Image default
TOPIKA NEA

Ο ΕΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΤΣΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ

 

Για 22η συνεχόμενη χρονιά το Περιφερειακό Τμήμα Ιεράπετρας του ΕΕΣ,  συνεχίζει το θεσμό της τσάντας της Χριστουγεννιάτικης χαράς, που θα προσφερθεί σε οικονομικά αδύνατους και  σε οικογένειες, οι οποίες έχουν επιλεγεί βάσει των αναγκών τους  από τις κοινωνικές υπηρεσίες  του Δήμου και τα ενοριακά συμβούλια.

«Από το πρωί της Δευτέρας 16 Δεκεμβρίου , οι εθελοντές μας ξεκίνησαν να παραλαμβάνουν τις τσάντες της Χριστουγεννιάτικης χαράς στα γραφεία του ΕΕΣ στην οδό Παγωμένου. Η προσπάθεια μας θα συνεχιστεί μέχρι και το βράδυ της ερχόμενης Δευτέρας  23ης Δεκεμβρίου, με στόχο να φτάσουμε  τις 300 τσάντες όπως κάναμε πέρυσι.

Ο θεσμός της τσάντας της Χριστουγεννιάτικης χαράς ξεκίνησε το 1997 από τον αείμνηστο πατέρα Φώτιο Διακάκη και αυτό συνεχίζουμε κι εμείς μέχρι σήμερα,» μας είπε ο κ Ανδρέας Μαμαντόπουλος, πρόεδρος του Περιφερειακού τμήματος Ιεράπετρας του ΕΕΣ.

Όσοι το επιθυμούν μπορούν  να τοποθετήσουν  στην τσάντα κάποιο φάκελο με τις δικές στους ευχές, χωρίς όμως να έχουν  τη δυνατότητα να γνωρίζουν σε ποια οικογένεια θα διατεθεί, η τσάντα της Χριστουγεννιάτικης χαράς.

Ο ΕΕΣ προτείνει στους δωρητές να τοποθετήσουν στις τσάντες που θα ετοιμάσουν : α) 2 κιλά κρέας.

β) 2 κιλά ρύζι.

γ) 2 κιλά ζάχαρη.

δ) 1 κιλό φασόλια.

ε) 2 κιλά αλεύρι.

στ) 2 φακελάκια καφέ.

ζ) 5 κουτιά γάλα εβαπορέ.

η) 4 πακέτα μακαρόνια.

θ) 2 κομπόστες φρούτων.

ι) Ένα παιγνίδι προαιρετικά.

Η τοποθέτηση παιχνιδιού στην τσάντα υποδεικνύει την επιθυμία του δωρητή να διατεθεί η τσάντα σε οικογένεια με παιδιά.

ΤΟ SANTA RUN ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ   ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Το πετυχημένο δρώμενο του Santa Run  φτάνει εφέτος και στην Ιεράπετρα με οργανωτή τον ΕΕΣ , για να σκορπίσει χαρά σε μικρούς και μεγάλους αλλά και για να συμβάλει στο να μαζευτούν χρήματα  προκειμένου να αγοραστεί ένας φορητός απινιδωτής .

«Το Santa Run  θα πραγματοποιηθεί  εφέτος στην Ιεράπετρα για πρώτη φορά. Εκατοντάδες συντοπίτες μας και επισκέπτες   ντυμένοι Αγιοβασίληδες,  θα  τρέξουν στους κεντρικούς δρόμους της Ιεράπετρας το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου και θα καταλήξουν στην πλατεία Ελευθερίας, όπου το απόγευμα μετά τις 18.00 θα  έχει στηθεί ένα τρικούβερτο γλέντι. Τα έσοδα από την πώληση των στολών του Άη Βασίλη, θα διατεθούν για την αγορά ενός φορητού απινιδωτή, που θα βρίσκεται πάντα στο κέντρο της πόλης σε γνωστό κεντρικό σημείο, ώστε να μπορεί κανείς να σωθεί σε περίπτωση καρδιακού επεισοδίου. Όσοι θέλουν να πάρουν στολές του Άη Βασίλη , ας απευθυνθούν στους εθελοντές μας  στα γραφεία   του ΕΕΣ  άμεσα γιατί έχουν μείνει ελάχιστες», μας λέει ο πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος  Ιεράπετρας του ΕΕΣ  κ Ανδρέας Μαμαντόπουλος.

ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΕΦΕΤΟΣ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ;

Τα τελευταία χρόνια οι Εθελοντές Σαμαρείτες του ΕΕΣ έφερναν τον καινούργιο χρόνο και τον Άη Βασίλη στην Ιεράπετρα με αλιευτικό από τη θάλασσα.

Φέτος αποφάσισαν  να στείλουν και ένα μήνυμα περιβαλλοντικό, επιλέγοντας ως μεταφορικό μέσο  το ποδήλατο για τον αγαπημένο ΄Αγιο των παιδιών που περιμένουν πότε να φτάσει με  τα δώρα του.

«Γύρω στις 7.00 το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, ο Άη Βασίλης πάνω στο ποδήλατο του , συνοδευόμενος από τους νεαρούς ποδηλάτες της περιοχής , θα φτάσει στην πλατεία Ελευθερίας με το σάκο του στον ώμο γεμάτο με δώρα για τα μικρά παιδιά.  Θα υπάρχει μουσική και διάφορες εκπλήξεις για τους μικρούς μας φίλους οι οποίοι θα δεχτούν τα χρόνια πολλά και τις ευχές για τον καινούργιο χρόνο, από τον αγαπημένο τους Άη Βασίλη», μας είπε ο κ Μαμαντόπουλος.

Ο Ερυθρός Σταυρός  στις 29  Δεκεμβρίου θα συνοδέψει τον Σητειακό Άγιο Βασίλη(Μανόλη Συλιγνάκη) στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, στο Γηροκομείο και στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας για τα χρόνια πολλά στους ασθενείς και στους ηλικιωμένους. Μάλιστα στο Γηροκομείο Ιεράπετρας, οι αδερφές νοσοκόμες θα φτιάξουν μαζί με τις ηλικιωμένες και χριστουγεννιάτικα γλυκά!

ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

Εσπερίδα για διαχείριση πλαστικών θερμοκηπίων

admin

Ενέργειες του Δήμου Ιεράπετρας για τα Αδέσποτα Ζώα Συντροφιάς

admin

ΒΡΑΒΕΙΑ 9ου ΦΕΣΤΙβΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

admin

Leave a Comment