Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Εγκληματική ομάδα πούλησε και στην Κρήτη μέσω διαδικτύου ανύπαρκτα οχήματα!

Εξιχνιάστηκαν μέχρι τώρα από την αστυνομική έρευνα συνολικά 30 περιπτώσεις απάτης – Ταυτοποιήθηκαν 8 μέλη της ομάδας, συνελήφθησαν οι 6 – Αποκόμισαν 59.000 ευρώ

Εξαρθρώθηκε μετά από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα του τμ. Ασφαλείας Αργοστολίου η δράση εγκληματικής ομάδας, η οποία αποκόμιζε συστηματικά παράνομα χρηματικά ποσά, από απάτες μέσω διαδικτύου και οι απάτες της είχαν φτάσει μέχρι και την Κρήτη.

Ειδικότερα, η εγκληματική ομάδα, η χρονική δράση της οποίας οριοθετείται από τον Οκτώβριο του έτους 2019 έως και σήμερα, αποτελούνταν από οκτώ συνολικά άτομα, έξι από τα οποία συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια οργανωμένων αστυνομικών επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο 24ωρο. Πρόκειται για 5 άνδρες στην Κεφαλονιά και μια γυναίκα, σε περιοχή της Κάτω Αχαΐας Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε βάρος των έξι συλληφθέντων καθώς και δύο ακόμη ταυτοποιημένων μελών της ομάδας, που αναζητούνται, σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της συγκρότησης εγκληματικής ομάδας που διέπραττε απάτες και πλαστογραφίες σε διάφορες περιοχές της επικράτειας.

Πώς δρούσαν – Η απάτη τους έφτασε μέχρι και την Κρήτη

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της ομάδας αναρτούσαν στο διαδίκτυο, κυρίως σε σελίδα μέσου κοινωνικής δικτύωσης, ψευδείς αγγελίες πώλησης οχημάτων (αυτοκινήτων, μηχανημάτων, σκαφών κ.α.) και στη συνέχεια αποσπούσαν χρηματικά ποσά από προκαταβολές που έπειθαν να τους καταβάλουν σε λογαριασμούς τους, για την υποτιθέμενη αγοραπωλησία του οχήματος.

Από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας, εξακριβώθηκε ότι τα μέλη της ομάδας προέβησαν συνολικά σε (30) περιπτώσεις απάτης σε βάρος ατόμων (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Κοζάνη, Ρόδο, Λάρισα, Άρτα, Σέρρες, Κω, Κρήτη, Πύργο, Αχαΐα, Σκόπελο, Σκιάθο κ.α) από τις οποίες οι 29 τετελεσμένες και 1 απόπειρα, αποκομίζοντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 59.104 ευρώ, ενώ το προσδοκώμενο όφελος που αποπειράθηκαν να αποκομίσουν ξεπερνά τις 120.000 ευρώ.

Αξιοσημείωτα, είναι τα ιδιαίτερα μέτρα που λάμβαναν για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που πραγματοποιούσαν, χρησιμοποιώντας πληθώρα τηλεφωνικών συνδέσεων, τις οποίες ενάλλασσαν ανά τακτά χρονικά διαστήματα και ήταν δηλωμένες σε άλλα άτομα.

Κατά τις έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες των συλληφθέντων καθώς και στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (4) κινητά τηλεφώνα, μεγάλος αριθμός στελεχών καρτών sim , διάφορα έγγραφα που σχετίζονται με τις παράνομες πράξεις τους, το χρηματικό ποσό των (405) ευρώ καθώς και ένα ι.χ.ε αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας.

Related posts

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ: Ο ΤΟΠΟΣ ΠΟΥ ΔΕ ΒΡΕΧΕΙ

admin

3η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

admin

Δήμαρχος Ιεράπετρας: «Ελάτε να ξεφαντώσουμε στη μεγάλη Γιορτή
του Γεραπετρίτικου Καρναβαλιού!»

admin

Leave a Comment