Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Η ΜΙΝΑ ΓΚΑΓΚΑ ΕΦΥΓΕ ΑΛΛΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Η ΜΙΝΑ ΓΚΑΓΚΑ ΕΦΥΓΕ ΑΛΛΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Φανερά προβληματισμένη και ανήσυχη από τις έντονες αντιδράσεις και την αποφασιστικότητα  των Ιεραπετριτών, που την περίμεναν το απόγευμα της Τρίτης έξω από το Νοσοκομείο της πόλης , η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κ Μίνα Γκάγκα αναχώρησε για το Ηράκλειο, δίνοντας κάποιες υποσχέσεις που στο μεταξύ δεν στάθηκαν ικανές να ανακόψουν τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις από την επιτροπή στήριξης του Νοσοκομείου Ιεράπετρας , η οποία καλεί τον κόσμο να δώσει βροντερό «παρών» στο  συλλαλητήριο της Πέμπτης στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου καθώς επίσης και στο πάνδημο συλλαλητήριο της πέμπτης 2 Φεβρουαρίου στην κεντρική πλατεία της Ιεράπετρας.

«Το απόγευμα της Τρίτης , η αναπληρώτρια υπουργός υγείας κ. Μίνα   Γκάγκα ήρθε αντιμέτωπη με τους αγανακτισμένους κατοίκους  της Ιεράπετρας που την περίμεναν με πανώ και συνθήματα ,  αποφασισμένοι να αγωνιστούν για το νοσοκομείο τους.  Η συμμετοχή του κόσμου ήταν δυναμική κι αυτό ενισχύθηκε  ακόμη περισσότερο από την απαξιωτική στάση της υπουργού  απέναντι τους.

Η υπουργός λοιπόν με ασάφειες ροκάνισε τον χρόνο  παραμονής της στη συνάντηση για να μην έρθει αντιμέτωπη με το εξαγριωμένο και αγανακτισμένο πλήθος.  Καμία κουβέντα για τις πραγματικές ανάγκες του τόπου.  Μας έχουν ξεγραμμένους.  Θα μας βρουν όμως μπροστά τους όλους μας, ενωμένους  στους δρόμους και αντιστεκόμενους στα καταστροφικά τους σχέδια!

Η σπίθα άναψε, στο χέρι μας είναι να κρατήσουμε τη φλόγα του αγώνα ζωντανή μέχρι τη νίκη», αναφέρει σε ανακοίνωση της η  Επιτροπή Στήριξης για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας.

Αναφορικά με την προετοιμασία της απόβασης των διαμαρτυρόμενων Ιεραπετριτών , στην πλατεία Ελευθερίας το πρωί της Πέμπτης με λεωφορεία που θα διαθέσει δωρεάν η Επιτροπή Στήριξης, ανακοινώνει ότι:

«Την Πέμπτη στις 26 του Γενάρη θα υποδεχθεί η ξεσηκωμένη Κρήτη τον πρωθυπουργό μας αντιστεκόμενη στο ξεχαρβάλωμα του ΕΣΥ , υπερασπιζόμενη την Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους. Δεν θα πρέπει να λείψει κανείς! Θα λείψει η Ιεράπετρα;

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι από τον τόπο μας θα  ξεκινήσει η εφαρμογή του νέου νόμου, με την υποβάθμιση του Νοσοκομείου μας και την μετατροπή του σε Σταθμό Α΄ Βοηθειών.

Η Επιτροπή Στήριξης που συστάθηκε από τους φορείς του τόπου για το Νοσοκομείο μας καλεί όλους τους Ιεραπετρίτες  να δώσουν στο Ηρακλειο δυναμικό παρόν! Για την διευκόλυνση όλων όσων θέλουν να συμμετέχουν στην «υποδοχή» του πρωθυπουργού μας, θα βρίσκονται πούλμαν την Πέμπτη το πρωί στις 7.45 έξω από το “ΜΙΝΩΣ”, που θα  πραγματοποιήσουν την δωρεάν μετάβαση στο Ηράκλειο και  επιστροφή στην Ιεράπετρα όλων όσων θέλουν αλλά δυσκολεύονται να έρθουν».

ΣΕ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ   ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ

Προκειμένου να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί, μέλη του Συλλόγου «Μαρία Λιουδάκη», να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Πέμπτης 26 Ιανουαρίου 2023 στο Ηράκλειο, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη» αποφάσισε να κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας για την Πέμπτη 26/01/2023 από 10:15 μέχρι και 13:15 για το πρωινό και από 13:15 μέχρι 16:00 για το Ολοήμερο. 

Η κ  ΜΙΝΑ ΓΚΑΓΚΑ ΔΕΝ ΕΠΕΙΣΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΣΕ ΤΟΝ κ. Γ. ΦΥΤΡΟΛΑΚΗ

Τους τελευταίους μήνες στην Ιεράπετρα επικρατεί δικαιολογημένος  αναβρασμός για το νοσοκομείο καθώς οι φορείς της περιοχές βλέποντας το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα στην Βουλή που καταργεί το παλιό ΕΣΥ, γνωρίζουν ότι ΄έχει αποφασιστεί η   υποβάθμισή του και ότι δεν θα παρέχει δευτεροβάθμια περίθαλψη.

 «Έχω απαντήσει εκατό χιλιάδες φορές. Δεν θα κλείσει το νοσοκομείο», είπε κατηγορηματικά  απαντώντας σε σχετική ερώτηση. «Ούτε  πρόκειται μνα αλλάξει χαρακτήρα. Θα παραμείνει Γενικό Νοσοκομείο , όπως είναι τώρα. Εμείς δεν είπαμε ποτέ ότι θα μετατραπεί σε Σταθμό Α΄Βοηθειών.

Έχουμε ήδη εγκρίνει την αναβάθμιση των ΤΕΠ, απο το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά ήθελα να δω από κοντά τα θέματα που έχουν και πώς μπορούμε να βοηθήσουμε καλύτερα το νοσοκομείο της Ιεράπετρας», τόνισε η κ Γκάγκα.

Αναφορικά με τις προσλήψεις γιατρών είπε μεταξύ άλλων ότι δεν μπορούμε να «κλείσουμε»  άμεσα όλες τις θέσεις, θα γίνει σιγά – σιγά. «Θέλουμε να αναβαθμιστεί το νοσοκομείο και τα επείγοντα και η χρόνια νοσηλεία και η χημειοθεραπεία. Ακόμα και αν δεν γίνεται κάθε μέρα να έχει ο κόσμος τη φροντίδα που θέλει εδώ».

Στην ερώτηση του neakriti.gr, εάν έχει λάβει γνώση το προβλήματος της παραίτησης του μοναδικού  παθολόγου της Ιεράπετρας, απάντησε θετικά και είχε συνάντηση ιδιαιτέρως με τον γιατρό. Από τη συνάντηση αυτή  ο κ.  Γιιώργος  Φυτρολάκης (διευθυντής  της παθολογικής κλινικής) έδειξε ότι πήρε κάποιες δεσμεύσεις από την κ. Γκάγκα ότι θα ενισχυθεί η Παθολογική Κλινική.

 Σύμφωνα με διασταυρωμένες ασφαλείς πληροφορίες, μετά τη συνάντηση που είχε με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας κ Μίνα Γκάγκα , ο διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής κ Γιώργος Φυτρολάκης , που είχε καταθέσει  στον διοικητή την επιστολή παραίτησης του προ ημερών, το πρωί της Τετάρτης 25 Ιανουαρίου, ανακάλεσε την παραίτηση του θεωρώντας ικανοποιητικές τις δεσμεύσεις που πήρε από την κ υπουργό για άμεση ενίσχυση της Παθολογικής Κλινικής με γιατρούς. Στο μεταξύ θεωρείται βέβαιο ότι αν μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα οι υποσχέσεις δε  γίνουν πράξη , ο κ Φυτρολάκης θα επαναφέρει την αίτηση παραίτησης του από την Παθολογική Κλινική και τότε τα πράγματα θα είναι πάρα πολύ δύσκολα για όλους.

 ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

Ανασκόπιση εξαγωγών φρούτων και λαχανικών το 1ο τρίμηνο του 2021 ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

admin

Στ. Αρναουτάκης: «Να ενταχθούν όσοι περισσότεροι κωδικοί γίνεται στο μεταφορικό ισοδύναμο» (ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)

admin

Με χαρά και συγκίνηση τα αποκαλυπτήρια από τον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο της προτομής του Μίνωα Καλοκαιρινού.

admin

Leave a Comment