Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Ο Λιμεναρχης Ιεραπετρας αντιπλοιαρχος Λ.Σ. Γιαννης Παπαδακης μας ενημερωσε οτι εξουδετερωθηκαν αργα το απογευμα της Πεμπτης τα οξυδωμενα πυρομαχικα που περισυλλεγησαν απο τον βυθό κατα μηκος του υφαλου κυματοθραυστη στον ορμο της Ιεραπετρας.

“Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξουδετέρωσης σε  άλλη περιοχή ανατολικά της Ιεράπετρας, όπου μεταφέρθηκαν τα πυρομαχικά που μάζεψαν απο το βυθό οι βατραχανθρωποι του Πολεμικού Ναυτικού.

Κάναμε μια εξουδετέρωση με ελεγχομενη ανατιναξη διαφορων πυρομαχικών. Μεταξύ αυτών  ήταν νάρκες αντιαρματικες, ναρκες κατά προσωπικού, ολμοι και σφαίρες από τον ορμο της Ιεράπετρας.Τα εξουδετερωσαμε σε αλλο  κολπο για την ασφάλεια του κόσμου και των κατοικιών της παραλίας της Ιεράπετρας λόγω του οτι τα πυρομαχικά βρέθηκαν κοντά 150 μετρα απο την ακτη. Η επιχειρηση εγινε απο  ειδικη ομάδα εξουδετερωσης ναρκών (ΟΕΝ)   που αποτελειται απο βατραχάνθρωπους της διοίκησης υποβρυχίων καταστροφών (ΔΥΚ) που υπηρετούν στο ΚΕΝΑΠ της Σουδας Χανιων”  μας ειπε μεταξυ αλλων ο λιμεναρχης Ιεραπετρας αντιπλοίαρχος Λ.Σ. ΓιαννηςΠαπαδακης.

Απο την αρχη μεχρι το τελος  της επιχείρησης μέτρα προστασίας του κόσμου είχε πάρει το προσωπικό του  Λιμεναρχειου  Ιεραπετρας με την υποστηριξη  του πλωτού Λ.Σ. 148  του Λιμεναρχειου Σητείας.

Νίκος Πετασης

Related posts

Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΩΝ ΚΡΗΤΙΚΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΑΡΧΙΣΕ

admin

Δεν είναι η εστίαση και η ψυχαγωγία το μαύρο πρόβατο. Δείξτε σεβασμό στις θυσίες μας

admin

ΤΟ ΣΚΛΗΡΟ LOCKDOWN ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΕ ΤΟΥΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΙΤΕΣ

admin

Leave a Comment