Image default
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορωνοϊός: Κλείνει το Πανεπιστήμιο Κρήτης λόγω κρούσματος στην … Πάτρα

Φοιτητής του ιδρύματος στο Ρέθυμνο παρουσίασε συμπτώματα ύποπτα του ιού – Προληπτικά μέτρα από την πρυτανική αρχή

Για 48 ώρες έκλεισαν όλες οι σχολές του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο, καθώς νεαρός φοιτητής από την Πάτρα, που σχετίζεται με το περιβάλλον των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στην αχαϊκή πρωτεύουσα, παρουσίασε συμπτώματα που θα μπορούσαν να θεωρηθούν ύποπτα για τον ιό.

Οι πρυτανικές αρχές αποφάσισαν το κλείσιμο όλων των χώρων του ιδρύματος στο Ρέθυμνο για σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή, προκειμένου να γίνει απολύμανση, όπως προβλέπεται σε ανάλογες περιπτώσεις. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αναμένεται να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση την ερχόμενη Κυριακή που θα αφορά στην επαναλειτουργία του ιδρύματος ή στην παράταση του κλεισίματος.

Ο φοιτητής που έχει παρουσιάσει συμπτώματα ύποπτα για τον κορωνοϊό ιχνηλατήθηκε στο περιβάλλον των ασθενών που επιβεβαιωμένα προσβλήθηκαν από τον ιό στην Πάτρα. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες έχει υποβληθεί αναμένονται τις επόμενες ώρες.

Η ανακοίνωση της Πρυτανείας:

“Ανακοινώνεται ότι η λειτουργία του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο αναστέλλεται σήμερα Πέμπτη, αύριο Παρασκευή 6 Μαρτίου και Σάββατο 7 Μαρτίου για προληπτικούς λόγους και κατόπιν οδηγιών που έλαβε το Πανεπιστήμιο από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Κατά το διάστημα αυτό δεν θα γίνουν δραστηριότητες που συνεπάγονται συνάθροιση κοινού. Θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση την Κυριακή 8 Μαρτίου. Όλες οι δραστηριότητες του Ιδρύματος στο Ηράκλειο συνεχίζονται κανονικά”.

Related posts

Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του Προγράμματος “ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ ΙΙ” στον Άγιο Νικόλαο.

admin

Κλειστά αύριο Τρίτη λόγω της κακοκαιρίας τα σχολεία στο Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου

admin

ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

admin

Leave a Comment