Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ…ΔΕ ΡΩΤΑΓΕ;

Τα μούτρα του έσπασε ένας απατεώνας , ο οποίος επιχείρησε να εξαπατήσει μια από τις πιο δυναμικές και έξυπνες γυναίκες επιχειρηματίες της Ιεράπετρας, η οποία διατηρεί επιχείρηση εμπορίας και επεξεργασίας μαρμάρων.

Η ίδια επικοινώνησε μαζί μας και μας ζήτησε να δημοσιεύσουμε την απόπειρα απάτης εις βάρος της για να γίνουν πιο προσεκτικοί όλοι οι επιχειρηματίες της Κρήτης .

Πριν μερικές μέρες το τηλέφωνο χτύπησε στο γραφείο της και άκουσε έναν άγνωστο άντρα με προφορά όχι κρητική , να της λέει ότι χρωστάει ένα μικρό ποσό στην εταιρία της και πρέπει να της δώσει έναν τραπεζικό λογαριασμό για να το καταθέσει, πριν αναχωρήσει για το εξωτερικό.

Ζήτησε και τον αριθμό του κινητού της τηλεφώνου από το οποίο κάνει τις ηλεκτρονικές συναλλαγές με την Τράπεζα της για να της σταλεί το μήνυμα ολοκλήρωσης της κατάθεσης των χρημάτων.

Η κ Βουζουνεράκη γνωρίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο αντέδρασε κι εκείνος δικαιολογήθηκε ότι η κατάθεση θα γίνει από τράπεζα του εξωτερικού.

Του έδωσε τον αριθμό του τηλεφώνου της πήρε το sms της κατάθεσης ενώ έπρεπε να μπεί σε έναν σύνδεσμο που θα την οδηγούσε στο ιστότοπο της ξένης τράπεζας για να ολοκληρωθεί δήθεν η συναλλαγή.

Ο άγνωστος είχε καταφέρει με αυτόν τον τρόπο να έχει πρόσβαση στο κινητό της τηλέφωνο στο οποίο όμως δε μπορούσε να ιδεί τον κωδικό ασφαλείας που είχε αποστείλει η Τράπεζα και άρχισε να της τον ζητά με πιεστικό τρόπο.

Τότε εκείνη βεβαιώθηκε ότι πρόκειται για απόπειρα εξαπάτησης και άρχισα να του ζητά τα στοιχεία της ταυτότητας του και άλλες πληροφορίες επιβεβαίωσης της οφειλής του.

Ο άγνωστος δεν απαντούσε κι εκείνη του έβαλε τις φωνές . Εκείνος έκλεισε το τηλέφωνο φοβισμένος , αλλά μετά από λίγα λεπτά ξανακάλεσε στο σταθερό της μη μπορώντας να δεχτεί την ήττα του και την αποτυχία της προσπάθειας απάτης που έκανε, απειλώντας την κ .Βουζουνεράκη-Λελεκάκη ότι, θα της αδειάσει όλους τους λογαριασμούς της από τα χρήματα που είχε στην Τράπεζα.

Χωρίς καθυστέρηση η δυναμική επιχειρηματίας, κατήγγειλε την απόπειρα απάτης στην Ασφάλεια Ιεράπετρας καθώς και στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να αποκαλυφθεί ο δράστης και οι πιθανοί συνεργάτες του από την Ιεράπετρα.

ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ.

Related posts

Το 2018 έχει οριστεί Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς από τα αρμόδια θεσμικά όργανα της Ε.Ε.

admin

ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΏΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΗΣ ΣΤΟΝ ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟ

admin

ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΩΝ ΟΡΕΩΝ ΣΤΙΣ ΜΑΛΛΕΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

admin

Leave a Comment