Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού  κ. Ιούλιος Συναδινός,  επισκέπτεται από το πρωί της Παρασκευής  την Π.Ε. Λασιθίου.

Στις 12.30 το μεσημέρι είχε την πρώτη του συνάντηση στα γραφεία του Δημάρχου Ιεράπετρας κ Θεοδόση Καλαντζάκη, παρουσία του Βουλευτή Λασιθίου κ Μανόλη Θραψανιώτη , στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και εκπροσώπων   των αθλητικών σωματείων της περιοχής.

«Ήρθαμε στο Ν Λασιθίου να διακριβώσουμε την κατάσταση των αθλητικών υποδομών ξεκινώντας από την Ιεράπετρα. Από τη συζήτηση που είχαμε με τον κ δήμαρχο στην Ιεράπετρα, καταλήξαμε ότι η γενική γραμματεία Αθλητισμού πρέπει να βοηθήσει στον εκσυγχρονισμό και στη συντήρηση του «Βουζουνεράκειου» Σταδίου, για να αποτελέσει πόλο αθλητικής ανάπτυξης για τη νεολαία της περιοχής και για τα αθλητικά σωματεία.
 Η Δημοτική  Αρχή ολοκληρώνει την τεχνική μελέτη, και μόλις στο τέλος του μήνα την πάρουμε στα χέρια μας, θα δώσουμε τη βεβαίωση επιλεξιμότητας, που θα αποτελεί την προέγκριση για να ενταχθεί στο πρόγραμμα Φιλόδημος 2 του Υπουργείου Εσωτερικών.

Διαπιστώνουμε πάντως ότι, όλη η νησιωτική Ελλάδα έχει έλλειμμα αθλητικών υποδομών σε σύγκριση με την ηπειρωτική Ελλάδα», μας είπε ο κ Ιούλιος Συναδινός.

«Είναι γεγονός ότι υπάρχει πρόβλημα με τις αθλητικές μας υποδομές.Ο Ν. Λασιθίου έχει πραγματικά έλλειμμα και οι αθλητικές του υποδομές είναι υποχρηματοδοτημένες. Σε αυτό το πλαίσιο ζήτησα από τον κ Συναδινό, να μας επισκεφτεί για να έχει ο ίδιος την ακριβή εικόνα  του ελλείμματος. Έχουμε συνεργαστεί και έχουμε συμφωνήσει με όλους τους δημάρχους να θέσουν τις προτεραιότητες τους και να ολοκληρώσουν τις μελέτες τους, για να χρηματοδοτηθούν τα έργα  που πρέπει να προηγηθούν», πρόσθεσε ο κ Μανόλης Θραψανιώτης βουλευτής Λασιθίου.

«Μίλησα στον κ Συναδινό για όλες τις αθλητικές δραστηριότητες και υποδομές  του Δήμου Ιεράπετρας, τονίζοντας του ότι, όλες οι αθλητικές υποδομές που έχουμε , είναι στη διάθεση των αθλητικών σωματείων και των αθλούμενων εντελώς δωρεάν , πράγμα που δεν συμβαίνει σε άλλους Δήμους.

Τον ενημέρωσα για την αναγκαιότητα της συντήρησης και του εκσυγχρονισμού του «Βουζουνεράκειου» Σταδίου,  που εξυπηρετεί όλες τις ποδοσφαιρικές ομάδες της πόλης .
 Το ποδοσφαιρόφιλο κοινό της Ιεράπετρας είναι πολύ μεγάλο και οι ομάδες μας έχουν δυνατότητες να αγωνίζονται στις μεγαλύτερες εθνικές κατηγορίες. Το Υπουργείο και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού με τον βουλευτή κ Μανόλη Θραψανιώτη δεσμεύτηκαν ότι , θα χρηματοδοτήσουν αυτή τη μεγάλη μελέτη που ολοκληρώνουμε  για τον εκσυγχρονισμό του Σταδίου μας για το οποίο θα καμαρώνουμε όλοι οι συνδημότες», κατέληξε ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ Θεοδόσης Καλαντζάκης.

Στη συνέχεια ο κ Συναδινός  επισκέφτηκε τη Σητεία και είχε συνάντηση με  τον δήμαρχο κ Θεόδωρο Πατεράκη .Το πρωί του Σαββάτου, στις 10.00 πμ θα επισκεφτεί τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου Αντώνη Ζερβό, ενώ στις 10.30 θα συναντηθεί με αθλητικούς φορείς στο Κολυμβητήριο Αγίου Νικολάου. Στο τέλος της διήμερης περιοδείας του, θα επισκεφτεί αθλητικούς χώρους του Μεραμπέλλου.

 ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

Το σπαρακτικό αντίο της συζύγου του άτυχου Χρήστου – Βίντεο ντοκουμέντο από την επιχείρηση διάσωσης

admin

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

admin

 “Κατώτερη των περιστάσεων η στάση του Υπουργού Τουρισμού απέναντι στον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου Αντώνη Ζερβού

admin

Leave a Comment