Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Ο ΚΑΘΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ˊΉΦΑΙΣΤΙΩΝΑˊˊ

Λίγο πριν φτάσει η κακοκαιρία με την κωδική ονομασία ˊˊΗφαιστίωναςˊˊ, έγινε ο καθαγιασμός των υδάτων στο λιμάνι της Ιεράπετρας.
Οι εκπρόσωποι του Ιερού κλήρου της περιοχής και ο παπά Ανδρέας εφημέριος της ενορίας του Αφέντη Χριστού, στη γειτονιά των ψαράδων, με τις τοπικές Αρχές και το Δήμαρχο Ιεράπετρας κ Θεοδόση Καλαντζάκη, επιβιβάστηκαν στο πλωτό Λ.Σ. 138 του Λιμεναρχείου Ιεράπετρας για να μεταφερθούν στο κέντρο του λιμανιού, όπου τελείται κάθε χρόνο ο αγιασμός των υδάτων και τηρείται το έθιμο της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού.
Λόγω του τσουχτερού κρύου φέτος στα παγωμένα νερά του λιμανιού έπεσαν για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό , μόνο δυο νέοι. Ο 37χρονος Αλέξης Χαραλαμπάκης και ο 31χρονος Αλέξανδρος Σπηλιαρωτάκης που τα τελευταία χρόνια ήταν ο ταχύτερος στο κολύμπι και πάντα έφτανε πρώτος το σύμβολο της Ορθοδοξίας.
Αυτή τη φορά όμως τον Τίμιο Σταυρό έπιασε ο 37χρονος αλιέας Αλέξης Χαραλαμπάκης που έπεσε στο νερό απο ένα μικρό βαρκάκι και απο πιο κοντινό σημείο. Ο δε Αλέξανδρος Σπηλιαρωτάκης έπεσε στο νερό απο την προβλήτα καλυμπώντας μεγαλύτερη απόσταση μέχρι το σημείο όπου είχε πέσει ο Τίμιος Σταυρός.
ˊΈίναι ένα έθιμο που το τηρούμε οι ψαράδες της Ιεράπετρας και βουτούμε στα παγωμένα νερά του λιμανιού για να έχουμε καλοτυχία και καλές θάλασσες. Ήταν πάρα πολύ κρύα η θάλασσα σήμερα γι αυτό και πέσαμε μόνο δυο άτομα στο νερό. Είχα ζητήσει απο το άλλο παιδί να έρθει πάνω στο βαρκάκι για να πέσουμε μαζί στο νερό απο πιο κοντινό σημείο, αλλά εκείνος ήθελε να πέσει απο την προβλήτα. Εύχομαι καλή χρονιά με υγεία σε όλο τον κόσμοˊˊ, μας είπε ο Αλέξης Χαραλαμπάκης λίγο πριν ξεκινησει την περιφορά του Τιμίου Σταυρού στις γειτονιές της πόλης για να προσκυνήσουν όλοι οι πιστοί όπως ορίζει το έθιμο.
Τις ευχές τους για καλή Φώτιση έδωσαν επίσης ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ Θεοδόσης Καλαντζάκης και η επικεφαλής δημοτικής παράταξης και δημοτική σύμβουλος κ Ελένη Βλάσση.

 

Related posts

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΙΕΡΑΠΥΤΝΗΣ ΚΑΙ ΣΗΤΕΙΑΣ κ. ΚΥΡΙΛΛΟΥ

admin

Δ.Τ«Τουλάχιστον 6μηνη παράταση της προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων κατά των δασικών χαρτών αλλά και για την υποβολή δηλώσεων κτηματογράφησης στην Κρήτη».

admin

Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος Συντονιστής Επιχειρήσεων Βορείου, Νοτίου Αιγαίου & Κρήτης

admin

Leave a Comment