Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Νίκος Παπανδρέου: Πρέπει να δαμάσουμε το κτήνος της κλιματικής αλλαγής.

Αυτό τόνισε ο ευρωβουλευτής και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νίκος Παπανδρέου στη σημερινή συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα: Προς μια ΕΕ πιο ανθεκτική στις καταστροφές – Προστασία των ανθρώπων από ακραίους καύσωνες, πλημμύρες και δασικές πυρκαγιές.

Τα καταστροφικά και ακραία φαινόμενα τόνισε ο ευρωβουλευτής που έπληξαν την Ελλάδα μας συγκλόνισαν και μας προκάλεσαν θλίψη. Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ, αλλάζει η γη μπροστά από τα μάτια μας. Στη Θεσσαλία είδαμε δύτες να βρίσκουν νεκρούς σε βυθισμένα σπίτια.

Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λάβει πρόσθετα μέτρα. Με τα κονδύλια αυτά πρότεινε η Ελληνική κυβέρνηση να κτίσει άμεσα οικιστικές δομές, να προχωρήσει στην ανοικοδόμηση των υποδομών μαζί με νέα αντιπλημμυρικά έργα και να αποστείλει άμεσα ιατρικά κλιμάκια ώστε να προβούν σε επιδημιολογική επιτήρηση.

Υπάρχουν ευθύνες επεσήμανε για τα έργα που δεν έγιναν, για τις σύγχρονες τεχνολογίες ανίχνευσης φωτιάς με drone που δεν εφαρμόστηκαν, και για την αργοπορία ενσωμάτωσης των δυνάμεων ασφάλειας.

Αναφέρθηκε στους εθελοντές, πυροσβέστες, δασάρχες, απλούς ανθρώπους, και τις δυνάμεις ασφαλείας που κινήθηκαν αποφασιστικά, με αυταπάρνηση, κουράγιο και πάνω απ΄όλα με το πνεύμα αλληλεγγύης.

Κλείνοντας ο κ. Παπανδρέου πρότεινε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα τους και εδώ. Μόνο με αυτή την αποφασιστικότητά το πνεύμα αλληλεγγύης,  με τις σειρήνες του επείγοντος να ηχούν στα αφτιά μας θα δαμάσουμε το κτήνος της κλιματικής αλλαγής επεσήμανε. Δεν υπάρχει περιθώριο αναμονής. Δράση τώρα.

Παρακολουθείστε στον παρακάτω σύνδεσμο την ομιλία:

Related posts

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ FUSION ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΤΕΓΕΣΤΗ ΤΕΝΕΡΙΦΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑ

admin

ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΩΝ ΟΡΕΩΝ ΣΤΙΣ ΜΑΛΛΕΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

admin

10 επιπλέον εκ. Ευρώ στο πρόγραμμα μη επιστρεπτέας επιχορήγησης που υλοποιεί η Περιφερεια Κρήτης που υλοποιεί η Περιφερεια Κρήτης

admin

Leave a Comment