Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ:ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ CARNIVAL RUN ΚΑΙ  ΠΑΡΕΛΑΣΗ… ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΑΡΤΙ

 

Μετά από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Ιεράπετρας το πρωί της Παρασκευής, παρουσία του δημάρχου κ Θεοδόση Καλαντζάκη και της Καρναβαλικής Επιτροπής, αποφασίστηκε η ακύρωση του Carnival Run που θα γινόταν  το βράδυ του Σαββάτου, καθώς επίσης και η Καρναβαλική παρέλαση, που επρόκειτο να γίνει στην οδό Δημοκρατίας το απόγευμα της Κυριακής  της Μεγάλης Αποκριάς.

«Σύμφωνα με την Κοινή Απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών, ακυρώνετε η Καρναβαλική πορεία (Carnival Run) το Σάββατο στις 29 Φεβρουαρίου και η Καρναβαλική Παρέλαση στη 1 Μαρτίου.
Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν για την προετοιμασία των Καρναβαλικών εκδηλώσεων: τους χορηγούς μας, τους Συλλόγους, τους φορείς της πόλης μας και των χωριών.
Μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα του Γεραπετρίτικου Καρναβαλιού, όπου θα γίνονται ανακοινώσεις.
Εύχομαι Καλές Απόκριες και Καλή Καθαρά Δευτέρα», ανακοίνωσε λίγο μετά τη σύσκεψη,  η πρόεδρος του Δημοτικού Πολιτιστικού Οργανισμού Ιεράπετρας(ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α.) κ. Μαρία Σακκαδάκη.

Αντί της Καρναβαλικής πορείας των μεταμφιεσμένων  (Carnival Run), θα γίνει  από τον Πολιτιστικό Σύλλογο το βράδυ του Σαββάτου, ένα μεγάλο αποκριάτικο πάρτι έξω από το Στέκι Νεολαίας στην παλιά πόλη.

Την Κυριακή της  Μεγάλης Αποκριάς αντι  της απαγορευμένης Καρναβαλικής Παρέλασης στην οδό Δημοκρατίας, οι  ομάδες των  μεταμφιεσμένων καρναβαλιστών, θα συγκεντρωθούν έξω από τα μαγαζιά καφε μπάρ  και εστίασης, που είχαν χορηγούς και ο καθένας θα κάνει το δικό του μικρό αποκριάτικο πάρτι, ξεκινώντας από το απόγευμα  και φτάνοντας μέχρι αργά τα μεσάνυκτα.

Την Καθαρά Δευτέρα θα γίνουν κανονικά οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις στην Ανατολή και στον Κουτσουρά.

Ο Φυσιολατρικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ανατολής καλεί μικρούς και μεγάλους στην καθιερωμένη εδώ και χρόνια γιορτή της φασολάδας και στο πέταγμα του χαρταετού  με επίκεντρο το Δημοτικό Σχολείο του χωριού.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος  Σταυροχωρίου-Κουτσουρά, διοργανώνει κι εκείνος Γιορτή Φασολάδας  στο πευκόφυτο δασάκι, απέναντι από το γήπεδο του Κουτσουρά , με κούλουμα και πέταγμα του χαρταετού. Και στις δυο διοργανώσεις θα υπάρχουν τοπικά μουσικά σχήματα και γλέντι μέχρι αργά το βράδυ. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν λίγο πριν το μεσημέρι.  Καλή Σαρακοστή!
                                                                        ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

admin

Νίκος Ανδρουλάκης: Με τις ιδέες της Σοσιαλδημοκρατίας θα γίνουμε μαζί ξανά πρωταγωνιστές

admin

Ο Αλέξης Τσίπρας στο Λασίθι

admin

Leave a Comment