Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ Ο ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΕΓΚΟΥΛΑΣ

Ολόκληρη η κοινωνία της Ιεράπετρας ζητά να παραμείνει στη μαιευτική κλινική του πολύπαθου Νοσοκομείου της πόλης , ο επικουρικός μαιευτήρας Γυναικολόγος Σωκράτης Μέγκουλας, η παράταση της σύμβασης του οποίου τελειώνει, στις 30 Νοεμβρίου.

Είναι ο επιστήμονας εκείνος που δέχτηκε στα μέσα του 2016 να έρθει να αναλάβει υπηρεσία στην κλειστή για 4 χρόνια Γυναικολογική κλινική του Νοσοκομείου της Ιεράπετρας, να την ξαναβάλει σε λειτουργία, και να αρχίσει μέσα σε λίγους μήνες να αναλαμβάνει με ασφάλεια και τοκετούς εκτός από την παρακολούθηση των εγκύων γυναικών.

«Η Μαιευτική κλινική με τον μόνιμο γυναικολόγο επιμελητή Β΄ που ήρθε πρόσφατα και με εμένα , λειτουργεί πάρα πολύ καλά . Μόνο στο τελευταίο εξάμηνο είχαμε 18 τοκετούς στην κλινική μας και 10.000 εξετάσεις γυναικών από την ημέρα που άνοιξε ξανά το 2016.

Θέλω να μείνω στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας να συνεχίσω εργάζομαι και να προσφέρω τις ιατρικές μου υπηρεσίες. Μετάθεση για το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας έχει πάρει και η μαία σύζυγος μου, ενώ τα παιδιά μας φοιτούν  ήδη στα σχολεία της πόλης», μας είπε ο γυναικολόγος κ Σωκράτης Μέγκουλας.

Πληροφορίες θέλουν τον κ Μέγκουλα, να φεύγει στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Γαλλία προς αναζήτηση εργασίας, στην περίπτωση που δεν  προκηρυχτεί εκ νέου η θέση του επικουρικού γυναικολόγου, την οποία έχει ζητήσει με έγγραφο του στη ΔΥΠΕ Κρήτης ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας κ Γ. Αρακαδάκης.

Για τον αγώνα υποστήριξης του αιτήματος της παραμονής στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας κ Σωκράτη Μέγκουλα, έχει συγκροτηθεί μια νέα επιτροπή που απαρτίζεται από γυναίκες και άντρες.

Η Επιτροπή έχει στείλει ήδη το σχετικό έγγραφο στη νέα διοικήτρια της ΔΥΠΕ Κρήτης που ζήτησε πίστωση χρόνου να ενημερωθεί σχετικά και αναμένεται τις επόμενες μέρες να κλειστεί μια συνάντηση στο Ηράκλειο.

«Τα τελευταία τρία χρόνια η Γυναικολογική – Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου Ιεράπετρας λειτουργεί και έχει καταφέρει πραγματικά πάρα πολλά: εξετάσεις χιλιάδων γυναικών, γυναικολογικές επεμβάσεις, γέννες με φυσιολογικό τοκετό, αλλά και με καισαρική, ιατρείο γονιμότητας, ενημερωτικές εκστρατείες κλπ.

Το πιο σημαντικό όμως, είναι ότι έχει κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη του ντόπιου γυναικείου πληθυσμού. Από τα εξωτερικά ιατρεία της έχουν περάσει χιλιάδες γυναίκες και υπάρχει μια τάση αυξανόμενης προσέλευσης, που είναι εμφανές ότι δύσκολα πλέον μπορεί να καλυφθεί μόνο από ένα γιατρό. Η τοπική κοινωνία στηρίζει έμπρακτα την Κλινική και πρόσφατα μάλιστα την ενίσχυσε με νέο εξοπλισμό, μέσω του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου.

Το κέρδος αυτό, για το σύνολο της κοινωνίας μας, το οφείλουμε στους εργαζόμενους που στελεχώνουν την Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική και ειδικά στον μαιευτήρα – γυναικολόγο Σωκράτη Μέγκουλα, που ως επικουρικός γιατρός είναι μαζί μας από το 2016. Παρά τις αντιξοότητες, με την επιστημονική του κατάρτιση, τη σοβαρότητα και την επιμονή του, την αφοσίωσή του πέρα από ωράρια και καθήκοντα, αλλά και τον φιλικό και ευγενικό του χαρακτήρα ζωντάνεψε την Κλινική και έχει ανοίξει προοπτικές, που δεν διαφαίνονταν πριν.

Και ενώ θα περίμενε κανείς η θετική αυτή εξέλιξη να προσθέσει δυναμική στην κλινική, να εξυπηρετήσει περισσότερες γυναίκες και να αναπτύξει περαιτέρω τη δραστηριότητά της, οι αυτονόητες προσδοκίες μας διαψεύδονται.

Θεωρούμε σημαντικό το γεγονός ότι, μετά από πολύ καιρό,  οι γυναίκες της Ιεράπετρας και της ευρύτερης περιοχής κάνουν πλέον σε μεγάλο βαθμό προληπτικές εξετάσεις, επεμβάσεις και γέννες στον τόπο τους, χωρίς μετακινήσεις, άγχος, περιττά έξοδα, χωρίς αναστάτωση στην οικογενειακή τους ζωή και επιβάρυνση στην εργασία τους.

·       Ζητάμε από τους αρμόδιους, να λάβουν υπόψη ότι μόνο στην περιοχή της Ιεράπετρας κατοικούν 13.800 γυναίκες, χωρίς να υπολογίζουμε τις γυναίκες όλης της νοτιοανατολικής Κρήτης, από τη Βιάννο ως το Γούδουρα που εξυπηρετούνται στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας, χωρίς να υπολογίζουμε τις χιλιάδες εποχιακές εργάτριες γης, ούτε τις τουρίστριες που επισκέπτονται την ευρύτερη περιοχή  μας.

       Ζητάμε να ενθαρρυνθεί η επιλογή ενός επιστήμονα να μείνει με την οικογένειά του στην πόλη μας και να επιβραβευτεί η πρωτοποριακή και πολύτιμη προσφορά του στην κοινωνία μας.

·       Ζητάμε να ενισχυθεί στην πράξη ένα Νοσοκομείο, που μετά από καιρό βλέπει νέο προσωπικό στην γυναικολογική κλινική, κερδίζει την εμπιστοσύνη των ασθενών και παίρνει ανάσα, ύστερα από μια περίοδο σκληρής εγκατάλειψης και σκόπιμης υποστελέχωσης και αποδιάρθρωσης. Ζητάμε από την Ενιαία Διοίκηση του Νοσοκομείου, να λειτουργήσει για το καλό όλου του Λασιθίου.

·       Ζητάμε την πλήρη στελέχωση σε ιατρικό μαιευτικό προσωπικό και μαίες, τουλάχιστον όπως προβλεπόταν από τον Οργανισμό του Νοσοκομείου μας, πριν το ¨κουτσούρεμά¨ του, ζητάμε δηλαδή, την επαναφορά των δύο οργανικών θέσεων ιατρών μαιευτήρων.

·       Ζητάμε την πλήρη και ασφαλή λειτουργία της Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου μας, για μας, για τις μητέρες μας, για τις κόρες μας, για κάθε γυναίκα στην περιοχή μας», αναφέρει στο έγγραφο της η επιτροπή των πολιτών της Ιεράπετρας.

   

Related posts

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΛΑΣΙΘΙ

admin

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ: ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΚΑΙ ΕΦΕΤΟΣ ΣΤΑ ΛΥΚΕΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

admin

Συναγερμός Ξανά Στο Αιγαίο: Η Τουρκία Βγάζει Το Oruc Reis Για Έρευνες – Νέα Προκλητική Navtex

admin

Leave a Comment