Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΛΗΡΟΤΗΤΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΣΕΖΟΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Παρά το μουδιασμένο ξεκίνημα στην αρχή της τουριστικής σεζόν, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, οι πληροτητες των ξενοδοχείων και των τουριστικών καταλυμάτων της Ιεράπετρας, ξεπέρασαν το 90%, ενώ αναμένεται μικρή μείωση τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

” Ξεκινήσαμε με αρκετά προβλήματα τον Μάιο και τον Ιουνιο, δισπιστωνοντας ότι δεν επιβεβαιωνονταν οι υψηλές προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθει πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου. 

Ο κακός καιρός που επικρατούσε στην Ελλάδα και η καλοκσιρια που είχε η κεντρική και βόρεια Ευρώπη, δεν μας βοήθησαν καθόλου.

Η ανάκαμψη για τις ξενοδοχισκες μονάδες της Ιεράπετρας, άρχισε στις αρχές Ιουλίου και κορυφώθηκε τον Αύγουστο που ήταν εξαιρετικός και για τα μικρά και για τα μεγάλα ξενοδοχεία της περιοχής μας”, μας είπε ο ταμίας της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Νοτιοανατολικης Κρήτης κ Γιώργος Χατζακης.

Από τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη, οι Έλληνες επισκεπτες άρχισαν να γυρίζουν στη βάση τους, ενώ τώρα  παρατηρείται μια μικρή “κοιλια” στην επισκεψιμοτητα από το εξωτερικό.

“Πάντα συμβαίνει να έχουμε μια μικρή κάμψη στις αρχές του Σεπτεμβρη, αλλά πιστεύω ότι, και αυτός ο μήνας θα κλείσει με πληροτητες πάνω από 80%.  Όπως  φαίνεται από τις κρατήσεις που έχουμε και ο Οκτώβρης θσ είναι συγκριτικά με προηγούμενες σεζόν,  αρκετά καλός, ώστε να κλεισουμε την παράξενη αυτή τουριστικη περίοδο όλοι μας,  με θετικό πρόσημο.

Κάποια μεγάλα ξενοδοχεία ίσως μείνουν ανοικτά μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη”  πρόσθεσε ο ταμίας της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Νοτιοανατολικης Κρητης κ Γιώργος Χατζακης.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η φετινή τουριστική σαιζόν που οδεύει προς το τέλος της, θα είναι λίγο καλύτερη απο την περισυνη σε αριθμό διανυκτερευσεων και περίπου στα ίδια  σε τζίρο με την προηγούμενη.

Οι ξενοδόχοι, οι έμποροι και οι επαγγελματίες της Ιεραπετρας, είναι προβληματισμενοι από την συγκρατημενη καταναλωτική συμπεριφορά των επισκεπτών του καλοκαιριού, υποστηρίζοντας οτι, η ακρίβεια είναι  η βασική αιτια αυτού του φαινομενου , που δεν είναι Ελληνικό  , αλλά Πανευρωπαϊκό.

Στα εμπορικά, στα τουριστικα κσι στα καταστήματα καφε και εστίασης, έμπαιναν πολλοί τουρίστες αλλά δεν ξοδευαν όπως τα προηγούμενα χρόνια.

Τον ξενοδοχειακό κλάδο της Ιεράπετρας, απασχόλησε και αυτό το καλοκαίρι το έλλειμμα σε ειδικευμένο προσωπικό.

“Αν και συνεχίζουν να υπάρχουν κενά σε ορισμένες ειδικότητες, το πρόβλημα, της έλλειψης εξειδικευμενου προσωπικου, έχει πλέον διευθετηθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Παράπονα ωστόσο διατυπώθηκαν από τους επισκέπτες μας, όχι για το προσωπικο, αλλά για την ακαταστασία και την εμφάνιση των κεντρικών δρόμων της πόλης, λόγω των ημιτελων έργων ανάπλασης που περιμένουμε να τελειώσουν το επόμενο χρονικό διαστημα” πρόσθεσε ο κ Γιώργος Χατζάκης.

ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΗ” ΤΟΝΙΖΕΙ Η ΜΑΡΙΑ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΑΚΗ

admin

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ: ΣΠΕΙΡΕΣ ΚΛΕΦΤΩΝ ΑΦΑΙΡΟΥΝ ΥΔΡΟΜΕΤΡΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ ΚΑΙ ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ

admin

Περιστατικό επίθεσης από πολίτη σε εργαζόμενους του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου

admin

Leave a Comment