Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 4η AGROEXPO 2021 ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

   

Ο σχεδιασμός  για την πραγματοποίηση της 4ης AgroExpo 2021  στα τέλη Μαϊου στην Ιεράπετρα, δεν έχει αλλάξει μέχρι σήμερα, λόγω της υγειονομικής κρίσης και οι προετοιμασίες της διοργάνωσης από την πλευρά του Επιμελητηρίου Λασιθίου έχουν προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό, αφού το ενδιαφέρον των μεγάλων επιχειρήσεων του αγροτικού τομέα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, είναι πάρα πολύ μεγάλο.

Στην Αγροτική έκθεση της Ιεράπετρας που φιλοξενούνταν τα προηγούμενα χρόνια στο Μισεδάκειο Αθλητικό Κέντρο, παρουσίαζαν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις του αγροτικού κλάδου και οι διοργανωτές δεν μπορούσαν να καλύψουν τη μεγάλη ζήτηση που υπήρχε για όλα τα διαθέσιμα περίπτερα .

«Από την 3η AgroExpo πρόπερσι, συμφωνήσαμε με τον δήμαρχο Ιεράπετρας και τον περιφερειάρχη Κρήτης να βρούμε έναν  μεγαλύτερο και καταλληλότερο στεγασμένο χώρο, ώστε να μπορούμε να στήσουμε περισσότερα περίπτερα  και να ικανοποιήσουμε όλους τους εκθέτες που δε μπορούσαμε να εξυπηρετήσουμε στις προηγούμενες εκθέσεις, καθώς υπήρχε πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό», μας είπε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου κ Θωμάς Χαριτάκης..

«Το πρωί της  περασμένης Δευτέρας, μετά από αίτημα μας, επισκεφτήκαμε μαζί με τον δήμαρχο Ιεράπετρας , τους αρμόδιους αντιδημάρχους και την τεχνική υπηρεσία , το δημοτικό οικόπεδο πίσω από το  παλιό κτήριο της ΑΓΡΕΞ, το οποίο έχει επιλέξει η Δημοτική Αρχή να διαθέσει, για να κατασκευαστεί ο νέος εκθεσιακός χώρος.

Για τελευταία φορά εφέτος, η αγροτική έκθεση της Ιεράπετρας θα γίνει σε υπαίθριο χώρο , με καλόγουστες παγόδες , όπως γινόταν και στο Μισεδάκειο Αθλητικό κέντρο στις τρείς προηγούμενες διοργανώσεις.

Ο κ Καλαντζάκης έδωσε εντολή στους αντιδημάρχους καθαριότητας και τεχνικών έργων , μέχρι τα τέλη Μαρτίου να έχουν φροντίσει να απομακρυνθούν όλα όσα βρίσκονται μέχρι σήμερα σε αυτό το δημοτικό οικόπεδο και από τις αρχές Απριλίου, να ξεκινήσει η διαμόρφωση του υπαίθριου εκθεσιακού χώρου της ΑΓΡΕΞ,  που είναι αρκετά μεγαλύτερος και θα χωρέσει όπως το έχουμε σχεδιάσει  περισσότερες από 80 παγόδες(περίπτερα).

Θέλουμε στις αρχές Μαϊου τα πάντα να είναι έτοιμα για να είμαστε συνεπείς με το πρόγραμμα μας καθώς έχουμε καθιερώσει να γίνεται η Αγροτική μας Έκθεση το τελευταίο Παρασκευοσαββατοκύριακο του Μάη. Φέτος πέφτει 28,29 και 30 Μαίου.

Αν όμως κάτι δεν πάει καλά λόγω της πανδημίας,  μπορούμε να μεταθέσουμε την Αγροτική μας έκθεση στο πρώτο 15θήμερο του Ιούνη», συμπληρώνει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου κ Θωμάς Χαριτάκης.

Ο ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟΙ ΝΕΟ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ  ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟ

Τον   χώρο   της   πρώην   ΑΓΡΕΞ   επισκέφθηκαν   την περασμένη  Δευτέρα  ο   Δήμαρχος   Ιεράπετρας,   κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λασιθίου, κ. Θωμά Χαριτάκη   και   το  μέλος   της   Διοικούσας   Επιτροπής,   κ. Εμμανουήλ   Παπαδάκη, προκειμένου   να   παρακολουθήσουν   από   κοντά   την   πρόοδο   των   εργασιών   που διενεργούνται   αυτήν   την   περίοδο   για   τη   διαμόρφωση   του   χώρου   όπου   θα πραγματοποιηθεί η έκθεση AGROEXPO 2021.

 «Οι εργασίες στον δημοτικό οικόπεδο    της   ΑΓΡΕΞ   προχωρούν   κανονικά,   σε   συνεργασία   με   τους   αρμόδιους αντιδημάρχους, κα Μαρία Ρουμελιωτάκη και κ. Εμμανουήλ Γεωργαλάκη και των υπηρεσιών του Δήμου, ούτως ώστε να έχει ολοκληρωθεί από την πλευρά μας η προετοιμασία  του  χώρου  μέχρι τα τέλη Μαρτίου  και να μπορέσουν  έπειτα  να ξεκινήσουν και να αποπερατωθούν οι επόμενες εργασίες μέχρι την έναρξη της έκθεσης τον Μάιο.  Εφόσον μας το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες, είναι βέβαιο ότι η επιτυχία της Έκθεσης θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενη χρονιά.

Στόχος   μας   είναι   να   είναι   αυτή   η   τελευταία   φορά   που   η   AGROEXPO   θα πραγματοποιηθεί   σε   υπαίθριο   χώρο   και   να   εγκαινιάσουμε   το   νέο   Εκθεσιακό Κέντρο μέχρι   την  επόμενη   έκθεση. Υποβάλαμε  ήδη προς  χρηματοδότηση  στο Πρόγραμμα  «ΑΝΤΩΝΗΣ  ΤΡΙΤΣΗΣ»  την  εκπόνηση  της  μελέτης ενός σύγχρονου εκθεσιακού κέντρου στον χώρο που βρισκόμαστε σήμερα, ενώ υπάρχει δέσμευση από την Περιφέρεια για τη χρηματοδότηση της κατασκευής του.

Μετά  από  δεκαέξι χρόνια,  ο  χώρος των  κτιριακών εγκαταστάσεων  της  πρώην ΑΓΡΕΞ,   πρόκειται   να   αξιοποιηθεί   και   να   αναδιαμορφωθεί   πλήρως,   ώστε   να καλύπτει   τις   ανάγκες   αυτού   του   φιλόδοξου   εγχειρήματος,   το   οποίο   θα   δώσει σημαντική ώθηση στην αγροτική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και θα ενισχύσει την εξωστρέφεια των τοπικών επιχειρήσεων.

Ευχαριστώ τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας, κ.κ. Κύριλλο, τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη και τον Πρόεδρο και τα μέλη του Επιμελητηρίου Λασιθίου για την εξαιρετική συνεργασία κάθε χρόνο για την άψογη   διοργάνωση   και   διεξαγωγή   της   έκθεσης   καθώς   και   για   την   κοινή προσπάθεια να εγκαινιάσουμε το νέο εκθεσιακό κέντρο στην Ιεράπετρα», δήλωσε ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ Θεοδόσης Καλαντζάκης.

 ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

2.500 ΙΕΡΑΠΕΤΡΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ

admin

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην Κρήτη από αύριο Τετάρτη 9 έως Κυριακή 13 Μαρτίου 2022

admin

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ -ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΑΕΙ Ο ΙΟΥΛΙΟΣ ΣΕ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟ

admin

Leave a Comment