Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Η ΕΟΡΤΗ  ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΚΡΥΒΕΙ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ

Μια από τις πιο δυναμικές και δραστήριες γυναίκες του Νομού Λασιθίου, η δημοσιογράφος, σκηνοθέτιδα,  πολιτικός και καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ και Κινηματογράφου Ιεράπετρας Ελένη Βλάσση, ανέλαβε την πρωτοβουλία , να οργανώσει την ερχόμενη Κυριακή , μια πραγματικά ενδιαφέρουσα πλούσια πολιτιστική εκδήλωση, αφιερωμένη στην 8η Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα Εορτής της Γυναίκας.

 

«Σκοπός μας είναι σε συνεργασία με όλους τους Συλλόγους Γυναικών της περιοχής μας, να εορτάσουμε την ημέρα που παγκοσμίως είναι αφιερωμένη στη γυναίκα , μάνα, σύντροφο, σύζυγο, εργαζόμενη και άνεργη, στέλνοντας το διαχρονικό μήνυμα της ισότητας των δυο φύλων που αποτελεί πλέον κατάκτηση των γυναικών της Ελλάδας και της Ευρώπης  και που ακόμα είναι ζητούμενο σε κάποιες ξεχασμένες γωνιές του κόσμου», μας είπε η  Ελένη Βλάσση.

Η καλλιτεχνική Διευθύντρια Ελένη Βλάσση οργάνωσε αυτήν την τιμητική για τη γυναίκα εκδήλωση,  ώστε να αποτελέσει γέφυρα πολιτισμού για την «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας» ανάμεσα στο «Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας & Awards», στο «Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κρήτης & Awards», στο «Φεστιβάλ Δράμας»  και  στους Συλλόγους Γυναικών  Δράμας, Αθήνας, Λάρισας, Πάτρας, Καλαμάτας, Κυπαρισσίας, Λεωνίδιου  και  Ιεράπετρας,  καθώς και στο Σύλλογο Γυναικών Παχιάς Άμμου «Νηρηίδες».

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 8 Μαρτίου  από τις 18.30 μ.μ. έως τις  21.00 μ.μ. στην δημοτική  αίθουσα εκδηλώσεων «Μελίνα Μερκούρη» στην  Ιεράπετρα.

Το ειδικό αφιέρωμα στις «Γυναίκες μπροστά και πίσω από την κάμερα» θα  πλαισιώσουν: Παρουσίαση: Μαριάννα Χαϊτα.

Χορευτικό: από την Ομάδα Tango της Δέσποινας Τσιχλάκη.

Τραγούδι: Ιωάννα Κουφάκη-Κοτσιφάκη.

Θεατρικό σκετς: Από μέλη της Ομάδας Εθελοντών ο «Μίτος της

Αριάδνης», σε σκηνοθεσία της καλλιτεχνικής Διευθύντριας Ελένης

Βλάσση.

Αμέσως μετά θα μιλήσει σε όλες τις γυναίκες της Ιεράπετρας, ο κ Γιώργος Προεστάκης – Γυναικολόγος Επιμελητής Α’  στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας  με θέμα: Γυναίκα και εμμηνόπαυση.

Θα ακολουθήσει ο κ Σωκράτης Μέγκουλας – Μαιευτήρας Γυναικολόγος  του Νοσοκομείου  Ιεράπετρας με θέμα: Γυναίκα και Γονιμότητα.

Μουσικό δρώμενο, από τον τραγουδιστή Γιάννη Ψιλλάκη με το  μουσικό σχήμα «Νότος»

Ποιήματα θα απαγγελθούν από την  Μαρία Ξομπλαράκη-Ρουσελάκη (Γραμματέας του

Φιλανθρωπικού Συλλόγου Ιεράπετρας),  την Βέτα Βλάσση και  την  Μαρία Κλώνου.

Θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί κρητικοί χοροί από τη Σχολή χορού  του Δημήτρη Καπαράκη  και  το μουσικοχορευτικό του συγκρότημα.

Η κ Καίτη Παπαδάκη ,  πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Παχιάς Άμμου

“Νηρηίδες” θα αναπτύξει  τε θέμα: Ο ρόλος της Γυναίκας στην εποχή μας.

Ο Σύλλογος Φροντίδα Μητρότητας «Παναγία η Παντάνασσα» θα παρουσιάσει το θέμα , «Η Γυναίκα δίνει ζωή κι εμείς τη στηρίζουμε».

Θα ακολουθήσει πεντάλεπτο θεατρικό μικρού μήκους του λαογράφου Λεωνίδα

Κουδουμογιαννάκη.

Στη συνέχεια θα γίνουν οι προβολές ταινιών μικρού μήκους από το Φεστιβάλ Δράμας «Ουρανία» – «Αννα και Φαίδρα» – «Tas@ng Greta» – «Υπνοβατώντας»-

«Η τελευταία κόρη» – «Εκτορας Μαλό – Η τελευταία μέρα της χρονιάς».

Θα ακολουθήσει παραδοσιακή κρητική μουσική από το νεανικό συγκρότημα «Στεφανάκηδες» και η εκδήλωση θα κλείσει με έντεχνο τραγούδι.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό, γυναίκες , άντρες και παιδιά.

ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

admin

ΘΟΛΟ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΕ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΗΤΕΙΑ

admin

Μήνυμα Περιφερειάρχη Κρήτης για την γιορτή της Μητέρας

admin

Leave a Comment