Image default
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κωνσταντίνος Κατσίφας: Η Βόρεια Ήπειρος τον αποχαιρέτησε – Πάνδημη θλίψη

 

katsifas_kideia_main2

Στη γη των Βουλιαράτων αναπαύεται ο 35χρονος ομογενής – Χιλιάδες έδωσαν το παρών στηνκηδεία του – Συγκλονίζουν ο θρήνος και η αξιοπρέπεια των γονιών του – To συγκλονιστικό μοιρολόι: «Σήκω Κωστάκη γιε μου…»

Τον Κωνσταντίνο Κατσίφα αποχαιρέτησε ο ελληνισμός της Βόρειας Ηπείρου. Δώδεκα μέρες μετά τη δολοφονία του που έγινε ανήμερα της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου ο 35χρονος ομογενής αναπαύτηκε στη γη των Βουλιαράτων: Στο χωριό που γεννήθηκε, ανδρώθηκε, έφυγε και επέστρεψε για να ποτίσει τελικά με το αίμα του.

Χιλιάδες άνθρωποι συνέρρευσαν από όλα τα χωριά της Βόρειας Ηπείρου και από πολλές περιοχές της Ελλάδας για το ύστατο χαίρε στον Κωνσταντίνο Κατσίφα. Βρέθηκαν εκεί, κρατώντας ελληνικές σημαίες, συμμετέχοντας στον θρήνο και το πένθος της οικογένειας. Αλλοτε κλαίγοντας γοερά, κι άλλοτε ψάλλοντας τον Εθνικό Υμνο και τραγουδώντας μοιρολόγια -ακολουθώντας τη φωνή του Ηπειρώτη τραγουδιστή Σάββα Σιάτρα  περπάτησαν στη νεκρική πομπή στο νεκροταφείο των Βουλιαράτων.

Η τεράστια σημαία που είχε φτιάξει ο 35χρονος ομογενής για τα συλλαλητήρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης για τη Μακεδονία είχε απλωθεί πάνω από τον τάφο του.

Κορυφαίοι της τραγωδίας η μάνα και ο πατέρας του. Στα όρια της κατάρρευσης και οι δύο από τα όσα ζουν τις τελευταίες δώδεκα ημέρες – από το θάνατο του παιδιού τους και τον εμπαιγμό που ακολούθησε μέχρι να παραλάβουν τη σορό του- αλλά με αξιοθαύμαστη αξιοπρέπεια στάθηκαν μπροστά από τα άλλα τους παιδιά και θρήνησαν στον τάφο του Κωνσταντίνου, που άφησε πίσω του ένα κοριτσάκι.

protothema.gr


Ο Σάββας Σιάτρας με το συγκλονιστικό μοιρολόι «Σήκω Κωστάκη γιε μου….»

kideia08

kideia09

Βίντεο από κηδεία Κατσίφα (2)
Κηδεία Κατσίφα (3)
kasifas5
katsifas6
katsifas7
katsifas8
katsifas1
katsifas2
katsifas3
katsifas4
kasifas5

kideia10

kideia07

Related posts

Αρχιερατικό Ετήσιο Μνημόσυνο μακαριστού Ιερομονάχου Ζαχαρίου Στεφόπουλου

admin

Συνάντηση Παπαδογιάννη – Κουκιανάκη – TOEB – Νερά Άρδευσης

admin

Συνάντηση Δημάρχου Ιεράπετρας με τον Αστυνομικό Διευθυντή Εισερχόμενα x

admin

Leave a Comment