Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΣΕ 40 ΗΜΕΡΕΣ ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΟΥ ΔΙΩΡΥΓΑΣ ΤΩΝ ΜΥΘΩΝ

Αφού ανοίχτηκαν οι προσφορές των 11 κατασκευαστικών εταιρειών που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για την ανάληψη του έργου της κατασκευής της νέας προσαγωγού διώρυγας των Μύθων, ανάδοχος του έργου αναδείχτηκε η εταιρείας που έδωσε  τη μεγαλύτερη έκπτωση 30%.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε στους κατοίκους της περιοχής της ευρύτερης Ιεράπετρας ότι όσον αφορά το έργο της Νέας Προσαγωγού Διώρυγας  των Μύθων, ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός και έχει επιλεγεί η ανάδοχος εταιρεία, με έκπτωση 30%. Το έργο οφείλει να το ξεκινήσει η ανάδοχος εταιρεία σε 40 ημέρες και να το παραδώσει ολοκληρωμένο σε 12 μήνες. Το έργο έχει προϋπολογισμό 17 εκατομμύρια ευρώ .

Όσον αφορά τα συμπληρωματικά έργα του Φράγματος Μπραμιανών, εγκρίθηκαν την Τετάρτη 3 Ιουλίου οι Περιβαλλοντικοί όροι και αναμένεται η έγκριση  της χρηματοδότησης των εν λόγω έργων και έπειτα η δημοπράτηση τους. Είναι 12 ξεχωριστά υποέργα τα οποία έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια», μας ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας κ Μανόλης Παπαδάκης γεωπόνος.

Από το Υπουργείο Υποδομών  δεν κρύβουν την ικανοποίηση τους για τη γόνιμη διαδικασία της δημοπράτησης της  νέας προσαγωγού διώρυγας των Μύθων, που όταν παραδοθεί μετά από έναν χρόνο, θα μπορεί να τροφοδοτεί και να εμπλουτίζει με πολλαπλάσιες ποσότητες αρδευτικού νερού τον ταμιευτήρα του Φράγματος των Μπραμιανών.

«Περάσαμε τα προηγούμενα τρία χρόνια τη δύσκολη περίοδο της ξηρασίας και καταφέραμε με σωστή διαχείριση να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες των καλλιεργειών. Φέτος το χειμώνα οι πολλές βροχές που έπεσαν, μας βοήθησαν να αποταμιεύσουμε στον ταμιευτήρα μας μαζί με τα νερά των πηγών 9.200.000 κυβικά μέτρα νερού, η ποιότητα του οποίου έχει βελτιωθεί σημαντικά με αποτέλεσμα τώρα το καλοκαίρι οι θερμοκηπιακές καλλιέργειες  και οι ελαιώνες, να ποτίζονται με καλό  νερό που έχει 1.100 αγωγιμότητα», πρόσθεσε ο κ Μανόλης Παπαδάκης.

  ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

 Εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Οικονομίας και υπεγράφησαν από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκη, δυο προτάσεις του Δήμου Ιεράπετρας που αφορούν τα παρακάτω έργα συνολικού προϋπολογισμού 2.809.205,71 ευρώ. Είναι έργα σημαντικά, που ενισχύουν την προστασία του περιβάλλοντος με την διαχείριση των αποβλήτων και την εξοικονόμηση ενέργειας
 1.        Δράσεις για την ολοκληρωμένη Διαχείριση Αστικών Αποβλήτων Δήμου Ιεράπετρας.  Το έργο αφορά την ολοκληρωμένη διαχείριση των αστικών αποβλήτων του Δήμου Ιεράπετρας και συγκεκριμένα την Δημιουργία Μονάδας Διαχείρισης και Κομποστοποίησης Βιοαποβλήτων Ιεράπετρας, στη θέση Πλατιά Όψη Δήμου Ιεράπετρας, καθώς και την ανάπτυξη συστημάτων χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων Δήμου Ιεράπετρας και προώθηση της  οικιακής κομποστοποίησης. Το συνολικό κόστος αυτού το έργου είναι 2.414.205,71 ευρώ.

 2.        «Ενεργειακή Αναβάθμιση Κλειστού Γυμναστηρίου Ιεράπετρας  «Μάρκος Φωνιαδάκης»Το έργο αφορά την ολοκληρωμένη παρέμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού γυμναστηρίου Ιεράπετρας ”Μάρκος Φωνιαδάκης» με συνολικό κόστος τις  395.000,00 ευρώ.

                                                                                      ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

Αιμοδοσία την Πέμπτη 20 Ιουνίου 9.00-13.30

admin

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: «Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΕΣΥ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΕΤΊΑ»,

admin

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΣΤΟ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ

admin

Leave a Comment