Image default
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες των ξενοδοχείων της Ιεράπετρας ενόψει της νέας τουριστικής σαιζόν. Αν και  υπάρχουν ελάχιστες προκρατήσεις  μέχρι σήμερα, οι ξενοδόχοι και τα τουριστικά γραφεία που συνεργάζονται μαζί τους, έχουν δυο σενάρια πάνω στα οποία κάνουν τον προγραμματισμό τους.

Το πρώτο σενάριο, το καλό, θέλει το πρόγραμμα των εμβολιασμών σε όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα να έχει προχωρήσει σημαντικά μέχρι τον Απρίλη, η πανδημία να έχει  μπεί σε μια  πορεία καθοδική  , με τα κρούσματα να μειώνονται κάθε μέρα που θα περνά μέχρι την άνοιξη και τους παραδοσιακούς Ευρωπαίους  επισκέπτες της χώρας μας   , να αρχίσουν σιγά-σιγά να δύνανται να  προγραμματίζουν και να κλείνουν τα πακέτα των διακοπών τους.

Το δεύτερο, το κακό σενάριο, θέλει την πανδημία παρά την πρόοδο των εμβολιασμών να μην δείχνει σημάδια ελέγχου και ύφεσης   μέχρι τον Απρίλιο , με αποτέλεσμα να παραμένει παγωμένη η τουριστική αγορά,  ακόμα και μετά τις εορτές του Πάσχα, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει κάποια μικρά κυρίως ξενοδοχεία στην αναστολή της λειτουργίας τους για δεύτερη συνεχόμενη σαιζόν.

«Η χρονιά είναι πολύ ιδιαίτερη. Οι εξελίξεις με τον covid 19 είναι κάτι που δεν  θα τελειώσει τόσο γρήγορα . Σαφώς όμως,  οι επιδράσεις που θα έχει η πανδημία στον τουρισμό του 2021 δεν φαίνεται ότι θα είναι όπως εκείνες που βιώσαμε την περασμένη χρονιά.

Εμείς ξεκινήσαμε, με το καλό σενάριο τις προετοιμασίες μας , ώστε  να ανοίξουμε όλα τα ξενοδοχεία της Ιεράπετρας για την καινούργια τουριστική σαιζόν, παρότι δεν έχουμε πολλές προκρατήσεις μέχρι τώρα.

Όλα  τα ξενοδοχεία έχουν ξεκινήσει να οργανώνονται, ζητώντας προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, γιατί εκτιμούμε ότι η σαιζόν θα ανοίξει δειλά-δειλά Απρίλη –Μάη και θα συνεχίσει πιο δυναμικά μετά τον Ιούνιο.

Έχοντας τις καλές εξελίξεις στο μυαλό μας , πιστεύουμε ότι τελικά η  νέα τουριστική περίοδος που έρχεται,  θα είναι πολύ φυσιολογική και δεν  θα έχει καμία σχέση με τις ιδιαιτερότητες που είχε η περυσινή», μας είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων  Ιεράπετρας και Νοτιοανατολικής Κρήτης κ Γιώργος Βαρδάκης.

Κάθε χρόνο προς τα τέλη του Γενάρη όλοι οι ξενοδόχοι της Ιεράπετρας, είχαν βγάλει τα συμπεράσματα τους για τη σαιζόν που  θα ακολουθούσε. Φέτος τα πάντα είναι πάρα πολύ ρευστά και η εικόνα που έχει σχηματιστεί μέχρι στιγμής,  είναι πάρα πολύ θολή , γιατί δεν υπάρχουν προκρατήσεις και  κανένα ξενοδοχείο δεν έχει πάρει προκαταβολές μέχρι τώρα.

«Ο κόσμος σε όλη της Ευρώπη είναι  μουδιασμένος και εγκλωβισμένος στα προβλήματα που δημιουργεί η πανδημία.  Αν όλα πάνε κατ΄ ευχήν, όπως τα υπολογίζουμε και η ψυχολογία του κόσμου αλλάξει, με τους εμβολιασμούς να προχωρούν ταχύτατα , θα δουλέψει μετά τον Απρίλη πολύ,  το κλείσιμο των διακοπών της τελευταίας στιγμής . Για το λόγο αυτό εμείς πρέπει να   είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε και να εξυπηρετήσουμε τους ξένους μας , ακόμα και αν αποφασίσουν να έρθουν για διακοπές στον τόπο μας την τελευταία στιγμή», προσθέτει ο κ Γιώργος Βαρδάκης.

Αν κυλήσει ομαλά το πρόγραμμα των εμβολιασμών και μειωθούν σε όλη την Ευρώπη τα κρούσματα , οι νοσηλευόμενοι στα Νοσοκομεία και οι θάνατοι από τον κορονοϊό, τότε εκτιμάται ότι  ο τουρισμός θα εκτιναχθεί μέσα στο καλοκαίρι.

«Υπολογίζουμε ότι , αν  όλα πάνε καλά,  θα φτάσουμε σε επισκεψιμότητα στην Ιεράπετρα το 60-70% της προπέρσινης τουριστικής σαιζόν του 2019 που ήταν πάρα πολύ καλή», καταλήγει ο κ Βαρδάκης.

Η Ιεράπετρα σε αυτούς τους πρώτους 10 μήνες της πανδημίας είναι από τις λίγες περιοχές της Ελλάδας που κατέγραψαν μονοψήφιο αριθμό κρουσμάτων και θεωρείται έως σήμερα πάρα πολύ ασφαλής , καθώς η πλειονότητα των κατοίκων της τηρεί ευλαβικά όλα τα μέτρα πρόληψης.

Αν η τοπική κοινωνία και η ξενοδοχειακή κοινότητα συνεχίσουν να δείχνουν συνέπεια και ευθύνη στην τήρηση των προληπτικών μέτρων κατά της εξάπλωσης της πανδημίας, τότε αυτό θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα από τους εν δυνάμει επισκέπτες της, στο εσωτερικό και το εξωτερικό. 

ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ    

                 

Related posts

Θέμα Εξαγωγές Νωπών Οπωροκηπευτικών 21.6.2019 

admin

Δελτίο Τύπου ΓΕ.Π.Α.Δ. Κρήτης της 11.12.2018 (Ηράκλειο-παραβάσεις Ν. περί ναρκωτικών), Ενημερωτικό Δελτίο Αδικημάτων

admin

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΗΝΟΠΟΥΛΟΥ

admin

Leave a Comment