Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ : ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΜΕ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ

Με ένα «τσουνάμι» ψηφισμάτων συμπαράστασης στον αγώνα για τη σωτηρία του Νοσοκομείου , που ξεκίνησε ο Σύλλογος Φίλων του πολύπαθου νοσηλευτικού ιδρύματος του Λασιθιώτικου Νότου, συνεχίζονται οι προετοιμασίες του παλλαλϊκού συλλαλητηρίου που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 7.00 το βράδυ στην κεντρική πλατεία της πόλης .

«Σήμερα ο λαός διατρανώνει ότι ταφόπλακες με ύπουλες μεθοδεύσεις δεν θα δεχθούμε ποτέ. Καλούμε τον όλο τον κόσμο, τον λαό της Ιεράπετρας και της ευρύτερης περιοχής, τους εκπροσώπους του σε κάθε επίπεδο και όλες τις συλλογικότητες να είναι σε εγρήγορση για νέους αγώνες. Λένε πως το Νοσοκομείο δεν κλείνει αλλά κάνουνε ότι μπορούν για να το υποβαθμίσουν ώστε αποθαρρυνμένοι να απευθυνόμαστε στον ιδιωτικό τομέα ή σε μεγαλύτερα κέντρα. Περικόπτουν τα αιτήματα μας για προκήρυξη θέσεων γιατρών και Νοσηλευτικού προσωπικού. Ύπουλα υποκλέπτουν και αποσπούν τους γιατρούς μας. Πολλοί είναι οι γιατροί μας που ήδη έκαναν αιτήσεις για μετάθεση τους στον Άγιο Νικόλαο και πολλοί άλλοι θα αποχωρήσουν με τις προκηρύξεις Οκτωβρίου στα κεντρικά Νοσοκομεία του Ηρακλείου προσφέροντας αλλού ελκυστικότερες θέσεις και όχι σε εμάς. Και άλλοι αποχώρησαν ήδη, με αποτέλεσμα να έχουμε υποστελεχωμένα τμήματα. Το ξέρουμε το κόλπο. Δημοσιεύουν τις προθέσεις τους για συγχωνεύσεις με αναφορές που απευθύνονται σε εμάς για να διαπιστώσουν τις δικές μας προθέσεις Ας τους εξηγήσουμε λοιπόν τις προθέσεις του λαού της Νοτιοανατολικής Κρήτης.

Χωρίς σπουδή και κόπο έκριναν και αποφάσισαν για εμάς, χωρίς εμάς, ότι είμαστε το κομμάτι της Ελλάδας που δεν έχει δικαίωμα στη δημόσια υγεία. Ούτε αναλογίστηκαν και ούτε φαίνεται να τους ενδιαφέρουν οι σοβαρές επιπτώσεις που έχουν οι αποφάσεις τους. Γι’ αυτό, σήμερα όλοι θα είμαστε όλοι συγκεντρωμένοι στην πλατεία της πόλης μας. Θα είναι εκδήλωση της αποφασιστικότητας μας, θα είναι εκδήλωση διεκδίκησης των αυτονόητων δικαιωμάτων μας, Θα είναι εκδήλωση διαμαρτυρίας αλλά με τον τρόπο που εμείς ξέρουμε. Οι ντόπιοι καλλιτέχνες μας θα είναι και αυτοί μαζί μας. Ναι! Θα τραγουδήσουμε. Θα βροντοφωνάξουμε. Θα χορέψουμε. Θα θυμώσουμε. Θα τα κάνουμε όλα για να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι δεν θα δεχθούμε παθητικά τις δήθεν έξυπνες αλλά ξεκάθαρα ύπουλες μεθοδεύσεις τους. Και φωνή μας πρέπει να είναι δυνατή γιατί γνωρίζουμε το σοβαρό πρόβλημα ακοής τους.

Το Νοσοκομείο μας δεν είναι ούτε κομματικό θέμα ούτε παραταξιακό θέμα ούτε συντεχνιακό θέμα , είναι δικό μας θέμα», καταλήγει ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας κ Αντρέας μαμαντόπουλος.

Πλήθος καλλιτεχνών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας, εκφράζοντας την επιθυμία να δώσουν το παρόν τους στο συλλαλητήριο και με τον δικό τους τρόπο, μέσα από τις μουσικές τους, να εκφράσουν την υποστήριξη τους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας συνεδρίασε έκτακτα και ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα για το Παλλαϊκό συλλαλητήριο στις 29 Σεπτεμβρίου 2022 για την υποβάθμιση και την απαξίωση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Νοσοκομείο- Κέντρο Υγείας της Ιεράπετρας εξυπηρετεί χιλιάδες πολίτες σε μια πολύ εκτεταμένη γεωγραφική περιοχή και σε μια εξαιρετικά απαιτητική υγειονομικά περίοδο. Ως Δημοτικό Συμβούλιο δε δεχόμαστε καμιά υποβάθμισή του. Αιτούμαστε για τους δημότες μας ένα νοσοκομείο πλήρως στελεχωμένο με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και άρτια εξοπλισμένο.

Παράλληλα, στηρίζουμε το Παλλαϊκό Συλλαλητήριο που διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, καθώς και τα αιτήματά τους. Για το σκοπό αυτό όλες οι Υπηρεσίες του Δήμου της Ιεράπετρας θα προχωρήσουν σε τρίωρη στάση εργασίας, από τις 12:30 έως τις 15:30 και καλούμε όλους τους εργαζόμενους να κάνουν δική τους υπόθεση συνολικά το θέμα της κατάστασης του Νοσοκομείου μας που πάσχει από χρόνια υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση.

Απαιτούμε την αναβάθμιση του Νοσοκομείου μας.

Ζητάμε τη Δημόσια Δωρεάν Υγεία που μας αξίζει.»

ΤΑ ΑΛΛΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ –ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Τέλος πια στον καθησυχασμό ότι όλα δουλεύουν ρολόι στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας!

Το Νοσοκομείο μας υποβαθμίζεται κάθε μέρα και περισσότερο!

Οι Γιατροί μας φεύγουν ο ένας μετά τον άλλον… (και έπεται και συνέχεια).

Η νέα προκήρυξη που βγαίνει τώρα περιλαμβάνει ψίχουλα σε Ιατρικό, Νοσηλευτικό κ λοιπό προσωπικό για το νοσοκομείο μας…

Από τις 11 θέσεις Ιατρικού προσωπικού που ζητούσαμε έχουν προκηρύξει μόνο ΜΙΑ ΘΈΣΗ παθολόγου! Όσο αφορά το νοσηλευτικό προσωπικό έχει προκηρυχθεί 1 θέση ΤΕ και 1 θέση ΔΕ!

Το Νοσοκομείο μας δεν συμπεριλαμβάνεται πλέον στη Δευτεροβάθμια Φροντίδα Υγείας!

Το Νοσοκομείο μας δεν υπάρχει στον καινούργιο Υγειονομικό χάρτη!

Οι ιθύνοντες της Δημόσιας Υγείας έχουν ήδη αποφασίσει τα πεπραγμένα για το νοσοκομείο της Ιεράπετρας!

Ο κύβος ερρίφθη Κυρίες και Κύριοι!

Το Γ.Ν. – Κ.Υ Ιεράπετρας πλέον θα περιοριστεί μόνο σε Κ.Υ. Ιεράπετρας. Δηλαδή δε θα χειρουργεί και δε θα νοσηλεύει.

Ο κόσμος της Ιεράπετρας οφείλει να γνωρίζει πια την Αλήθεια!!

Γι’ αυτό το λόγο ανταποκρινόμαστε και συμμετέχουμε στο κάλεσμα των Φίλων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας στο Παλλαϊκό συλλαλητήριο.

Μόνο ενωμένοι μπορούμε να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν.

Το κάναμε πριν 10 χρόνια… Θα το κάνουμε και τώρα.

Αυτή τη φορά είναι πιο επιτακτική η ανάγκη να δώσουμε τη μεγάλη μάχη, είναι θέμα επιβίωσης και παρακαταθήκης στις επόμενες γενιές!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

Το Σωματείο Καφέ Εστίασης Ιεράπετρας συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, στον αγώνα όλης της κοινωνίας για ένα Νοσοκομείο επαρκώς στελεχωμένο και απόλυτα λειτουργικό.

Καλούμε τα μέλη μας να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο σήμερα στις 19:00 στην πλατεία της πόλης μας .

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Για εμάς, τους γονείς που εκπροσωπούμε τα σχολεία του Δήμου Ιεράπετρας η παροχή δωρεάν υγείας και εκπαίδευσης αποτελεί βασικό αγαθό για όλους τους πολίτες αυτής της χώρας σε όποιο σημείο της χώρας και αν κατοικούν.

Εκπροσωπώντας όλους τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ιεράπετρας, εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στον αγώνα για την ουσιαστική και ποιοτική αναβάθμιση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, υποστηρίζουμε το Παλλαϊκό Συλλαλητήριο της 29ης Σεπτεμβρίου 2022 και δηλώνουμε ότι η συμμετοχή όλων μας αποτελεί κοινωνική υποχρέωση.

Ας ενωθούμε όλες και όλοι στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου στις 19:00 στην κεντρική πλατεία Ιεράπετρας για δημόσια και δωρεάν υγεία, για την αναβάθμιση του Γ.Ν. Ιεράπετρας, για μια πόλη όπως την οραματιζόμαστε για τα παιδιά μας.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΏΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Ασπαζόμενοι την ανάγκη ύπαρξης και ορθής λειτουργίας του Νοσοκομείου Ιεράπετρας για την πόλη μας αλλά και την ευρύτερη περιοχή του μεγαλύτερου Δήμου στο νομό Λασιθίου και συμμεριζόμενοι τον αγώνα που έχει ξεκινήσει ενάντια στην υποβάθμιση των δομών της Ιεράπετρας το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, ομόφωνα στηρίζει και συμμετέχει μαζί με όλους τους υπόλοιπους φορείς στο συλλαλητήριο.

Καλούμε όλα τα μέλη του Συλλόγου αλλά και όλους όσους αντιλαμβάνονται την απώλεια ενός αγαθού που θεωρείται και είναι αδιαπραγμάτευτο, να συμμετέχουν ενεργά στο συλλαλητήριο και στον αγώνα κατά της υποβάθμισης του Νοσοκομείου μας.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

“Η Υγειονομική Ασφάλεια για την αγροτική Ιεράπετρα ήταν ανέκαθεν ένα κρίσιμο σημείο, όχι μόνο για την διατήρηση της αγροτικής δραστηριότητας αλλά κυρίως για την ανάπτυξη της.

Η υποβάθμιση του Οργανισμού του νοσοκομείου μας, μειώνοντας τον αριθμό των κλινών στο μισό, έφερε αναπόφευκτα όλες τις καταστάσεις τις οποίες βιώνουμε όλοι μας την τελευταία δεκαετία.

Καλούμε τους όλους τους αγρότες να δηλώσουν για αλλαγή μια φορά ηχηρό παρόν την Πέμπτη 29/9/2022, στο συλλαλητήριο στήριξης για το Νοσοκομείο μας. Μας αφορά όλους”

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Εκφράζουμε την υποστήριξη μας στον αγώνα για τη διατήρηση του Νοσοκομείου μας στην πόλη μας . Θα είμαστε μαζί σας σε όλους τους αγώνες γιατί η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό.

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΒΑΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΤΟΥ ΜέΡΑ25

Δεν ξέχασαν ποτέ τις υποσχέσεις στην Τρόικα

Η απαξίωση οδηγεί στο κλείσιμο του Νοσοκομείου

Ο λαός της Ιεράπετρας θα δώσει και πάλι την απάντηση

Οι Οργανώσεις Βάσης Κρήτης του ΜέΡΑ25 χαιρετίζουν το σημερινό παλλαϊκό συλλαλητήριο στην Ιεράπετρα με αίτημα την ουσιαστική στήριξη και διοικητική αυτοτέλεια του Νοσοκομείου της πόλης. Οι μεθοδεύσεις για την μείωση των γιατρών και για τη γενικότερη απαξίωση του Νοσοκομείου είναι το τελευταίο επεισόδιο σε ένα μακρύ μνημονιακό «σίριαλ» εις βάρος του λαού του Λασιθίου.

Το σχέδιο για το κλείσιμο των νοσοκομείων στο Λασίθι δεν έφυγε ποτέ από το τραπέζι. Από την εποχή Λοβέρδου στο υπουργείο Υγείας η μετατροπή του Νοσοκομείου Ιεράπετρας σε Κέντρο Υγείας ήταν διακηρυγμένος στόχος με βάση την περιβόητη «μελέτη Λιαρόπουλου». Ωστόσο, σήμερα, στελέχη και πολιτευτές των κομμάτων που ανέχθηκαν όλα αυτά τα χρόνια την εφαρμογή των μνημονίων στην Υγεία δηλώνουν «αλληλέγγυοι» στον αγώνα των κατοίκων. Δεν πείθουν κανέναν.

Στην παρούσα φάση, ο ίδιος ο επικεφαλής της «Μητσοτάκης Α.Ε.» έχει προαναγγείλει εκ νέου συγχωνεύσεις νοσοκομείων, κοιτάζοντας ειδικά προς το Λασίθι. Το σχέδιο καθυστέρησε λόγω της πανδημίας, όμως τώρα μπαίνει ξανά σε εφαρμογή.

Είναι οι απλοί άνθρωποι, οι εργαζόμενοι, οι γιατροί, οι νοσηλευτές και οι εθελοντές στην Ιεράπετρα που απέτρεψαν όλα αυτά τα χρόνια τα σχέδιά τους. Αυτοί θα δώσουν και πάλι την απάντηση που πρέπει.

Στεκόμαστε δίπλα τους, με σεβασμό και θαυμασμό στον αγώνα τους για αξιοπρέπεια και ισότιμη πρόσβαση στη Δημόσια Υγεία.

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΥΡΤΟΥ

Το Νοσοκομείο Ιεράπετρας, υποβαθμισμένο μεν μετά την κατάργηση του αυτοδιοίκητου, εξυπηρετεί τις ανάγκες περίπου 50000 κατοίκων, με προσαύξηση κατά την Καλοκαιρινή περίοδο με το μεγάλο αριθμό των επισκεπτών που υποδέχεται η περιοχή μας.

Η αναβάθμιση και η αυτοδιοίκηση του είναι εκ των ον ουκ άνευ.

Οι πολίτες παρακολουθούν με αγανάκτηση κόντρες και ίντριγκες και δεν κατανοεί τούς λόγους.

Το Νοσοκομείο απαιτεί όλους ενωμένους στην κοινή προσπάθεια αναβάθμισης του.

Προτείνει δε τήν μακροπρόθεσμη μελέτη και κατασκευή Σύγχρονου Νοσοκομείου στην Παχιά Άμμο, που βρίσκεται στο κέντρο του Νομού και μπορεί να εξυπηρετήσει όλες τις ανάγκες του Νομού και όχι μόνο.

Ένα τέτοιο Νοσοκομείο θα αποσυμφορήσει και τίς τρεις πόλεις του Νομού.

Ο Πρόεδρος τής Κοινότητας Μύρτου

Αλέκος Παντελάκης

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Η Νομαρχιακή επιτροπή ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ Λασιθίου ομόφωνα εκφράζει την απόλυτη στήριξη στον δίκαιο αγώνα της κοινωνίας της Ιεράπετρας και την αμέριστη συμπαράσταση στους εργαζόμενους, για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου της Ιεράπετρας.

Δεν εξαντλούμε την συμπαράστασή μας μ’ ένα “χειροκρότημα”, αλλά υιοθετούμε και υποστηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των συμπολιτών μας .Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις υποβάθμισης του Νοσοκομείου μας και την νομιμοποίηση της απαξίωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας,στην συνείδηση των εργαζομένων και των πολιτών.

Συνεπικουρούμε και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στις κινητοποιήσεις για την διατήρηση και αναβάθμιση στο αυτονόητο αγαθό , της δημόσιας Υγείας!

Καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια εκφοβισμού και απαξίωσης των εργαζομένων του Νοσοκομείου μας και ενώνουμε την φωνή μας για άμεση ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό, αλλά και ιατρικά μηχανήματα και εργαλεία του Γ.Ν.Κ.Υ. Ιεράπετρας.

Η Ιεράπετρα και το Λασίθι συνολικά δικαιούνται, αγωνίζονται και απαιτούν καλύτερες υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας.

Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου στις 19.00′ στην πλατεία της Ιεράπετρας.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Πριν καλά – καλά υποχωρήσει η πανδημία, η κυβέρνηση που ανοικτά δηλώνει πως στόχος της είναι η απαξίωση και συρρίκνωση δημόσιων δομών υγείας, αρχίζει και υλοποιεί το βασικό πολιτικό της σχέδιο για την Υγεία, που είναι το άνοιγμα του ΕΣΥ στην αγορά και οι Συμπράξεις Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Το ΕΣΥ έχει ήδη αποδιοργανωθεί λόγω της “κοβιντοποίησής” του, δύο και πλέον χρόνια τώρα και «η στρατηγική των ΣΔΙΤ θα του δώσει τη “χαριστική βολή”». Η κυβέρνηση και ο Υπουργός Υγείας αντί να δεσμευτεί για τη σοβαρή ενίσχυση των δημόσιων δομών με επιπλέον πόρους (ανθρώπινους και υλικούς), αντί να παρουσιάσει ένα πολυετές πλάνο μαζικών μόνιμων προσλήψεων και μια σοβαρή αναβάθμιση του ιατρικού μισθολογίου και των αποδοχών των εργαζομένων του ΕΣΥ, με την νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία τους και για την εξυπηρέτηση των επιχειρηματιών υγείας, επιχειρούν να δώσουν τη “χαριστική βολή” στη δημόσια περίθαλψη.

Τώρα πλέον και οι πιο δύσπιστοι αλλά και οι πιο πιστοί φίλοι της κυβέρνησης στην Ιεράπετρα, έχουν πια καταλάβει το ύπουλο παιχνίδι που παίζεται σε βάρος του Νοσοκομείου της πόλης μας. Βλέπουν να επαναλαμβάνεται το σχέδιο που είχαν εφαρμόσει κατά την προηγούμενη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, για απαξίωση και κλείσιμο του νοσοκομείου μας. Προσπαθούν να το πετύχουν με την πλήρη απαξίωση, τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις και τον αυταρχισμό ενός αναπληρωτή διοικητή, προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων. Ιδιωτικό κέντρο ετοιμάζεται στην πόλη μας και ο σύγχρονος αξονικός τομογράφος που έφερε στο νοσοκομείο μας η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μπει μετά από τρία χρόνια σε λειτουργία!

Με την συνεχή αποδυνάμωση του νοσοκομείου και τις απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες που επικρατούν εξαιτίας του Υπουργού Υγείας κ. Πλεύρη και της αυταρχικής διοίκησης, έχουν παραιτηθεί εργαζόμενοι και άλλοι έχουν αιτηθεί την μετάθεση τους σε κεντρικά νοσοκομεία. Ένας επιπλέον τρόπος συρρίκνωσης των υπηρεσιών υγείας είναι και η συνεχιζόμενη εκδικητική αναστολή των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

Απέναντι σ’ αυτή την “ανθυγιεινή” και αντικοινωνική στρατηγική της κυβέρνησης, η μόνη απάντηση είναι ένα ισχυρό υγειονομικό, κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο που θα υπερασπιστεί το ΕΣΥ, τις δομές και το προσωπικό του.

Είναι ύψιστη κοινωνική και ηθική μας υποχρέωση.

Η κινητοποίηση και το συλλαλητήριο της 29ης Σεπτεμβρίου 2022 στην πλατεία της πόλης μας, που διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας είναι το πρώτο βήμα.

Γι΄ αυτό καλούμε όλους τους εργαζόμενους του ΕΣΥ, όλους τους Συλλόγους, συλλογικότητες, την τοπική κοινωνία, τους εκπροσώπους των κομμάτων σε κάθε επίπεδο, όλους τους πολίτες που αντιλαμβάνονται την αξία των δημόσιων δομών υγείας, να συμμετέχουν ενεργά στην κινητοποίηση αυτή και σε όσες οργανωθούν στο μέλλον.

Να τους αποδείξουμε ότι έχουμε πάρει χαμπάρι τα ύπουλα σχέδια τους.

Να τους αποδείξουμε ότι όλη η κοινωνία της Ιεράπετρας, αλλά και όλη η κοινωνία της Νοτιοανατολικής Κρήτης δεν θα επιτρέψει την υποβάθμιση του Νοσοκομείου μας.

Δεν θα αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς.

Να μην μείνει κανένας πολίτης αβοήθητος από το κράτος όταν κλονίζεται η υγεία του.

Την προηγούμενη φορά, ο λαός της Ιεράπετρας με τις κινητοποιήσεις του, κατάφερε να παγώσει τα σχέδιά τους.

Θα τα καταφέρει και τώρα!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ.

Οργάνωση Μελών Ιεράπετρας

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΠOΛITIΣTIKOY ΣYΛΛOΓOY MYPTOY

Kατόπιν έκτακτης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου ο ¨Σαραντάπηγος» δηλώνουμε τη συμπαράσταση στον αγώνα για την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου μας

O ΠPOEΔPOΣ MIXAΛHΣ ΠAΠAΓEΩPΓIOY

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΊΛΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

Το ΔΣ, οι εργαζόμενοι και οι τρόφιμοι- ηλικιωμένοι που διαμένουν στην Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Ιεράπετρας εκφράζουν την συμπαράσταση τους και την συμμετοχή τους στον αγώνα για την διάσωση του Νοσοκομείου μας .

Καθημερινά οι ηλικιωμένοι μας έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες του για συνταγογράφηση ,εξετάσεις αίματος κ την φροντίδα των γιατρών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν .Η έλλειψη του ή ακόμα και η υποβάθμιση του θέτει σε κίνδυνο την ζωή των ατόμων αυτών .

Στηρίζουμε την συνέχιση λειτουργίας του νοσοκομείου μας και την αναβάθμιση και ενίσχυση του με Ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό .

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΑΒ

Στηρίζουμε τον αγώνα όλων των δημοτών της Ιεράπετρας για την πλήρη στελέχωση και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

Γνωρίζοντας την αδυναμία κάποιων κλινικών και εξειδικευμένων εργαστηρίων, όπως αυτό του αξονικού τομογράφου, καταγράφουμε ότι γίνεται η αιτία δεκάδες φορές κάθε μήνα να διακομίζονται περιστατικά σε υγειονομικούς σχηματισμούς είτε εντός Νομού Λασιθίου, Άγιο Νικόλαο και Σητεία, είτε στα δύο νοσοκομεία του Νομού Ηρακλείου.

Θεωρούμε επιβεβλημένη ανάγκη την πλήρη λειτουργία των κλινικών του Νοσοκομείου Ιεράπετρας όλο τον μήνα, καθώς επίσης και την στελέχωσή και πλήρη λειτουργία του αξονικού τομογράφου. Με την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου μας τα οφέλη για τον τοπικό πληθυσμό και τους χιλιάδες επισκέπτες είναι πολλαπλά. Επίσης αυτομάτως αναβαθμίζεται και ο ρόλος της δικής μας υπηρεσίας που πρωτίστως είναι η άμεση μετάβαση στο επείγον περιστατικό, η σωστή παραλαβή του και η ασφαλής μεταφορά στον κοντινότερο υγειονομικό σχηματισμό.

Με εκτίμηση Οι Διασώστες του ΕΚΑΒ Ιεράπετρας

Υπευθ. Τομέα Αγγελάκης Γεώργιος

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ 1ου ΚΑΙ 2ου ΓΕΛ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Οι Σύλλογοι Διδασκόντων 1ου και 2ου ΓΕΛ Ιεράπετρας συμμετέχουμε στον αγώνα και ομόφωνα στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα των πολιτών της πόλης μας για ένα νοσοκομείο που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες μας, που θα μας απαλλάξει από την αίσθηση της εγκατάλειψης από την πολιτεία και το αίσθημα της ανασφάλειας.

Οι κάτοικοι της Ιεράπετρας και της ευρύτερης περιοχής, δικαιούνται ποιότητα ζωής και σε αυτή την απαίτηση δε χωρούν εκπτώσεις και υποχωρήσεις!

Η υγεία αφορά όλους μας και είναι αγαθό που δεν θα έπρεπε να είναι υπό διαπραγμάτευση!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α΄ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τoν Υπουργό Υγείας, κ. Αθανάσιο Πλεύρη.

Θέμα: «Κινητοποίηση του λαού της Ιεράπετρας για τη διεκδίκηση στελέχωσης του Νοσοκομείου.»

Κύριε Υπουργέ,

H διαρκής απίσχνανση του Γενικού Νοσοκομείου Ιεράπετρας σε προσωπικό έχει ως συνέπεια την σταδιακή υποβάθμισή του και την καταρράκωση των προσφερόμενων υπηρεσιών στους πολίτες που ζουν στην περιοχή. Το γεγονός αυτό έχει

επανειλημμένως τονιστεί με επιστολές τόσο των Πολιτών όσο και των Εργαζόμενων του Νοσοκομείου. Για το θέμα επανέρχεται ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας σε δημόσια ανακοίνωσή του με την οποία καλεί τον λαό της Ιεράπετρας σε

εκδήλωση διαμαρτυρίας, αποφασιστικότητας και διεκδίκησης των αυτονόητων δικαιωμάτων των Πολιτών για αξιοπρεπείς δημόσιες υποδομές Υγείας

– Προτίθεστε να λάβετε σοβαρά υπόψη την ανακοίνωση του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας ώστε να προβείτε άμεσα στις κατάλληλες ενέργειες για την

επαρκή στελέχωση των τμημάτων του Νοσοκομείου;

Η ερωτώσα Βουλευτής Αγγελική Αδαμοπούλου

ΑΠΟ ΤΗΝ (Α.Μ.Κ.Ε.) «ΚΟΚΚΙΝΕΛΛΑ».

Συμμετέχουμε, συντασσόμαστε και συμφωνούμε με τα αιτήματα του παλλαϊκού συλλαλητηρίου που διοργανώνει, ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας, στις 29 Σεπτεμβρίου 2022, στις 7μμ στην κεντρική πλατεία της

Ιεράπετρας. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ!

Διεκδικούμε μαζί με όλο τον Γεραπετρίτικο λαό:

– Άμεση πρόσληψη των 11 γιατρών που απαιτούνται σήμερα για την στοιχειώδη λειτουργία του Νοσοκομείου.

– Εκπροσώπηση της Ιεράπετρας στην ενιαία Διοίκηση

– Τροποποίηση του Οργανισμού ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες υγείας της περιοχής.

– Το Νοσοκομείο Ιεράπετρας πρέπει άμεσα να αποκτήσει δική του Διοίκηση.

– Άμεση ένταξη του Νοσοκομείου στη ζώνη Γ’ για προσέλκυση και στελέχωση του από μόνιμους και όχι επικουρικούς γιατρούς.

Διεκδικούμε δυναμικά:

Ένα Αυτοδιοίκητο Νοσοκομείο με Νέο Οργανισμό

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε Δασκαλάκης Παύλος

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ, ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Ο Σύλλογος μας εκφράζει την πλήρη συμπαράσταση του και τη συμμετοχή του σε κάθε αγώνα για τη διάσωση και αναβάθμιση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας. Το προγραμματιζόμενο παλλαϊκό συλλαλητήριο, αποτελεί για όλο τον λαό της Ιεράπετρας την ευκαιρία να εκδηλώσει την αποφασιστικότητα του. Ζητούμε το δικαίωμα της αντιμετώπισης των προβλημάτων υγείας των μελών μας και κάθε συμπολίτη μας, εδώ στον τόπο μας. Κάθε άλλη πρόταση αποτελεί για εμάς οδύσσεια μετακίνησης και κίνδυνο για την σωματική μας ακεραιότητα. Δεν ζητούμε τίποτα άλλο παρά ισότητα στη μεταχείριση και πρόσβαση σε σύγχρονες και στελεχωμένες δομές υγείας όπως το σύνταγμα προστάζει. Απευθυνόμενοι στον κόσμο της περιοχής της Ιεράπετρας, τον παροτρύνουμε και τον προσκαλούμε να συμμετάσχει μαζικά, για να μην αποδεχτούμε παθητικά, σχέδια που περιφρονούν τα μέλη και τις οικογένειες μας. Χρειαζόμαστε το Νοσοκομείο μας, χρειαζόμαστε να είναι πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο, αειφόρα αναπτυσσόμενο με βάση τις ανάγκες του τόπου μας.

Εμείς θα είμαστε εκεί.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

Ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή όλου του λαού της Ιεράπετρας στον αγώνα που δίνουμε τούτες τις ώρες για τη διάσωση και την αναβάθμιση του νοσοκομείου μας, για να δώσουμε μια ηχηρή απάντηση σ όλους αυτούς που νομίζουν ότι μπορούν να παίρνουν αποφάσεις για εμάς, χωρίς εμάς!

Για να ακουστεί ΔΥΝΑΤΗ Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ και να δυναμώσει το δίκιο μας!

Για το Δ.Σ.Ο Πρόεδρος ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Η Επιτροπή Πολιτών Ιεράπετρας εκφράζει την συμπαράσταση της στον αγώνα των συνδημοτών μας για την μη υποβάθμιση και την διεκδίκηση του αυτοδιοίκητου του νοσοκομείου μας.

Ο αγώνας για την προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς είναι αλληλένδετος με τον αγώνα για την ποιότητα ζωής των ανθρώπων που κατοικούν τον τόπο μας. Η προστασία του δημόσιου χώρου και αγαθών, των φυσικών πόρων, της δημόσιας υγείας και εκπαίδευσης είναι βασικές προϋποθέσεις για μια ευνομούμενη και ανοικτή κοινωνία.

Καλούμε τα μέλη και τους φίλους μας να συμμετάσχουν στην αγωνιστική κινητοποίηση της Πέμπτης 29/9/22.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΩ ΧΩΡΙΟΥ

Το ΔΣ και τα μέλη του Προοδευτικού Συλλόγου Κάτω Χωριού συμπαραστέκεται στον αγώνα για την μη υποβάθμιση του νοσοκομείου της πόλης μας. Καλούμε τους συγχωριανούς μας να συμμετέχουν μαζικά στην αγωνιστική κινητοποίηση της Πέμπτης 29/9/22

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΝΤΡΙΟΥ

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Κεντριού δηλώνει την συμπαράσταση του στον αγώνα για το νοσοκομείο μας. Η συμμετοχή είναι υποχρέωση όλων μας. Όλες και όλοι την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου στις 19.00μμ συμμετέχουμε για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου μας γιατί η υγεία είναι υπόθεση όλων μας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Για εμάς, τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούμε στη δημόσια εκπαίδευση, η δωρεάν υγεία και η δωρεάν παιδεία είναι υπέρτατα αγαθά που η πολιτεία υποχρεούται να παρέχει σε

κάθε κάτοικο της χώρας αυτής και αποτελούν βασικά κριτήρια ευημερίας του λαού μας.

Εκπροσωπώντας όλους και όλες τους/ τις εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που υπηρετούν στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Κρήτης, εκφράζουμε την

συμπαράσταση μας στον αγώνα για τη διάσωση και αναβάθμιση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, υποστηρίζουμε το Παλλαϊκό Συλλαλητήριο της 29ης Σεπτεμβρίου 2022 και δηλώνουμε ότι η συμμετοχή όλων μας αποτελεί κοινωνική υποχρέωση.

Προς τον Σύλλογο Φίλων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας εκφράζουμε τις ολόθερμες ευχές μας για την επιτυχία του συλλαλητηρίου και προς τον λαό της Ιεράπετρας την παρότρυνση

μας για παλλαϊκή συμμετοχή μαζί με την ευχή η φωνή μας για παιδεία και υγεία να φέρει ένα καλύτερο μέλλον σε εμάς και τα παιδιά μας.

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου στις 19:00 στην κεντρική πλατεία Ιεράπετρας.

Ενώνουμε τις φωνές για δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία, για την αναβάθμιση του Γ.Ν. Ιεράπετρας.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΣΕΛΕΡΩΝ

Η κοινότητα Μεσελέρων χαιρετίζει το Παλλαϊκό Συλλαλητήριο που οργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

Θα είμαστε μαζί σας στον αγώνα να παραμείνει το νοσοκομείο μας Δευτεροβάθμιο και να εξυπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών της περιοχής μας!

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

Εκ μέρους του αθλητικού συλλόγου πετοσφαίρισης volleyball Ιεράπετρας Γ.Ε.Ι., ως γραμματέας, κρίνουμε αναγκαία την συμπαράσταση μας σε αυτό τον “ανένδοτο” αγώνα που πρέπει να υπάρξει για την υγεία και την περίθαλψη όλων των συμπολιτών μας, πόσο μαλλον των παιδιών που συμμετέχουν σε αθλητικούς συλλόγους. Γι’ αυτό και μεις ως σύλλογος τασσόμαστε υπέρ του ψηφίσματος συμπαράστασης.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο δίκαιο αγώνα σας για τη διατήρηση και αναβάθμιση του νοσοκομείου μας. Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια μετακίνησης γιατρών, προσωπικού, μηχανημάτων και οτιδήποτε υποβαθμίζει την παροχή υγείας των πολιτών και των επισκεπτών μας!!

Θα συμμετέχουμε αγωνιστικά μαζί σας γιατί η υγεία είναι υπόθεση όλων μας!!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ

Η Εκρηκτική κατάσταση που βρίσκεται το Νοσοκομείο Ιεράπετρας είναι συνέχεια της πολιτικής που θέλει την πλήρη μετατροπή της υγείας σε ένα πανάκριβο εμπόρευμα, τη λειτουργία των νοσοκομειακών μονάδων με όρους αγοράς ως επιχειρήσεις και την παραχώρηση λειτουργιών τους στους ιδιώτες, που αντιμετωπίζουν τον ασθενή ως πελάτη με ελάχιστες δωρεάν «παροχές» κι αυξημένες άμεσες και έμμεσες πληρωμές και τους εργαζόμενους υγειονομικούς ως λειτουργικό κόστος, που απαιτείται η συνεχής συρρίκνωσή του!

Δεν είναι τυχαίο ότι σε συνθήκες πανδημίας η κυβέρνηση δεν πήρε μέτρα για την ενίσχυση τωννοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε όλο το Λασίθι. Απεναντίας, γενίκευσε τις ελαστικές σχέσεις εργασίας , αντικατέστησε εργαζόμενους με μόνιμη σχέση εργασίας με εργαζόμενους τρίμηνης διάρκειας. Ενώ έχει άρει όλες τις απαγορεύσεις για μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό διατηρεί αναγκαίο προσωπικό των νοσοκομείων σε αναστολή. Αυτή η Εκρηκτική κατάσταση οξύνεται καθημερινά με ευθύνη του Αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου0 Ιεράπετρας, της 7ης ΥΠΕ, του Υπουργείου και της Κυβέρνησης και η κατάσταση αυτή δεν θα λυθεί με την απομάκρυνση μόνο του διοικητή.

ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ

Ο αγώνας του λαού της Ιεράπετρας για την υπεράσπιση και ενίσχυση του

Νοσοκομείου του είναι αγώνας όλου του Λασιθιώτικου Λαού. Δυναμώνουμε

την κοινή παλη ενάντια στον κοινό αντίπαλο που εμπορευματοποιεί την

Υγεία και τσακίζει τη ζωή μας.

Η ΚΟ Λασιθίου του ΚΚΕ χαιρετίζει τους αγώνες του λαού της Ιεράπετρας για

την υπεράσπιση του νοσοκομείου του. Είναι οι αγώνες του που οργανώθηκαν στο

παρελθόν και απέτρεψαν τα χειρότερα, όμως η αντιλαϊκή πολιτική και στην Υγεία

κλιμακώνεται γιατί κριτήριο ανάπτυξης για τις κυβερνήσεις δεν είναι η κάλυψη των

σύγχρονων αναγκών στην Υγεία αλλά η κερδοφορία των καπιταλιστών εμπόρων Υγείας.

Και αυτή τη φορά πρέπει να σπάσουν τα μούτρα τους, ο λαός μπορεί και έχει

την δύναμη να επιβάλει την θέλησή του. Να υπερασπίσει την ανάγκη του για δημόσιες και

δωρεάν υπηρεσίες υγείας, αναβάθμιση του Νοσοκομείου του με την ενίσχυση του με το

απαραίτητο προσωπικό και σύγχρονο εξοπλισμό

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΓΥΡΗ ΠΑΝΤΑΖΗ

Η δημοτική παράταξη ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ και ο επικεφαλής

της Α. Πανταζής, καλεί τον Γεραπετρίτικο λαό να δώσει βροντερό παρών με μαζική

συμμετοχή στο σημερινό Συλλαλητήριο, προκειμένου να δοθούν λύσεις στα αιτήματα

της κοινωνίας για παροχή δημόσιας, δωρεάν υγείας.

Το Νοσοκομείο όχι μόνο αδυνατεί να καλύψει βασικές ανάγκες παροχής υγείας

του μόνιμου πληθυσμού, αλλά λειτουργεί ως τροχοπέδη της αναπτυσσόμενης

τουριστικής και αγροτικής οικονομίας του τόπου μας. Παράλληλα το Λασίθι και

η Ιεράπετρα διαχρονικά προσφέρει πολλά στο Α.Ε.Π. της χώρας με τον αναπτυγμένο

πρωτογενή τομέα και τις εντατικές καλλιέργειες που διαθέτει, η Κυβέρνηση3 δεν

ανταποκρίνεται στις ανάγκες για στελέχωση των δομών υγείας με μόνιμο ιατρικό και

νοσηλευτικό προσωπικό, τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Α. Πανταζής.

Related posts

Δήλωση του υποψήφιου Δημάρχου Σητείας Σίμου Συμεωνίδη για τις κινητοποιήσεις υπεράσπισης του Νοσοκομείου Σητείας, την Δευτέρα 18/09

admin

19-11-2020

admin

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης η «Ανάπλαση τμήματος των οδών: Ελλήνων Ολυμπιονικών, Μακρή και Κωνσταντινουπόλεως Δήμου Ιεράπετρας», στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020»

admin

Leave a Comment