Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΣΑΙΖΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Έχοντας φτάσει στα τέλη του Σεπτέμβρη η Ένωση Ξενοδόχων Ιεράπετρας, επιβεβαιώνει πλέον την εκτίμηση ότι , η τρέχουσα τουριστική σαιζόν που οδεύει προς το τέλος της στα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου , καταγράφεται  στη λίστα των καλύτερων περιόδων,  σε σχέση με τη μεγάλη επισκεψιμότητα και τις υψηλές πληρότητες, ενώ δεν αποκλείεται να φτάσει ακόμη και στα επίπεδα του καλοκαιριού του  2019. Αυτό θα φανεί όταν κλείσουν και τα τελευταία μεγάλα ξενοδοχεία της Ανατολικής Ιεράπετρας  στις αρχές Νοεμβρίου  αφού θα έχουν  φυσικά  κάνει  όλοι τον απολογισμό τους.

 Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι Ευρωπαίοι επαναλαμβανόμενοι επισκέπτες της Ιεράπετρας,  με την ενεργειακή κρίση και τις μεγάλες αυξήσεις  στα αεροπορικά εισιτήρια και τις λογικές έως συγκρατημένες αυξήσεις στη διαμονή στα καλά ξενοδοχεία, βρήκαν ως πιο συμφέρουσα την εναλλακτική λύση των διακοπών all inclusive, ώστε να περιορίσουν τα έξοδα τους στο μέτρο του δυνατού.

«Αυτός ήταν και ο λόγος που είχαμε μεγάλη αύξηση των κρατήσεων και των διαμονών τελικά στα ξενοδοχεία  all inclusive της Ιεράπετρας. Έτσι συνεχίζεται τώρα  η τουριστική σαιζόν , με μεγάλες πληρότητες μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου. Τα τέσσερα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της Ιεράπετρας μάλιστα,  θα έχουν κόσμο μέχρι και τις 7 Νοεμβρίου όπως έχω πληροφορηθεί.

Γενικά ήταν μια τουριστική περίοδος πάρα πολύ καλή,  που είχε ωστόσο και τις δυσκολίες της. Είχαμε πάρα πολύ κόσμο σε όλα τα ξενοδοχεία της Ιεράπετρας ειδικά σε εκείνα που οι ξένοι είχαν προπληρώσει πακέτα all inclusive. Εμείς που έχουμε παλιούς επαναλαμβανόμενους επισκέπτες και γνωρίζουμε ότι τα προηγούμενα χρόνια έκλειναν μόνοι τους τις διακοπές τους , επιλέγοντας να βγαίνουν και να τρώνε η να διασκεδάζουν έξω στην πόλη, είδαμε φέτος ότι, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό από αυτήν την κατηγορία των επισκεπτών,  επέλεξαν τις διακοπές all inclusive, περιορίζοντας τα έξοδα τους στα απολύτως απαραίτητα. Ήταν πάρα πολύ σφιχτοί στις δαπάνες τους έξω από τα ξενοδοχεία , δεν έβγαιναν συχνά  και όποτε έβγαιναν επέστρεφαν το αργότερο στα ξενοδοχεία τους μέχρι τις  9.00 το βράδυ», μας είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Νοτιοανατολικής Κρήτης κ Γιώργος Βαρδάκης.

Όσοι ξένοι επισκέπτες επέλεξαν να μην αυξήσουν το κονδύλι που είχαν προϋπολογίσει για τις διακοπές τους, αναγκάστηκαν να μειώσουν τις διανυκτερεύσεις τους, ώστε να μην ξοδέψουν περισσότερα χρήματα. Οι υπόλοιποι αν και δεν το συνήθιζαν τα προηγούμενα χρόνια, επέλεξαν τα προπληρωμένα πακέτα και τα ξενοδοχεία all inclusive.

«Είδαμε λοιπόν εφέτος να σπανίζουν  στην Ιεράπετρα οι διακοπές των δυο εβδομάδων . Οι μεγαλύτερες διαμονές ήταν από Γερμανούς τουρίστες που έκλειναν πακέτα  11-12 ημερών και ακολουθούσαν οι Γάλλοι και οι Πολωνοί με πακέτα 8-10 ημερών.   Στην Ιεράπετρα είχαμε  και εφέτος αρκετούς Τσέχους. Σημαντική ήταν και η παρουσία των Σκανδιναβών  επισκεπτών,  που επανεμφανίστηκαν στην Ανατολική Κρήτη από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι πτήσεις από τις Σκανδιναβικές χώρες για το αεροδρόμιο της Σητείας.

 Εντυπωσιακός ήταν εφέτος και ο αριθμός των Ιταλών  επισκεπτών που προτίμησαν τις ελεύθερες διακοπές σε μικρότερα ξενοδοχεία και όχι στα all inclusive» πρόσθεσε ο κ Γιώργος Βαρδάκης, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Νοτιοανατολικής Κρήτης.

  Τα τελευταία χρόνια η ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας, έχει εδραιωθεί ως ένας σοβαρός τουριστικός προορισμός , με αποτέλεσμα να κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο από την πίτα της τουριστικής αγοράς της Κρήτης.

Ως νέος αναδυόμενος προορισμός, η Ιεράπετρα  έχει προσελκύσει το επενδυτικό ενδιαφέρον πολλών τουριστικών επιχειρηματιών και ομίλων που είτε εξαγοράζουν παλιά ξενοδοχεία  για να τα ανακαινίσουν και να ανεβάσουν το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών τους,  από το καλοκαίρι του 2024 , όπως έγινε πέρυσι σε δυο περιπτώσεις στο Κουτσουνάρι και στην Αγιά Φωτιά της τοπικής Κοινότητας Αγίου Ιωάννου  και σε μια περίπτωση στην Παχιά Άμμο. Άλλοι επενδυτές  αγοράζουν μεγάλες εκτάσεις άγονης γης ,  για τα κτίσουν πολυτελείς τουριστικές βίλες και πεντάστερα ξενοδοχεία , επενδύοντας ταυτόχρονα και στο real estate  σε περιοχές πάρα πολύ όμορφες όπως  είναι η τοπική Κοινότητα Καβουσίου , που έχει πολλά περιθώρια να αναπτυχθεί   και να δώσει μια άλλη ώθηση στον τουρισμό της Βόρειας παράκτιας ζώνης της Ιεράπετρας.

ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

ΚΡΗΤΗ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΟΥ

admin

Ν ΛΑΣΙΘΙΟΥ: ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΡΕΜΑΤΩΝ

admin

ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΜΑΖΙΚΑ RAPID TEST ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΚΑΣΤΡΟ ΣΗΤΕΙΑΣ

admin

Leave a Comment