Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΠΑΝΛΑΣΙΘΙΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Την ερχόμενη Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου στις  7 το βράδυ η Επιτροπή Αγώνα για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας καλεί όλο τον κόσμο της περιοχής , στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου όπου μαζί με τις τοπικές Αρχές  και  τους  φορείς  του δήμου Ιεράπετρας,  θα προσπαθήσουν να οργανώσουν ξανά τον αγώνα  κατά της διάλυσης του ΕΣΥ ξεκινώντας από μια πανλασιθιώτικη κινητοποίηση σε συνεννόηση με τους φορείς και τους κατοίκους των άλλων πόλεων του νομού ΛασιθίουΗ κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία και τις δομές δημόσιας υγείας σε όλη τη χώρα είναι τραγική. Η διάλυση της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας συνεχίζεται συστηματικά και μεθοδευμένα.

« Οι αλλεπάλληλες επισκέψεις του πρώην υπουργού υγείας κ. Χρυσοχοΐδη στο νησί μας ήταν αποτέλεσμα των μεγάλων κινητοποιήσεων που έλαβαν χώρα τους προηγούμενους μήνες, περιορίστηκαν όμως σε υποσχέσεις και αλχημείες για να μπαλωθούν όπως-όπως, προσωρινά, κάποια από τα τεράστια προβλήματα και –κυρίως– να περιοριστούν οι αντιδράσεις.

Καμία από τις χρόνιες αιτίες της κατάρρευσης του ΕΣΥ δεν αντιμετωπίστηκε. Αντίθετα, στην υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση, στις εξουθενωτικές συνθήκες εργασίας και την απαξίωση της δουλειάς και της προσωπικότητας των εργαζομένων στην υγεία, στους χαμηλούς μισθούς, την εργασία με συμβάσεις αντί για μόνιμες προσλήψεις, τα εντέλλεσθε, την εξώθηση σε παραίτηση από το ΕΣΥ, τις πολύμηνες λίστες και τις ατέλειωτες ουρές αναμονής για τους ασθενείς, τη σκόπιμη διάλυση του συστήματος, ήρθε να προστεθεί η πλήρης εμπορευματοποίηση-ιδιωτικοποίηση της υγείας με τον τελευταίο νόμο της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Σε αυτό το έργο δεν θα παραμείνουμε θεατές, όπως δεν το έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Με όπλο την ενότητα και την αποφασιστικότητά μας θα αντισταθούμε στα σχέδια ιδιωτικοποίησης της υγείας, θα παλέψουμε να έχουμε Δημόσια και Δωρεάν Υγεία στον τόπο μας, ένα νοσοκομείο πλήρες και λειτουργικό, ικανό να ικανοποιήσει τις ανάγκες μας.

Δεν θα μπούμε στις λογικές αντιπαράθεσης με τις άλλες πόλεις και τα νοσοκομεία του νομού, που στρέφουν τον ένα ενάντια στον άλλο, αφήνουν στο απυρόβλητο και εξυπηρετούν την πραγματική αιτία του κακού, την κυβερνητική πολιτική. Κανένα νοσοκομείο δεν περισσεύει!

Σας καλούμε την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου, στις 19.00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου  όλους –αρχές, φορείς και κατοίκους του δήμου μας– να οργανώσουμε τον αγώνα μας, ξεκινώντας από μια πανλασιθιώτικη κινητοποίηση σε συνεννόηση με τους φορείς και τους κατοίκους των άλλων πόλεων του νομού μας», καταλήγει στην ανακοίνωση της η Επιτροπή Αγώνα Ιεράπετρας.

ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

Κατασχέθηκαν στον Πειραιά ιταλικά ντοματίνια με αυξημένα υπολείμματα

admin

Σε λίγες μέρες μπαίνει το 2019 και έφτασε η ώρα για τον προγραμματισμό της χρονιάς που έρχεται.

admin

ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

admin

Leave a Comment