Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Μια γυναίκα και δυο παιδιά ανασύρθηκαν νεκρά μετά τη βύθιση σκάφους ανατολικά του ν. Λασιθίου

Μια γυναίκα και δυο παιδιά κάτω των δέκα ετών ανασύρθηκαν νεκρά από τη θαλάσσια περιοχή 12 ναυτικά μίλια ανατολικά του νομού Λασιθίου μετά τη βύθιση σκάφους που μετέφερε άγνωστο αριθμό μεταναστών και προσφύγων. Δεκάδες, άνω των 50, είναι ο αριθμός των διασωθέντων, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση του λιμενικού σώματος.

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΕΚΣΕΔ) ενημερώθηκε απογευματινές ώρες, για σκάφος αγνώστων λοιπών στοιχείων, το οποίο βρισκόταν σε δυσχερή θέση με αλλοδαπούς επιβαίνοντες στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή.

Άμεσα υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, στην ανωτέρω περιοχή έσπευσε ένα παραπλέον πλοίο το οποίο ενώ αρχικά εντόπισε το εν λόγω σκάφος να πλέει σε κοντινή απόσταση, στη συνέχεια αυτό βυθίστηκε. Επιπρόσθετα, στην περιοχή έσπευσαν ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και δύο επιπλέον παραπλέοντα πλοία.

Από το Νομό Λασιθίου απέπλευσαν το μεγάλο ναυαγοσωστικό του Λιμεναρχείου Αγίου Νικολάου και το ναυαγοσωστικό του Λιμεναρχείου Σητείας, το οποίο όμως δεν μπόρεσε να περάσει από το Κάβο Σίδερο λόγω της μεγάλης θαλασσοταραχής που επικρατούσε και επέστρεψε.

Στη θαλάσσια περιοχή των ερευνών, oι οποίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, αφού πνέουν άνεμοι εντάσεως Β 6-7 BF.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν, βρέθηκε στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης όπου και έδωσε εντολή να διατεθεί κάθε πρόσφορο μέσο στην περιοχή για την επιχείρηση.

Related posts

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΩΝ

admin

Εντυπωσιακή κοινή άσκηση Ναυτικού και Αεροπορίας νότια της Καρπάθου

admin

9.700.000 ΚΥΒΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΝΕΡΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΜΠΡΑΜΙΑΝΩΝ

admin

Leave a Comment