Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΞΕΧΕΙΛΙΣΑΝ ΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΣΤΗ ΣΗΤΕΙΑ ΙΟΥΛΙΟ ΜΗΝΑ!

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον και μεγάλο προβληματισμό παρακολουθούν τα ακραία καιρικά φαινόμενα από τα ξημερώματα της Τετάρτης 17 Ιουλίου οι Λασιθιώτες.

 Στο μέσον του καλοκαιριού και πριν προλάβουν να επουλωθούν οι πληγές που άφησαν πίσω τους  οι πλημμύρες της 6ης Απριλίου,  ο Δήμος Σητείας από τις καλοκαιρινές  έντονες βροχοπτώσεις, βρίσκεται και πάλι στο «πόδι»,  με τα ποτάμια να ξεχειλίζουν.

«Έντονες βροχοπτώσεις άρχισαν να πέφτουν για ένα δίωρο από τις 6.00 περίπου τα ξημερώματα της Τετάρτης στο βόρειο τμήμα του  Νομού Λασιθίου και κυρίως στο δήμο Σητείας. Σε διάστημα  μόλις δύο ωρών, έπεσαν περισσότερα  από  65 χιλιοστά βροχής με αποτέλεσμα να υπερχειλίσει ο παραπόταμος Σκλαβεδιάκος,  ο οποίος συναντάται με τον  ποταμό Παντέλη και εκβάλλει στην παραλία  της Σητείας. Πλημμύρισαν ελαιώνες και άλλες καλλιέργειες και υπήρχε μεγάλη συγκέντρωση υδάτων, σε διάφορα χαμηλά  σημεία στην πόλη της Σητείας.

Στη Νότια πλευρά του Δήμου Σητείας, στην παραλία του Κουρεμένου στη θέση Πλακοπούλες, είχαμε ξανά συγκεντρώσεις υδάτων στο σημείο όπου σχηματίζεται ο γνωστός υδροβιότοπος,  χωρίς ωστόσο να κοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων.

Στη θάλασσα  της Σητείας έφτασαν μεγάλοι όγκοι λασπόνερου από τον Παντέλη , αλλά και πολλά κλαδιά και καλάμια,  που είχαν απομείνει στις όχθες των ποταμών, τα οποία θα πρέπει στη συνέχεια να τα μαζέψουμε, καθώς βρισκόμαστε στο μέσον της τουριστικής περιόδου, μας είπε ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας στο Δήμο Σητείας κ Νίκος Κοζυράκης .

Ο δήμος Σητείας, οι υπηρεσίες της αντιπεριφέρειας Λασιθίου και η πολιτική προστασία,  αντιμετώπισαν έγκαιρα τα όποια προβλήματα δημιουργήθηκαν.

«Στείλαμε από την αντιπεριφέρεια Λασιθίου χωματουργικά μηχανήματα για να κάνουν παρεμβάσεις όπου υπήρχε πρόβλημα και είδαμε ότι στον ποταμό Σκλαβεδιάκο, η αυθαιρεσία  έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα με καταπατήσεις και  πρόχειρες κατασκευές εκτροφής οικόσιτων ζώων,  που λειτούργησαν σαν αναχώματα στην ομαλή  ροή του νερού της βροχής προς τη θάλασσα,  με αποτέλεσμα να έχουμε  την υπερχείλιση του ποταμού .

Μετά τις 10 το πρωί εκτονώθηκε η κατάσταση όμως στην παραλία της Σητείας , ο Παντέλης  έχει βγάλει  πολλά φερτά υλικά  όπως καλάμια,  και κλαδιά  και θα χρειαστεί καθαρισμός της παραλίας από την αρχή. Προβλήματα υπήρξαν και στο βόρειο οδικό άξονα Κρήτης, στο τμήμα Παχιάς Άμμου- Σητείας στη θέση Πλάτανος, όπου είχαμε καταπτώσεις βράχων.  Σύμφωνα με τις καταγραφές ερασιτεχνικών βροχόμετρων, το νερό της βροχής που έπεσε στο Καβούσι ξεπέρασε σε λίγες ώρες τα 100 χιλιοστά. Εμείς από την Πολιτική Προστασία έγκαιρα είχαμε προειδοποιήσει τον κόσμο να μην διέρχεται από τις επικίνδυνες Ιρλανδικές διαβάσεις και να προσέχει όταν οδηγεί το γλιστερό οδόστρωμα», πρόσθεσε ο υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας στην αντιπεριφέρεια του Νομού Λασιθίου  περιφερειακός σύμβουλος κ Γιάννης Γουλιδάκης.

Related posts

ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΕΙΝΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Παρούσα η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη

admin

«ΜΠΛΕΞΑΜΕ ΣΤΑ ΓΡΑΝΑΖΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ»

admin

ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΠΑΛ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

admin

Leave a Comment