Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ: ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟΥΣ 500 ΟΙ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»

Με τέσσερα συνεργεία 16  εξειδικευμένων συμβασιούχων υπαλλήλων η ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. του Δήμου Ιεράπετρας, δίνει καθημερινό αγώνα να παράσχει την απαραίτητη φροντίδα και εξυπηρέτηση ,  με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» σε περισσότερους από 500 ωφελούμενους  δημότες που έχουν χωριστεί σε τέσσερις τομείς, και ανήκουν στις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες της περιοχής.

 «Από τον Μάρτιο 2020  μέχρι τώρα  έχουμε κλείσει  ένα χρόνο σε κατάσταση πανδημίας και ως ελάχιστο δείγμα ηθικής επιβράβευσης  από  το Δήμο Ιεράπετρας και το Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α., αξίζει να γίνει μια αναδρομή στη δράση και το πλήθος των υπηρεσιών του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» που υλοποιούμε τα τελευταία χρόνια με εξειδικευμένες εργαζόμενες , οι οποίες καθημερινά δείχνουν την αγάπη τους σε αυτούς τους ανθρώπους που έχουν την ανάγκη αυτής της κοινωνικής υποστηρικτικής δομής.

   Ανταποκρινόμενοι στις  πρωτόγνωρες προκλήσεις της πανδημίας,  οι εργαζόμενοι του προγράμματος, ενημερωμένοι και καταρτισμένοι, δίνουν αθόρυβα  καθημερινή μάχη για τους ανήμπορους, ηλικιωμένους και άπορους συνανθρώπους μας.

    Η ανάγκη για φροντίδα και στήριξη σε ευάλωτες ομάδες πολιτών, αναδείχτηκε  ακόμα περισσότερο αυτή τη χρονική περίοδο. Για τον λόγο αυτό οι υπηρεσίες του προγράμματος αναδιαμορφώθηκαν ώστε να καλύψουν τις ανάγκες που προέκυψαν  εν μέσω πανδημίας και κρατικών περιορισμών», μας λέει η πρόεδρος των κοινωνικού και πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Ιεράπετρας κ Μαρία Σακκαδάκη.

«Από τον Μάρτη του 2020, εν μέσω πανδημίας,  ο φόβος  ενός μικρού αριθμού ωφελούμενων ηλικιωμένων , τους ανάγκασε να μην δέχονται κατ ΄οίκον υπηρεσίες από τα συνεργεία του Δήμου, ώστε να μην κινδυνεύουν να κολλήσουν κορονοϊό. Οι απαγορεύσεις και οι περιορισμοί ωστόσο στην εφαρμογή των μέτρων πρόληψης για τον περιορισμό της covid 19,  δυσκόλεψε σημαντικά  την μετακίνηση τους   από τα χωριά προς την πόλη και τα συνεργεία του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», είχαν  τότε τη δυνατότητα να  προσφέρουν πολλές υπηρεσίες ειδικά σε όσους δεν είχαν υποστηρικτικό, συγγενικό η φιλικό περιβάλλον», πρόσθεσε η κ Σακκαδάκη.

 Ενδεικτικά για τον  μήνα Φεβρουάριο το πρόγραμμα  «Βοήθεια στο Σπίτι»  του Δήμου Ιεράπετρας παρείχε τις εξής υπηρεσίες :

• 42 ενημερώσεις για κρατικές / προνοιακές παροχές που οι ωφελούμενοι δεν γνώριζαν ότι δικαιούνται να λαμβάνουν από διάφορους φορείς (ΚΕΠΑ,ΚΕΑ,ΟΠΕΚΑ,ΕΦΚΑ).

• 24 διασυνδέσεις με κοινωνικές υπηρεσίες και 40 διαμεσολαβήσεις με δημόσιες υπηρεσίες και ΔΕΚΟ.

• 36 διασυνδέσεις με υπηρεσίες υγείας (ραντεβού, συνεννόηση με θεράποντα ιατρό κ.α.) ηλεκτρονικά ραντεβού με υπηρεσίες, έντυπα μετακίνησης για ωφελούμενους, ραντεβού για εμβολιασμό και διαμεσολάβηση για μεταφορά τους σε υπηρεσίες υγείας.

• 110 αγορές και προμήθειες ειδών πρώτης ανάγκης,

• 18 εξοφλήσεις λογαριασμών,

• 34 διανομές προϊόντων πρώτης ανάγκης σε δικαιούχους ΤΕΒΑ και 14 σε δικαιούχους του κοινωνικού παντοπωλείου.

• Συνταγογράφηση φαρμάκων για 65 ωφελούμενους, αγορά των φαρμάκων για 37 και 9 συνοδείες σε ιατρείο ή νοσοκομείο.

• 77 ενεσοθεραπείες, 80 αιμοληψίες σε άτομα που δεν μετακινούνται, 6 αλλαγές καθετήρα,

• 6 επισκέψεις ατομικής υγιεινής καθαριότητας και 2 περιποιήσεις διαβητικού ποδιού.

• Διανομή 19 μερίδων φαγητού που διανέμονται σε καθημερινή βάση σε οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας.

•Η καθαριότητα οικίας που αποφεύγεται λόγω πανδημίας έχει μετατραπεί  σε υπηρεσίες αποκομιδής σκουπιδιών και καθαριότητα εξωτερικών χώρων σε 31 περιπτώσεις.

• Κοινωνική στήριξη , ατόμων και οικογενειών, κατ’ ιδίαν αλλά και τηλεφωνικά  σε 170 ωφελούμενους.

     «Οι παροχές αυτές εκτός του ότι απευθύνονται στο σύνολο τους σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού , χωρίς ενεργό υποστηρικτικό περιβάλλον, βοηθούν και στο να μην εκτίθενται σε κίνδυνο τα άτομα από την επαφή τους με υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας. Όλες οι ενέργειες γίνονται απο το προσωπικό των συνεργείων του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» με σεβασμό στην ανθρώπινη προσωπικότητα, τηρώντας τον κανονισμό προστασίας των προσωπικών δεδομένων», κατέληξε η πρόεδρος της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. Δήμου Ιεράπετρας κ Μαρία Σακκαδάκη.

ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ  

Related posts

ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

admin

2 από 3.534 Η Ευρωπαϊκή Ένωση απαγόρευσε την εισαγωγή εσπεριδοειδών από την Αργεντινή

admin

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ-ΒΡΕΦΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

admin

Leave a Comment