Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ: «Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΡΙΖΙΚΑ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ»

Παρουσιάστηκε την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022 με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής η μελέτη του παραλιακού μετώπου της Ιεράπετρας από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και από τον υπεύθυνο Μελετητή – Αρχιτέκτονα Χωροτάκτη που ορίστηκε από τη σύμβαση που έχει υπογράψει ο Δήμος με το δίκτυο πόλεων «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ», κ. Γεώργιο Πετράκη, παρουσία του Δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη, του Αντιδημάρχου της Τεχνικής Υπηρεσίας και Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ιεράπετρας, κ. Γεώργιου Ασπραδάκη, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, συλλόγων (εμπορικός, επαγγελματοβιοτεχνών, καφέ-εστίασης, μηχανικών κ.α.), φορέων και πλήθος κόσμου.

Πρόκειται για μια εκτεταμένη ανάπλαση η οποία θα αλλάξει την όψη της περιοχής από το παραλιακό Γυμναστήριο έως την περιοχή της Ναυμαχίας.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, κατά τον χαιρετισμό του επεσήμανε τη μεγάλη σημασία που έχει για τον Δήμο της Ιεράπετρας η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου και τόνισε τα εξής:

«Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου αποτελεί ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της Ιεράπετρας που θα αναδείξει την πόλη και θα τονίσει τη γραφική της ομορφιά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της.

Η σημερινή παρουσίαση έγινε στα πλαίσια της πάγιας τακτικής μας ως δημοτική αρχή να ακούμε τους δημότες και να αξιοποιούμε τις ιδέες και τις προτάσεις τους.

Θέλουμε πάντα να συνυπολογίζουμε τη γνώμη του κοινού και μας ενδιαφέρει η οπτική κάθε ενδιαφερόμενου.

Η σημερινή παρουσίαση είναι ένα μόνο από τα βήματα που έχουμε ακολουθήσει ως δημοτική αρχή για το παραλιακό μέτωπο της Ιεράπετρας καθώς για να φτάσουμε μέχρι εδώ προηγήθηκε μεγάλη προσπάθεια και μεγάλα έργα όπως ο ύφαλος κυματοθραύστης, η εξομοίωση της χερσαίας ζώνης με τη ζώνη λιμένα, η χρηματοδότηση της μελέτης του παραλιακού μετώπου κ.α.

Αυτό που σχεδιάσαμε από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε ως Δημοτική Αρχή γίνεται πλέον πραγματικότητα και φτάσαμε να ζούμε πλέον σε μία πόλη που αλλάζει ριζικά με πλατείες, αναπλάσεις, σύγχρονο ηλεκτροφωτισμό, ανακαινισμένα δημοτικά κτίρια, σημεία πρασίνου, σημεία πολιτισμού και σημεία συνάντησης και ψυχαγωγίας.

Μετά και τη δέσμευση του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη για τη χρηματοδότηση του έργου του παραλιακού μετώπου θεωρούμε ότι ακολουθεί άμεσα η ένταξη, η δημοπράτηση και τελικά η υλοποίησή του.

Ευχαριστώ την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου της Ιεράπετρας για την εξαιρετική σημερινή παρουσίαση και ευχαριστώ και όλους όσοι στηρίζουν αυτή την προσπάθειά μας. Υπολογίζουμε στη συνέχιση αυτής της στήριξής σας προκειμένου να υλοποιηθούν μέχρι τέλους όλα αυτά που οραματιζόμαστε από κοινού για την πόλη μας.»

Related posts

Επιτυχημένη-παρουσία-της-Περιφέρειας-Κρήτης-σε-τουριστική-έκθεση-στο-Μανχάταν-της-Νέας-Υόρκης

admin

ΡΕΠΟΡΤΑΖ για το θέμα της καθυστέρησης έγκρισης πληρωμής σχεδίων του μέτρου 4.2.1.

admin

ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΈΝΤΡΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΧΙΑ ΑΜΜΟ

admin

Leave a Comment