Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Εκατοντάδες γυναίκες ετρεξαν για καλό σκοπό στο Ηράκλειο. Εστειλαν ηχηρό μηνυμα παντου για την προληψη του καρκίνου του μαστού.

Εκατοντάδες γυναίκες κάθε ηλικίας και εθελοντές άνδρες,παιδιά,συγκεντρώθηκαν σημερα έξω από την Λότζια και έτρεξαν προς το λιμενοβραχίονα Ηρακλείου στέλνοντας το μήνυμα “Η πρόληψη σώζει ζωές”.
Την  εκδήλωση -ευαισθητοποίησης και πρόληψης του καρκίνου του μαστού οργάνωσαν ο Σύλλογος «ΕΥ ΖΩ» με τον καρκίνο, ο σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης με την συνδιοργανωςη της Περιφέρειας Κρήτης, τήν στήριξη τού Δήμου Ηρακλείου,ενώ στο χώρο υπήρχε για δωρεάν εξετάσεις η κινητή μονάδα μαστογραφίας της Περιφέρειας,οπως και πληροφοριακό υλικό της εκδήλωσης για την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων.
Το μήνυμα της πρόληψης,ηταν ηχηρό από τις εκατοντάδες γυναίκες,εθελοντές ,άνδρες ,παιδια,τους οργανωτές που ένωσαν την φώνη τους με τούς παριστάμενους θεσμικούς εκπροσώπους τον Υφυπουργό Αθλητιςμού Λευτέρη Αυγενάκη,τους Αντιπεριφερειάρχες Νίκο Συριγωνάκη(ΠΕ Ηρακλείου),Λάμπρο Βαμβακά (Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής) την γραμματέα του Περιφερειακού συμβουλίου( γιατρο)Γεωργία Μηλάκη,τον εντεταλμένο Περιφερειακό σύμβουλο (γιατρο,υπεύθυνο λειτουργίας κινητής μονάδας μαστογραφίας) Γιώργο Πιτσούλη,την Αντιδήμαρχο κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου Ρένα Παπαδάκη,την Δκτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Λένας Μπορμπουδακη,της προέδρου του συλλόγου ευ ζω με τον καρκίνο Καίτης Κουναλακη και όλου του συμβουλιου.Παράλληλα οι παριστάμενοι εκπροσωποι οργανωτών,του Συλλόγου,Περιφέρειας και Δήμου
τόνισαν σέ δηλώσεις τους την σωτήρια σημασία της πρόληψης γιά κάθε άνθρωπο.Μάλιστα,οπως εξήγησε ο κ Βαμβακάς μέ την ιδιότητα του γιάτρου χρειάζεται αμεςα “αλλαγή νοοτροπίας και του τρόπου ζωής των πολιτών, πρωτίστως με την Άσκηση( μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού έως 30%,)υγειηνή διατροφή,καταπολέμηση παχυσαρκίας,διακοπή καπνίσματος,περιορισμός αλκοόλ.διατροφή, και υγιεινή ζωή.”
Όλοι οι συμμετέχοντες που έτρεξαν για καλό σκοπό φόρεσαν μπλουζάκι και πήραν δίπλωμα συμμετοχής στον αγώνα, ενώ η γιορτή τελείωσε με κεράσματα και Κρητικό γλέντι.

Related posts

 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

admin

Το τελικό ψηφοδέλτιο για τις εκλογές της Κυριακής όπου θα αναδειχθεί το νέο ισχυρό Δ. Σ. του Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας.

admin

«Η ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ  ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ» φωνάζει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου.

admin

Leave a Comment