Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΗΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΗΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ.

Στους τελευταίους 14 μήνες όπου η Ελλάδα δίνει τη δική της μάχη για να περιορίσει τη διασπορά της πανδημίας covid 19, ιατροί και νοσηλευτές του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, εξ επαγγέλματος και δικαιολογημένα, βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος μας και σε πολλές περιπτώσεις άκουσαν  τις σχετικές ευχαριστίες και τα «μπράβο» για τον αγώνα που έδωσαν και δίνουν, ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση της νόσου και να γυρίσει η Ελληνική κοινωνία και η εθνική μας οικονομία στην κανονικότητα.

Υπάρχει όμως και ένας άλλος μεγάλος παρεξηγημένος κλάδος επαγγελματιών, που πρόσφερε και συνεχίζει να προσφέρει  καθημερινά και ακατάπαυστα, τεράστιας σημασίας υπηρεσίες, ώστε να συνεχίσει  να λειτουργεί κανονικά και χωρίς ελλείψεις η εφοδιαστική αλυσίδα. Είναι ο κλάδος των μεταφορών με την ευρεία έννοια του όρου.

Είναι οι ιδιοκτήτες των μεταφορικών μέσων και των γραφείων μεταφορών, οι επαγγελματίες οδηγοί των φορτηγών , των λεωφορείων και άλλων μεγάλων η μικρών επαγγελματικών οχημάτων δημοσίας χρήσης, που δεν έχουν σταματήσει ούτε ένα λεπτό να εργάζονται στις Ελληνικές και Διεθνείς μεταφορές, αλωνίζοντας την Ελλάδα και την Ευρώπη, ώστε οι Έλληνες και οι Ευρωπαίοι πολίτες να μη βρούν άδεια από κάθε λογής αγαθά  τα ράφια των σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία χωρίς φάρμακα, τα νοσοκομεία χωρίς μάσκες και αντισηπτικά. Και επιπλέον έδιναν και δίνουν καθημερινά  τη μάχη, για  να φτάνουν στις αγορές της Ελλάδας και της Ευρώπης τα φρέσκα οπωροκηπευτικά που παράγει η Κρήτη.

Αυτοί οι επαγγελματίες του κλάδου των μεταφορών, ρίσκαραν και έθεσαν περισσότερο από κάθε άλλο σε κίνδυνο την υγεία τους,  αλλά δε σταμάτησαν ποτέ να  αγωνίζονται για να φτάσουν έγκαιρα στον προορισμό τους.

Σε αυτούς τους ανθρώπους που κράτησαν και κρατούν   όρθια την ελληνική κοινωνία και οικονομία,  δε βρέθηκε κανείς να πεί ένα μεγάλο ευχαριστώ, την ώρα που όλοι μας είχαμε κλειστεί στα σπίτια μας για να μη μας κολλήσει κανείς τον κορωνοϊό  κι εκείνοι βρισκόντουσαν νυχθημερόν πάνω στο τιμόνι , για να προλάβουν να μας εξυπηρετήσουν όλους , αλλά και για να μη μας λείψει κανένα είδος πρώτης ανάγκης.

Πολλές φορές οι  παρεξηγημένοι «νταλικιέρηδες» , ιδιοκτήτες και οδηγοί φορτηγών, λεωφορείων και άλλων επαγγελματικών οχημάτων, έχουν βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα και έχουν δεχτεί σκληρή κριτική ακόμη και ύβρεις από πολίτες που παρεξήγησαν γιατί η νταλίκα τους προσπέρασε η τους εμπόδισε να προσπεράσουν εκείνοι… σε κάποια μεγάλη οδική αρτηρία.

Έχει έρθει μάλλον η ώρα που  θα πρέπει να τους εκφράσουμε τη συμπάθεια μας , καθώς μαζί με τους γιατρούς  και τους νοσηλευτές δίνουν τη δική τους μάχη για να ελαχιστοποιήσουμε τις παρενέργειες που μπορεί να προκαλέσει στην κοινωνία και την εθνική οικονομία ο  κορωνοϊος.

«Ο μέσος πολίτης πρέπει να ιδεί με άλλο μάτι και με περισσότερη κατανόηση, όλους εκείνους που εργάζονται αδιάλειπτα στον τομέα των μεταφορών και στην τροφοδοσία της εφοδιαστικής αλυσίδας, ώστε ο κόσμος να έχει  φάρμακα, φαγητό, μάσκες, αντισηπτικά και ότι άλλο μπορεί να χρειάζεται ένα νοικοκυριό για να μπορέσει να ανταπεξέλθει ενάντια στις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε όλοι μας», μας λέει από τη θέση του οδηγού και του ιδιοκτήτη  νταλίκας ο κ Γιώργος Αντωνού από την Ιεράπετρα.

«Ειδικά όσοι ταξιδεύουν  σε άλλες χώρες, είτε μεταφέροντας ευπαθή  κηπευτικά , είτε  για να φορτώσουν  προϊόντα  και υγειονομικό υλικό προκειμένου να τα μεταφέρουν στη  στη χώρα μας ή εκείνοι που «αλωνίζουν» όλη την Ελλάδα, για να μην αδειάσουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ, των φαρμακείων, των φούρνων, και των υπόλοιπων επιχειρήσεων θα πρέπει να τους κατατάξουμε μαζί με τους γιατρούς και  τους νοσηλευτές οι οποίοι δίνουν τη δική τους μάχη στα νοσοκομεία.

Αν βρεθείτε κι εσείς  πίσω από κάποια νταλίκα ή φορτηγό και δε μπορείτε να την προσπεράσετε  καλό θα είναι να μην εκνευριστείτε αμέσως, αλλά να σκεφτείτε ότι αυτοί οι άνθρωποι μεταφέρουν τρόφιμα, φάρμακα ή μάσκες και αντισηπτικά, που τόσο ανάγκη τα έχει όλη η χώρα και οι πολίτες της.

Μάλιστα όταν τους προσπεράσετε να πατήσετε την κόρνα και να τους ευχαριστήσετε για το έργο που επιτελούν αυτές τις δύσκολες στιγμές για ολόκληρο τον κόσμο! Και να είστε σίγουροι ότι θα ανταποκριθούν στις ευχαριστίες σας…», συμπληρώνει  από τη δική του πλευρά ο Γιάννης Αντωνού , αδερφός και συνεταίρος του Γιώργου.

Πέραν των οδηγών φορτηγών,  υπάρχουν και οι οδηγοί των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς,  οι οποίοι πραγματικά έχουν ξεπεράσει τους εαυτούς τους , καθώς δε σταμάτησαν ούτε μια μέρα  να  κινούν κανονικά τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ, και τους συρμούς του Μετρό, του Τραμ, του Προαστιακού  στα μεγάλα αστικά κέντρα , αλλά και των σιδηροδρόμων ώστε να μετακινούνται οι  Έλληνες πολίτες  και οι ξένοι επισκέπτες που δεν έχουν δικό τους ιδιωτικό Μέσο Μεταφοράς. Και αυτοί οι επαγγελματίες ανήκουν στην ομάδα  κρούσης ενάντια στον κορωνοϊό που βρίσκεται στους δρόμους ή στις υπόγειες σήραγγες του Μετρό ή του σιδηροδρόμου,  ώστε να μας μεταφέρουν στον προορισμό μας…

Θα ήταν παράλειψη να μην  αναφερθούμε και στους καθημερινούς «μαχητές» των δρόμων,  που δεν είναι άλλοι από τους ανθρώπους που εργάζονται ως  διανομείς(delivery) και μεταφέρουν στα σπίτια μας ότι έχουμε παραγγείλει. Ο συγκεκριμένος κλάδος περιλαμβάνει τις επιχειρήσεις εστίασης αλλά και super market, φούρνους, παντοπωλεία, κ.ά.

Το δικό τους αγώνα στον κλάδο των μεταφορών δίνουν επίσης οι  ιδιοκτήτες αλλά και  οι οδηγοί Ταξί ή ΚΤΕΛ ή  τουριστικών πούλμαν ή μικρών 9θέσιων minibus,  οι οποίοι επίσης έρχονται σε επαφή με δεκάδες ή εκατοντάδες ανθρώπους για να τους μεταφέρουν χωρίς να έχουν συνήθως την επιλογή να μείνουν σπίτι τους,  εξαιτίας των οικονομικών υποχρεώσεων που έχουν.

ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

Συνεχίζουν οι αγρότες με κλείσιμο δρόμων ανά τακτά χρονικά διαστήματα

admin

ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ

admin

Μέτρα της Δ/νσης Καθαριότητας του Δήμου Ιεράπετρας λόγω καύσωνα

admin

Leave a Comment