ του νόμου και των σχετικών διατάξεων προβλέπονται».

Ταυτόχρονα ο Αντιπεριφέρειαρχης, τόνισε την αδήριτη ανάγκη, άμεσης σύστασης Φορέα διαχείρισης της Δομής, ο οποίος, ως κατά νόμο αρμόδιος πλέον, θα αναλάβει την ευθύνη σύστασης του σχετικού φακέλου και την υποβολής της αίτησης προς αδειοδότηση λειτουργίας της Δομής, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Το πρόβλημα της νόμιμης λειτουργίας του Γηροκομείου  Ιεράπετρας απασχολεί τα τελευταία 20 χρόνια την κοινωνία της Ιεράπετρας.

Ο Δήμος Ιεράπετρας πρόσφατα  νομιμοποίησε τις  πρώτες κατασκευές που είχαν γίνει στα Λιβάδια και η Περιφέρεια  Κρήτης χρηματοδότησε τις μελέτες ανακατασκευής  και εκσυγχρονισμού του κτιρίου το οποίο θα εξοπλιστεί και θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2021,σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ώστε να μπορεί ως μια σύγχρονη και νόμιμη δομή φιλοξενίας ηλικιωμένων να δεχτεί και πάλι τους φιλοξενούμενους του.

Μέχρι τότε φαίνεται ότι είναι μονόδρομος να υπάρξει ένα σύντομο μεταβατικό στάδιο κατά τη διάρκεια του οποίου θα πρέπει να μεταστεγαστούν προσωρινά οι τρόφιμοι,  που φιλοξενούνται σήμερα στις  δυο οικοδομές που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του Νόμου και για το λόγο αυτό αναζητείται ένα νέο κτίριο που να μπορεί να καλύπτει τις προδιαγραφές  που απαιτούνται για να φιλοξενηθούν  κάτω από καλύτερες συνθήκες οι ηλικιωμένοι.

315.000€ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ

Ενώ οι εργασίες ανακατασκευής και εκσυγχρονισμού του Ορφανουδάκειου Γηροκομείου συνεχίζονται στα Λιβάδια Ιεράπετρας , ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης προχώρησε σε συμπληρωματική χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση του έργου.

Σε  συνάντηση που  είχε ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ Θεοδόσης Καλαντζάκης  με τον Περιφερειάρχη, κ. Σταυρο Αρναουτάκη, παρουσία της Αντιδημάρχου, κ. Χρύσας Χατζημαρκάκη, ανακοινώθηκε η συμπληρωματική χρηματοδότηση 315.000 ευρώ για την ολοκλήρωση των εργασιών και του εξοπλισμού του Ορφανουδάκειου Δημοτικού Γηροκομείου Ιεράπετρας.

Συζητήθηκαν  επίσης αναπτυξιακά θέματα και έργα που αφορούν στο Δήμο Ιεράπετρας.

«Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη, για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα μας για χρηματοδότηση των εργασιών που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του Γηροκομείου», δήλωσε σχετικά ο κ Καλαντζάκης.

ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΗΤΕΙΑΣ

admin

«ΕΤΜΕΑΡ για το σύνολο των αγροτών /κτηνοτρόφων»

admin

70ΧΡΟΝΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

admin

Leave a Comment