Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΓΩΝΩΝ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Την επανεκκίνηση των αγώνων του λαού της Ιεράπετρας, για τη σωτηρία του Νοσοκομείου,  σηματοδότησε η συνάντηση των φορέων της περιοχής το περασμένο Σάββατο στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, παρουσία περίπου 100 ανθρώπων που εκπροσωπούσαν συλλογικότητες. Απουσίαζαν από τη συνάντηση αυτή εκπρόσωποι του  Δήμου Ιεράπετρας,  και του Εμπορικού Συλλόγου. Συγκροτήθηκε η πρώτη συντονιστική επιτροπή που χωρίς χρονοτριβή προγραμμάτισε  την πρώτη της συνεδρίαση το βράδυ της Δευτέρας, ώστε να ξεκινήσει τη διαδικασία της διοργάνωσης της πρώτης μεγάλης κινητοποίησης που θα νεκρώσει τα πάντα στην Ιεράπετρα στις αρχές του Φλεβάρη.

«Σας αποστέλλουμε το ψήφισμα που συνυπογράψαμε με  φορείς του τόπου  για το νοσοκομείο μας,  στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας . Είναι το πρώτο βήμα στη σειρά όλων των δράσεων που θα ακολουθήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα, για την κλιμάκωση των οποίων θα αποφασίζει το  συντονιστικό όργανο που συστήθηκε στην συγκέντρωση με τους φορείς. Η πρώτη συνεδρίαση του συντονιστικού ορίστηκε να  γίνει τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου στις 7 μ.μ στο Στέκι Νεολαίας», μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας κ Ανδρέας Μαμαντόπουλος, ενώ η γραμματέας του Συλλόγου κ Πόπη Δασκαλάκη, μας έστειλε το σχετικό  ψήφισμα.

                                                           ΨΗΦΙΣΜΑ

«Μετά την συνεδρίαση φορέων και συλλογικοτήτων που πραγματοποιήθηκε στην Ιεράπετρα την 14/1/23 και αφορούσε την τραγική υποβάθμιση στην οποία βρίσκεται σήμερα το Νοσοκομείο μας, δηλώνουμε  ότι:

 Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στους ελάχιστους γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό που έχουν απομείνει για την αυτοθυσία τους, αφού με υπέρβαση κάθε προβλεπόμενων καθηκόντων και ωραρίων παραμένουν πιστοί στον αγώνα  τους για την προστασία της υγείας των συμπολιτών μας.

 Απαιτούμε η πολιτεία να εκπληρώσει την υποχρέωση της για την πλήρη στελέχωσητου με μόνιμους διορισμούς σε οργανικές θέσεις όλου του απαιτούμενου  υγειονομικού και λοιπού προσωπικού ώστε το Νοσοκομείο Ιεράπετρας να επιτελεί  το έργο της αποστολής του για όλη την γεωγραφική περιοχή ευθύνης του.

 Δεν δεχόμαστε προκηρύξεις με το σταγονόμετρο. Υποχρεωτικά οι προκηρύξεις  πρέπει να είναι συνολικές ώστε αφ’ ενός μεν να είναι ελκυστικές για τους  υποψήφιους γιατρούς και αφ’ ετέρου δε να δίνουν το δικαίωμα στα τμήματα να  εφημερεύουν καθημερινά όλο τον μήνα.

 Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα η περιφρονητική στάση της πολιτείας απέναντι στο Νοσοκομείο μας και κατά συνέπεια η απαξιωτική στάση της απέναντι στον λαό της ευρύτερης περιοχής και της μεγάλης προσφοράς του. Ζητούμε ασφάλεια και αξιοπρεπείς υπηρεσίες υγείας και όχι μαζικές διακομιδές των ασθενών μας με τα ασθενοφόρα.

 Ζητούμε ένα νοσοκομείο πλήρες, αυτοδιοίκητο, δημόσιο και δωρεάν για όλους με επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Με τα πληθυσμιακά και γεωμορφολογικά δεδομένα της περιοχής μας, την  ιδιαίτερη ενασχόληση των κατοίκων με τα ευπαθή οπωροκηπευτικά, τη ραγδαία  ανάπτυξη του τουρισμού και το εύρος της γεωγραφικής περιοχής ευθύνης του  Νοσοκομείου Ιεράπετρας, το Νοσοκομείο πρέπει να είναι πλήρες και να  εκπληρώνει την αποστολή του. Να είναι αυτόνομο και με προοπτικές προόδου. Να  είναι το Νοσοκομείο της Νοτιοανατολικής Κρήτης. Είναι εξ άλλου το μοναδικό  Νοσοκομείο της Νότιας Κρήτης, και να ενταχθεί στα Νοσοκομεία προβληματικών- νησιωτικών περιοχών τύπου Α.

 Οι Ιδέες για περιορισμό του εύρους δραστηριοτήτων του και ανάπτυξη ισχυρού  ΤΕΠ, εκλαμβάνονται από εμάς ως πρόθεση να το μετατρέψετε σε Σταθμό Α΄  Βοηθειών και μάλιστα κουτσουρεμένο.

 Ο νέος νόμος για το ΕΣΥ είναι καταστροφικός για την περιοχή μας όπως καταστροφικός είναι και ο υγειονομικός χάρτης όπως το έχει στο μυαλό του ο  υπουργός υγείας. Τέτοιοι σχεδιασμοί δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτοί. Ο λαός  μας ξέρει να αγωνίζεται. Δεν θα κουραστούμε να αγωνιζόμαστε με κάθε μέσον για  το αγαθό της υγείας. Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα προς πώληση. Ούτε θα  δεχθούμε άλλη ερήμωση της περιοχής μας.

Η  φωνή μας θα ακουστεί γιατί το δίκιο είναι με το μέρος μας».

ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ  

Related posts

Πιθανή πορεία του μεσογειακού κυκλώνα προς την Κρήτη – Πού θα εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες

admin

Συνάντηση Περιφερειάρχη Στ. Αρναουτάκη με την Δρ. Αρχαιολογίας Έφη Σαπουνά-Σακελαράκη για τις ανασκαφές στη Ζώμινθο του Ψηλορείτη

admin

Χερσαία ζώνη λιμένως Ιεράπετρας

admin

Leave a Comment