Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Ισχυρός σεισμός 6,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Σάμου – Έγινε αισθητός στην Κρήτη

Kαταστροφές σε κτίρια και τραυματίες

Ο Αλέξανδρος Λυμπέρης δήμαρχος Δυτικής Σάμου που βρέθηκε στην κεντρική πλατεία είπε σύμφωνα με το ethnos.gr ότι «υπάρχουν καταστροφές σε διάφορα κτήρια, έχει πέσει τοίχος σε ένα σχολείο. Ο κόσμος αντέδρασε με ψυχραιμία, παρότι ήταν πολύ μεγάλη η δόνηση. Δυστυχώς θα υπάρξουν και προβλήματα και ατυχήματα, αλλά για την ώρα δεν μπορώ να μεταφέρω κάτι προς το παρόν. Φοβάμαι ότι θα έχουμε τραυματίες» είπε ο δήμαρχος μιλώντας στο Open TV.

Στη συνέχεια, ο κ. Λυμπέρης αναγκάστηκε να κλείσει εσπευσμένα την επικοινωνία, καθώς όπως είπε «βλέπω τώρα έναν τραυματισμένο άνθρωπο, έχει έρθει ασθενοφόρο να τον πάρει…».

Κάτοικοι της Σάμου που μίλησαν λίγα λεπτά μετά την ισχυρή δόνηση από διάφορα σημεία του νησιού μετέφεραν ότι υπάρχουν υλικές ζημιές, σε διάφορα σημεία υπάρχουν κομμένοι δρόμοι, ενώ συνεργεία της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Πυροσβεστικής σπεύδουν όπου έχει ζητηθεί η συνδρομή τους.

Ισχυρός μετασεισμός

Στην συνέχεια ακολούθησε ισχυρός μετασεισμός 4.6 Ρίχτερ 15 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ικαρίας, με εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Related posts

Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης την Κυριακή 27 Μαρτίου για τα 77 χρόνια από τα αιματηρά γεγονότα της 24ης Μαρτίου του 1945

admin

Στ. Αρναουτάκης: Η Περιφέρεια Κρήτης τιμά τους Ήρωες της Μάχης της Κρήτης

admin

Ερώτηση Θραψανιώτη για νεοσύστατες εταιρείες

admin

Leave a Comment