Image default
ΑΡΧΙΚΗ

 ΝΕΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Οι τηλεφωνικές απάτες δεν έχουν σταματήσει παρά τις συλλήψεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην Κρήτη , καθώς νέες σπείρες εμφανίζονται συνεχώς στο προσκήνιο , χρησιμοποιώντας όμως το ίδιο γνωστό παραμύθι λέγοντας στα υποψήφια θύματα τους ότι το παιδί τους τραυματίστηκε σε τροχαίο και θέλουν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό να το σώσουν η ότι το ίδιο τράκαρε ενα μικρό παιδί το οποίο τραυματίστηκε θανάσιμα και ζητούν πολλά χρήματα για να μην καταλήξει ο νέος  οδηγός  του υπαίτιου οχήματος στη φυλακή.

Το πρωί της Τετάρτης μας καταγγέλθηκε  μια παρόμοια απόπειρα τηλεφωνικής εξαπάτησης που δεν τελεσφόρησε όμως, καθώς το παραλίγο θύμα ήταν σύζυγος συνταξιούχου αστυνομικού και είχε ακούσει πάρα πολλές παρόμοιες ιστορίες από το επάγγελμα του συζύγου της.

«Με πήρε κάποιος άγνωστος άντρας στο σταθερό μου τηλέφωνο στο σπίτι μου στην  Ιεράπετρα και μου δήλωσε ότι είναι ιατρός ορθοπεδικός στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, όπου έχουν μεταφέρει την κόρη , τραυματισμένη σε τροχαίο ατύχημα με συντριπτικά κατάγματα στο δεξί γόνατο. Δε μιλούσε πολύ καλά τα Ελληνικά , αλλά μου είπε ότι θα πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα η κόρη μου για να σωθεί το πόδι της  και ότι αν καθυστερήσουμε θα πρέπει να την ακρωτηριάσει. Για το λόγο αυτό μου ζήτησε 60.000 ευρώ προκειμένου να αγοράσει 4 χρυσές λάμες 24 καρατίων  μάλιστα , οι οποίες θα έπρεπε να τοποθετηθούν χειρουργικά  στο γόνατο της για να μπορέσει να ξανα περπατήσει» μας είπε εμφανώς ταραγμένη η κ Πασχαλίνα Βουτυράκη , παρουσία του συνταξιούχου αστυνομικού συζύγου της,  που έκανε επίσης τη σχετική καταγγελία στο Τμήμα Ασφάλειας Ιεράπετρας, δηλώνοντας ότι είχε γίνει ένα παρόμοιο τηλεφώνημα και σε άλλη μια γνωστή του.

Η κ Βουτυράκη ωστόσο ήταν κάθετη στην απαίτηση του αγνώστου.

«Δεν έχω στο σπίτι μου τόσα χρήματα του είπα … κόψτε  το πόδι της κόρης μου  αφού δε μπορώ να δώσω τόσα χρήματα. Την ίδια ώρα καλούσα στο κινητό της την κόρη μου κι εκείνη μου απαντούσε στο ερώτημα μου αν είναι καλά ότι είναι μια χαρά και ότι δεν είχε κανένα τροχαίο ατύχημα, με αποτέλεσμα να κλείσω το τηλέφωνο στον επίδοξο απατεώνα , ενώ θα μπορούσα να τον παγιδεύσω για να τον συλλάβει η αστυνομία. Στην αρχή όταν άκουσα την ιστορία που μου έλεγε σάστισα. Ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι μου . Κόντεψα να πάθω καρδιακή προσβολή εξαιτίας ενός απατεώνα . Μακάρι να τον βρούν οι αστυνομικοί και να λογοδοτήσει στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Θέλω να δημοσιεύσετε την περιπέτεια μου για να ευαισθητοποιηθούν οι συμπολίτες μας και να μην πείθονται εύκολα από τα τηλεφωνήματα των αγνώστων απατεώνων  που έχουν στόχο να τους αρπάξουν τις οικονομίες τους» μας είπε η κ Πασχαλίνα Βουτυράκη.

Στην Ιεράπετρα έχουν κάνει πάρα πολλές απόπειρες αυτές οι σπείρες να εξαπατήσουν ηλικιωμένους κυρίως και δυο από αυτούς μάλιστα έχουν συλληφθεί και οδηγηθεί στη  Δικαιοσύνη όταν επιχειρώντας να εξαπατήσουν ηλικιωμένη κοντά στο Γενικό Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, έπεσαν στην ενέδρα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ιεράπετρας.

Οι τηλεφωνικές απάτες έχουν γίνει μάστιγα τα τελευταία χρόνια , σε όλη την Ελλάδα,  ενώ οι σπείρες που έχουν πολλαπλασιαστεί , προσπαθούν πάντα να βρούν ένα τρομακτικό σενάριο να διηγηθούν,  ώστε να προκαλέσουν σόκ στο θύμα τους για να γίνει στη συνέχεια ευκολότερος στόχος και να μη λειτουργήσει με τη λογική αλλά με το συναίσθημα.

 ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ.

admin

Ο ΒΟΑΚ αλλά και οι υδάτινοι πόροι στο επίκεντρο συνάντησης του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου με τον πρόεδρο του ΟΑΚ

admin

Α.Πανταζής, Χόρεψε ‘’Μπάλο’’ μέσα στην θάλασσα το σύστημα πρόσβασης των ΑμεΑ στην Ιεράπετρα.

admin

Leave a Comment